ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

«Ντεόν το Ακορτεόν», στα ράφια της Read Library

Όταν καταπληκτικοί δημιουργοί συμπράττουν μας χαρίζουν αξιολάτρευτα βιβλία, ήχους, τραγούδια και παιχνίδι!

Το παραμύθι «Ντεόν το Ακορντεόν», δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, εντελώς αυθόρμητα από ένα παιδικό εργαστήρι δημιούργημα της συγγραφέως, σε μουσική του Άγγελου Δούκα, που στόχο είχε την γνωριμία του όμορφου αυτού οργάνου σε διάφορα χωριά της Κύπρου μέσω του προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υπουργείου Παιδείας. Αργότερα και έτσι εντελώς ξαφνικά η ιστορία εξελίχθηκε, πήρε μια άλλη τροπή και απέκτησε μορφή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το παιδικό μουσικό-διαδραστικό παραμύθι.

 

Το  ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται στην τιμή των 14,99 € από την  Read Library
Αγοράστε το βιβλίο εδώ
 
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ. 
για τεχνολογία Android εδώ .


Το βιβλίο περιέχει QR Code που μπορείτε να σκανάρετε από μια δεύτερη συσκευή ενώ διαβάζετε το ebook.

Συγγραφέας: Κλεοπάτρα Χαραλάμπους
Μουσική: Άγγελος Δούκας
Εικονογράφηση: Ερμίνα Εμμανουήλ
Στήσιμο Βιβλίου: Άννα Θεοδοσίου
Μουσική/Ενορχήστρωση: Άγγελος Δούκας
Πλήκτρα/Ακορντεόν: Άγγελος Δούκας
Παραγωγή/Mixing Mastering: Nicolas Ntimas Productions
Προγραμματισμός: Νικόλας Ντίμας
Αφήγηση: Νάντια Τομασίδου
Στο τραγούδι «Το Τραγούδι του Ντεόν» Βασιλική Αναστασίου
Στο τραγούδι «Ένα Βάλς για το Χωριό» Κλεοπάτρα Χαραλάμπους
Backing Vocals: Μικαέλλα Χατζηεφραίμ, Νικόλας Ντίμας
Εκδόσεις: Music Moments Culture Ltd email: musicmomentsculture@gmail.com
A΄Έκδοση, Κύπρος, Φεβρουάριος 2022
Τυπογραφείο: Theopress Ltd ISBN 978-9925-7851-0-0
Instagram @musicmomentsculture Facebook @Music Moments Culture Subscribe on Youtube Channel: Music Moments Culture

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Συγγραφέας 
Η Κλεοπάτρα Χαραλάμπους έχει γεννηθεί στην Λευκωσία και από μικρή της άρεσε η μουσική. Έτσι, μεγαλώνοντας ασχολείται επαγγελματικά, σπουδάζοντας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι Εγκεκριμένη εκπαιδευτικός Kindermusik, από την Kindermusik International, της Αμερικής και από το 2010, έχει εργαστεί σε διάφορες μουσικές σχολές, ως καθηγήτρια Πιάνου, Προπαίδειας και Kindermusik. Με τα παιδάκια έχει μία ιδιαίτερη σχέση και γι’ αυτό τον λόγο δούλεψε αλλά και επισκέφθηκε ως Μουσικός Παιδαγωγός, αρκετά ιδιωτικά σχολεία.
Αλλά όλα ξεκίνησαν το 2015, όπου με την βοήθεια του συζύγου της, γνώρισε το υπέροχο, αυτό μουσικό όργανο, που λέγεται Ακορντεόν. To είχε αγαπήσει από την πρώτη στιγμή και τότε της ήρθε ιδέα μαγική, μαζί με τον σύζυγο της, Άγγελο Δούκα, να δημιουργήσουνε μία σχολή, όπου στόχο είχε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Ακορντεόν και ο κόσμος να μάθει γι’ αυτό. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2015 δημιουργούν τη σχολή Music Moments Studio, όπου εκεί διδάσκουν, μαζί και με άλλους μουσικούς.
Δημιουργείται και η πρώτη μπάντα ακορντεόν, μετά ακολουθούν και 3 φεστιβάλ Ακορντεόν για μεγάλους και παιδιά και σιγά σιγά το ακορντεόν γίνεται όλο και πιο γνωστό. Έβαλε στόχο, όμως, να το αγαπήσουν και τα παιδιά, έτσι, κάνανε εργαστήρια και σε πολλά χωριά της Κύπρου και κάπως έτσι ονειρεύτηκε το Εργαστήρι «Ντεόν το Ακορντεόν», όπου αργότερα και εντελώς αυθόρμητα και μαγικά πήρε μορφή και άλλη τροπή και έτσι, δημιουργήθηκε το παιδικό αυτό μουσικό-παραμύθι, με τη βοήθεια του συζύγου της, Άγγελου Δούκα, που είναι και ο μουσικός του δημιουργός.
Η Κλεοπάτρα Χαραλάμπους είναι αθεράπευτα ονειροπόλα και φαντάζεται ένα κόσμο γεμάτο χρώματα, ουράνια τόξα και παιδικά χαμόγελα, γι’ αυτό και όσο ελεύθερο χρόνο έχει, τον αφιερώνει στο φιλανθρωπικό σωματείο ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, στα παιδιά των σχολείων, της χορωδίας «Τραγουδώ για ένα Σκοπό», που με τις φωνές τους προσπαθούν για ένα κόσμο καλύτερο και από το 2019 γράφουν με τον σύζυγο της τραγούδια για την χορωδία.

 

ΕΡΜΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  
Εικονογράφος 
Η Ερμίνα Εμμανουήλ είναι εικονογράφος και graphic designer που ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο στην Ιταλία και έκανε μάστερ στην Οπτική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στη Λευκωσία αλλά και σε Animation Studio στη Λάρνακα. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει ως ελεύθερη επαγγελματίας σε δικό της χώρο στη Λευκωσία. Είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου.
Εικονογραφημένα παραμύθια:
«Ο Τάκης έχει πονόδοντο» - MS Jacovides Group (2019)
«Πετάει... πετάει ο ελέφαντας» - Μαρούλα Θεοδοσιάδου (2019)
«Η σοκολατένια νύμφη» - Τούλα Κακουλλή (2019)
«Οδοιπορικό στη χώρα των νάνων την εποχή της καραντίνας» - Μαρούλα Θεοδοσιάδου (2020)
«Μύθοι και αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου» - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (2021)
«Δεν είμαι πάντα αυτό που φαίνεται» - Έλενα Περικλέους / Θκυο Λόγια (2021)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Συνθέτης-Ενορχηστρωτής 
Ο Άγγελος Δούκας γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Κέρκυρα και στα 12 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στην Κύπρο, οπού ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα σαν επαγγελματίας μουσικός. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Ελλάδα και τις ολοκλήρωσε στην Κύπρο, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ενεργός Επαγγελματίας Πιανίστας και Ακορντεονίστας.
Μεγάλο κομμάτι της ζωής του αποτελεί η μουσική, αφού έχει αφιερώσει πνεύμα και ψυχή. Έχει γράψει, ενορχηστρώσει και παίξει μουσική σε Κύπρο και εξωτερικό. Στο ενεργητικό του έχει δύο δίσκους με πρωτότυπες συνθέσεις της μπάντας TriCoolOre, “Oregano Infused” (Απρίλιος 2015) και “World without Words” (Ιούνιος 2017). Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καταξιωμένους μουσικούς από Κύπρο και εξωτερικό και έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες στο εξωτερικό όπως Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Σλοβακία και άλλες.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 μαζί με τη σύζυγο του, Κλεοπάτρα Χαραλάμπους, δημιουργούν τη σχολή Music Moments Studio, όπου εκεί διδάσκει Πιάνο, Αρμόνιο, και Ακορντεόν, μαζί και με άλλους μουσικούς. Η αγάπη του για το ακορντεόν τον οδήγησε σε ένα όνειρο τρελό να φτιάξει λέει την πρώτη μπάντα ακορντεόν και να κάνουν φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το ακορντεόν για μεγάλους και παιδιά και τελικά τα κατάφεραν όλα αυτά και το ακορντεόν κάθε χρόνο γίνεται και πιο γνωστό.
Έχει γράψει τη μουσική και ενορχήστρωση για το παιδικό διαδραστικό μουσικό παραμύθι «Ντεόν το Ακορντεόν», που είχε γράψει η σύζυγος του, Κλεοπάτρα Χαραλάμπους.
Από το 2015, ο Άγγελος Δούκας συνοδεύει στο πιάνο την Χορωδία «Τραγουδώ για ένα Σκοπό» του Φιλανθρωπικού σωματείου ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και από το 2019 γράφουν μαζί με τη σύζυγο του, τραγούδια για τη χορωδία, όπου τα παιδιά με τις φωνές τους προσπαθούν για ένα κόσμο καλύτερο. 

 

ΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Γραφίστρια 
H Άννα Θεοδοσίου είναι graphic designer από τη Λεμεσό, αλλά ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε γραφικές Τέχνες στην ΑΚΤΟ στην Αθήνα και έκανε ΒΑ of Arts σε συνεργασία με το Middlesex University του Λονδίνου.
Εργάστηκε για 4 χρόνια σε εκδοτικούς οίκους στην Αθήνα (Τεχνικές Εκδόσεις, Εκδόσεις Λυμπέρη). Έχει γυρίσει στην Κύπρο εδώ και 13 χρόνια, όπου εργάστηκε στην Spp Media και εδώ και 11 χρόνια εργάζεται στην ΙΜΗ ως Media Art Director του Ομίλου. Δεν σταμάτα να συμμετέχει σε ωραία και δημιουργικά projects και δουλεύει παράλληλα ως freelancer κάτω από την επωνυμία Acid Pops. Έχει εργαστεί για projects του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υπουργείου Τουρισμού. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται αφιλοκερδώς για το φιλανθρωπικό σωματείο ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
 

 

​ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ερμηνεύτρια 
Η Βασιλική Αναστασίου κατάγεται από την Κύπρο ενώ έχει καταβολές και από την Έδεσσα. Έχει ένα παιδάκι που το λένε Αντρέα (4 ετών) και έναν σκύλο που τον λένε Μάγκα. Διδάσκει μουσική στο δημοτικό Montessori Morningside στην Λευκωσία όπως επίσης και στο νηπιαγωγείο Montessori Little Gems στη Λάρνακα.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο μοντέρνο τραγούδι από το London College of Music όπου σπούδασε με ολική υποτροφία. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει τραγούδι (CCM) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην σχολή Music Moments Studio. ‘Eχει ταξιδέψει για να τραγουδήσει σε σκηνές στο Χονγκ Κονγκ, στο Κατάρ, στη Βραζιλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Τουρκία, στον Λίβανο και στην Αυστρία. Η Βασιλική είναι η δημιουργός και η φωνή του Amalgamation Project, όπως και της Amalgamation choir, μιας γυναικείας ‘κυπριακής’ χορωδίας. Δείγμα της δουλειάς της υπάρχει διαδικτυακά με τη σειρά βίντεο Live at the Library –Amalgamation choir με εκατομμύρια θεάσεις, η οποία έχει κερδίσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Με τη φωνή της, η Βασιλική, συμμετείχε στην ταινία Dragon Blade στη σκηνή της μάχης. Η μουσική του Amalgamation project έχει επενδύσει μουσικά το βραβευμένο ιταλικής παραγωγής ντοκυμαντέρ Troiane όπως επίσης και την επερχόμενη ταινία the Inner Cage.
Η Βασιλική έχει βραβευτεί με το βραβείο Πολιτισμού (ΟΝΕΚ) και έλαβε αργυρό μετάλλιο για την επίδοσή της στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε, από το  Worshipful company of the musicians (UK).

 

ΝΑΝΤΙΑ ΤΟΜΑΣΙΔΟΥ

Aφηγήτρια 
Η Δρ Νάντια Τομασίδου είναι Λέκτορας του Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Διδάσκει Θέατρο σε μικρά παιδιά στο Θεατρικό της Εργαστήρι– από 4 χρόνων –και σε μεγάλα παιδιά στο Πανεπιστήμιο– μέχρι 64 χρόνων! Αγαπά τις βόλτες στη φύση, ειδικά τις βροχερές μέρες για να μπορεί να τσαλαβουτάει μέσα στη λάσπη. Της αρέσει να διαβάζει παραμύθια στον μικρό της Ιωάννη, και στον μικρό Ιωάννη αρέσει να σχίζει τις σελίδες από αυτά τα παραμύθια για να τις κάνει στέγες για σπιτάκια. Όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, για να ακούσει ιστορίες από παραμυθάδες, και να τις μαγειρέψει μετά στο καζάνι του Θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση