

Μαρία Καραμάνου
Το καλοκαίρι ξεκίνησε... με γεύση έντασης, απογοήτευσης και μεγάλης τηλεοπτικής προσμονής. Ο τελικός του MasterChef 2025 άνοιξε αυλαία στο ειδυλλιακό Minos Beach Art Hotel και, όπως φάνηκε από την πρώτη δοκιμασία, τίποτα δεν θα είναι προβλέψιμο.
Η στιγμή που περίμεναν χιλιάδες τηλεθεατές ήρθε. Ο Νέστορας Νέστορας και ο Λευτέρης Πέτρου έστησαν πάγκους με φόντο το γαλάζιο της Κρήτης και το πείσμα στο βλέμμα αλλά κάτι... πήγε στραβά.
Και οι δύο φιναλίστ παρουσίασαν σχεδόν το ίδιο πιάτο, εικονικές ντομάτες με μαριναρισμένο παξιμάδι. Μόνο που και οι δύο έκαναν το ίδιο σημαντικό λάθος, ξέχασαν τη μεμβράνη μέσα στις ντομάτες. Οι κριτές με πρώτη και καλύτερη τη φωνή απογοήτευσης του Σωτήρη Κοντιζά δεν μάσησαν τα λόγια τους.
Πιάτο Λευτέρη
«Αντιγράφατε ο ένας τον άλλον;», ρώτησαν καυστικά οι chef. «Πρόκειται για μεγάλη απροσεξία», σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης.
Παρά την ένταση, ο Νέστορας τόνισε πως θεωρεί τον Λευτέρη «αξιολογότατο αντίπαλο», αλλά δήλωσε και ξεκάθαρα: «Είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Δε μ’ αρέσει να χάνω».
Από την άλλη, ο νεαρός και δυναμικός Λευτέρης απάντησε με τον δικό του τρόπο: «Θέλω να είμαι ο πιο μικρός Έλληνας MasterChef. Κι έχω έρθει για να το πάρω».
Στην πρώτη δοκιμασία, δίπλα στους τρεις αγαπημένους chef Κουτσόπουλο, Ιωαννίδη και Κοντιζά βρέθηκαν ως guest κριτές ο Νίκος Θωμάς και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη. Οι δύο καλεσμένοι δεν μάσησαν τα λόγια τους, αξιολόγησαν με αυστηρότητα, ενώ τα παραδοσιακά πιάτα από την Κρήτη φάνηκαν να κρύβουν περισσότερες τεχνικές δυσκολίες απ’ ό,τι περίμεναν οι παίκτες.
Πιάτο Νέστορα
Με τον Λευτέρη να προηγείται μόλις με 9 βαθμούς έναντι 7 του Νέστορα, όλα μπορούν να ανατραπούν στις τρεις δοκιμασίες που απομένουν. Όπως τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Η διαφορά αναστρέφεται πολύ εύκολα. Και μπροστά μας είναι ο τίτλος και οι 100.000 ευρώ».