ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: matchy φόρμες, άρβυλα και denim σακάκι
 

Όταν Netflix και vloggers προσπάθησαν να επισκεφτούν την Αμμόχωστο

Τα πλάνα από την πόλη φάντασμα από ντοκιμαντέρ και βίντεο του εξωτερικού

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Η Νεοζηλανδική σειρά ντοκιμαντέρ ονομάζεται ''Dark Tourist'' και ακολουθεί τον δημοσιογράφο David Ferrer για 8 επεισόδια, κατά τα οποία ταξιδεύει στους πιο ασυνήθιστους προορισμούς του κόσμου, από μια πυρηνική λίμνη σε ένα στοιχειωμένο δάσος και από εκεί σε πόλεις φαντάσματα. Με αυτή την περιγραφή υπόψη, ακούγεται λογικό ο Farrier να είχε εντάξει την Αμμόχωστο στη λίστα του. 

Ακολουθώντας το σκεπτικό του ''dark tourism'', δηλαδή τις επισκέψεις σε περιοχές που συνήθως ταυτίζονται με τραγωδίες, θανάτους ή και τα δύο. Στο 5ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, που κυκλοφόρησε το 2018, ο δημοσιογράφους έρχεται στην Ευρώπη και ανάμεσα στους προορισμούς του είναι και η Αμμόχωστος της Κύπρου, στην οποία προσπαθεί να μπει με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και παράνομα. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς.  

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική φορά που vloggers προσπάθησαν να επισκεφτούν την Αμμόχωστο ή το Βαρώσι. Το 2018 επίσης, ο YouTuber NeverMindYourOwn, και όταν όπως ήταν φυσικό δεν κατάφερε να μπει στο Βαρώσι, κατέφυγε σε άλλες μεθόδους συνδυάζοντας δικά του πλάνα με χάρτες και Google Street View.

Στη δεύτερη του προσπάθεια, κατάφερε να απαθαντίσει πλάνα από την πόλη φάντασμα χρησιμοποιώντας drone. 

Και μόλις φέτος, ο επίσης YouTuber Partekal περπάτησε γύρω από τους φράχτες, καταφέρνοντας να σώσει ελάχιστα πλάνα από την Αμμόχωστο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση