ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Οι φετινές μας διακοπές δεν θα είναι ίδιες και να τι πρέπει να περιμένεις

Ξέχασε τα μπουφέ και δες τι να περιμένεις στην επόμενη διαμονή σου σε κατάλυμα

Δέσποινα Άσπρου

Όσο οι μέρες περνούν, τόσο πιο πολύ αισθανόμαστε πως οι καλοκαιρινές μας διακοπές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και παράλληλα, εμπεδώνουμε πως αυτές, δεν θα είναι όπως πριν. Ο κορωνοϊός, εκτός από τον τομέα της Υγείας, έπληξε και τον τουρισμό και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Ζώνες επικινδυνότητας, κλειστά αεροδρόμια, απολυμαντικά διαλλείματα, φόβος, προσοχή και σαφώς λουκέτο στις ανέμελες στιγμές είναι μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά των επόμενων διακοπών μας. Οπότε, ναι, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι διαφορετικές.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Insider, το οποίο μίλησε με παράγοντες της τουριστικής αγοράς και CEO μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, οι τουρίστες φέτος θα επιλέξουν μικρά καταλύματα - τα οποία δεν θα έχουν μεγάλους χώρους με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνονται πολλοί πελάτες ταυτοχρόνως.


Photo by Rhema Kallianpur on Unsplash

Τι αλλαγές όμως πρέπει να αναμένουμε να δούμε στα καταλύματα τα οποία θα επιλέξουμε και ποιες συνήθειες θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε;

  • Το ανέπαφο check in και η θερμομέτρηση κατά την άφιξη, όχι απλώς δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αλλά θα πρέπει να χαρούμε για αυτό - αφού σημαίνει πως το ξενοδοχείο που επιλέξαμε είναι προσαρμοσμένο στα νέα μέτρα και έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλειά μας.
  • Αν δεν ακούμε θορύβους στα διπλανά δωμάτια, δεν πρέπει να ανησυχήσουμε... για το γεγονός πως κάναμε μια κακή επιλογή. Πολλά ξενοδοχεία θα γεμίσουν μόλις το 50% των δωματίων τους - πράγμα που έχει ως στόχο την αίσθηση ασφάλειας.
  • Πιθανότατα φέτος θα πρέπει να ξεχάσετε την καθημερινή επίσκεψη από την καμαριέρα, αφού αρκετά ξενοδοχεία για λόγους ασφαλείας επιλέγουν να αποφεύγουν την είσοδο ατόμων στο δωμάτιό σας.
  • Αν σας αναφέρουν πως στο ξενοδοχείο σας δεν υπάρχει η δυνατότητα για το room service με την κλασική του μορφή, μην θυμώσετε. Παράλληλα, αυτή την στιγμή, το πιο πιθανό είναι τα νόστιμα φρέσκα φαγητά που παραγγέλλατε, να αντικατασταθούν με συσκευασμένα τρόφιμα που θα κρεμιούνται στο χερούλι της πόρτας, χωρίς πάλι επαφή.
  • Το μπουφέ αποτελεί παρελθόν και έφτασε η στιγμή να το εμπεδώσετε. 


Photo by Link Hoang on Unsplash

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως τα περισσότερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις διαδικασίες καθαρισμού και να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους σε κατάλληλα πρωτόκολλα ασφάλειας. Απαιτούν επίσης από τους εργαζόμενους να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν στολή PPE βάσει των συστάσεων του CDC. Τα αντισηπτικά σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείο θα είναι must.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr και Insider

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση