ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, πουκάμισο και λεύκα sneakers
 

Με την... Annette επέστρεψε το Φεστιβάλ των Καννών

Τα σημεία - κλειδιά του φετινού φεστιβάλ

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

To 74o Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες ξεκίνησε αισίως φέτος μετά από μια χρονιά όπου λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε ψηφιακά. O βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Spike Lee γίνεται και επίσημα ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της επιτροπής των Καννών μιας και πέρσι δεν καταφέραμε να τον δούμε στη θέση του λόγω συνθηκών. 


Τα μέλη της επιτροπής Melanie Laurent και Maggie Gyllenhaal μαζί με τον πρόεδρο Spike Lee.

Η έναρξη των προβολών έγινε με το μιούζικαλ ''Annette'' των Amazon Studios, σε σκηνοθεσία Leos Carax και με πρωταγωνιστές τον Adam Driver και την Marion Cotillard, που αφηγείται την ιστορία ενός προκλητικού κωμικού stand up και της συζύγου του, μιας παγκοσμίας φήμης σοπράνο. Η ζωή τους παίρνει μια απρόσμενη τροπή όταν γεννιέται η κόρη τους, η Annette, με ένα ιδιαίτερο χάρισμα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από πέντε γυναίκες και τρεις άντρες εφτά διαφορετικών εθνικοτήτων, ερχόμενοι από πέντε ηπείρους, σαν απόδειξη πως γίνονται προσπάθειες για πιο πολυπολιτισμική επιτροπή. Επιπλέον, είναι ξεκάθαρες οι προσπάθειες του φεστιβάλ να κινηθεί σε πιο οικολογικούς τρόπους διεξαγωγής, έχοντας αποσύρει εξολοκλήρου τα πλαστικά μπουκάλια και με υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα να συνθέτουν το 60% των αυτοκινήτων. Πέραν τούτου, περιλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα με ταινίες που εστιάζουν στις κλιματικές αλλαγές. 

Το τιμητικό Palme d''Or βραβείο θα στον Ιταλό σκηνοθέτη Marco Bellocchio και στην Αμερικανή ηθοποιό Jodie Foster.


Το καστ της ταινίας ''Annette'' με τον σκηνοθέτη Leos Carax και τον σεναριογράφο, Ron Mael.


Η Jodie Foster

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση