ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Neon top, midi φούστα και μπαλαρίνες με λουράκια
 

Πίνακας του Van Gogh αλλάζει όνομα μετά από λάθος απεικόνιση λαχανικού

Ένας σεφ από την Ολλανδία που αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Μαρία Καραμάνου

Το φαγητό και ο πολιτισμός αλληλοσυμπληρώνονται και αυτό φαίνεται από τους καλλιτέχνες που απεικονίζουν τόσο τα τοπία αλλά και το φαγητό στα εργα τους. Ένα λάθος στην ονομασία του πίνακα του Van Gogh στο Amsterdam, αποδυκνύει ότι το φαγητό και ο πολιτισμός ίσως να είναι λίγο δύσκολο να συνυπάρξουν μαζί. 

Ο πίνακας νεκρή φύση του Van Gogh του 1887, που εδώ και χρόνια έχει την ονομασίαι 'Κόκκινα Λάχανα και Κρεμμύδια', μετονομάστηκε μετά από την παρατήρηση ενός σεφ στην Ολλανδία ο οποίος αψήφησε την γνώμη όλων και τόνισε ότι τα κρεμμύδια τελικά είναι βολβοί σκόρδου. 

Ο σεφ Ernst de Witte, ο οποίος επισκέφτηκε το μουσείο πέρυσι, εξέφρασε αργότερα στο προσωπικό του πως υποψιαζόταν ότι υπήρχε σύγχυση στην ονομασία του λαχανικού. Όταν τον πίεσαν να δώσει αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενα του, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως σεφ και στη δουλειά του ως καλλιτέχνης. Ο σεφ, είχε συνεργαστεί προηγουμένως με τη σύζυγο του έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία παρουσίαση για τις στυλιστικές διαφορές μεταξύ των βολβών που παρουσιάζονται στον πίνακα του Van Gogh και στο έργο ενός μετα-ιμπρεσιονιστή του 1889, ΄'Νεκρή φύση γύρω από ένα πιάτο με κρεμμύδια'.

Ο σεφ, κατέγραψε επίσης ένα βίντεο που διακρίνει τους διαφορετικούς τύπους σκόρδου που υπάρχουν από το σχήμα μέχρι και το χρώμα. Σε αυτό, τόνισε επίσης τα τμήματα της σκελίδας που είχε δημιουργήσει ο Van Gogh κάτω από την φλούδα του σκόρδου.

Δείτε τον πίνακα εδώ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα :

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Van Gogh  |  painting  |  news  |  art  |  culture  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση