ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

''Zack Snyder's Justice League'': Τι ακριβώς είναι αυτή η ταινία 4 ωρών;

Η πολυσυζητημένη ταινία κυκλοφόρησε

H ταινία ''Justice League'', με σκηνοθέτη τον Joss Whedon, κυκλοφόρησε το 2017 σε ανάμεικτες κριτικές. Ακολουθεί τον Batman που, θέλοντας να τιμήσει την θυσία του Superman, συμμαχεί με την Wonder Woman, τον Aquaman, τον Flash και τον Cyborg, για να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο εχθρό. Τώρα, κυκλοφόρησε το περιβόητο ''Snyder's Cut'' στο HBO Max, με διαρκεία 4 ολόκληρων ωρών και η βασική ερώτηση είναι ''γιατί τόσος ντόρος''. 

Ο σκηνοθέτης Zack Snyder είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας πριν αποσυρθεί μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. O Whedon έγραψε και γύρισε ξανά γύρω στα 3/4 της ταινίας από το υλικό που είχε ολοκληρωθεί από τον Snyder.  H Warner Bros. ήθελε ένα blockbuster τύπου ''Avengers'', που θα έσπαγε ταμεία. Αντιθέτως, το τελικό αποτέλεσμα, με $300 εκατομμύρια budget έβγαλε λίγο περισσότερα από τα διπλάσια. Η εμφάνιση του Henry Cavill, όπου χρειάστηκε να αφαιρέσουν ψηφιακά το μουστάκι του γιατί βρισκόταν σε γυρίσματα άλλης ταινίας εκείνο τον καιρό, είχε γίνει viral για όλους τους λάθος λόγους και οδήγησε σε ακόμα περισσότερες κακές κριτικές. Έτσι ξεκίνησε το hashtag #ReleaseTheSnyderCut στα social media, από φαν της DC που ήθελαν να δουν το όραμα του Zack Snyder. 

Οταν έφυγε ο Snyder, πήρε μαζί του την δική του εκδοχή της ταινίας, που δεν είχε όμως οπτικά εφέ, μουσική και γενικά όλα όσα κάνουν μια παραγωγή ολοκληρωμένη ταινία έτοιμη για κυκλοφορία. Το κίνημα που ξεκίνησε το hashtag γινόταν όλο και πιο μεγάλο, σε σημείο που ομάδες πλήρωναν μικρά αεροπλάνα για να πετάξουν μπροστά από τα στούντιο της Warner Bros με πανό που έγραφε ''Κυκλοφορήστε την εκδοχή του Snyder''. H Gal Gadot και ο Ben Affleck, η Wonder Woman και ο Batman της ταινίας, έγιναν σιγά - σιγά μέρος του κινήματος μέχρι που πρόεδρος της Warner Bros επικοινώνησε με τον Snyder, με σκοπό να κυκλοφορήσει το υλικό που είχε στο λάπτοπ του αλλά αυτός αρνήθηκε. 

Το ''Justice League Snyder's Cut'' κυκλοφόρησε επιτέλους και παρόλο που το στόρι είναι ουσιαστικά το ίδιο, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές όπως π.χ. η έναρξη. Η εκδοχή του Snyder ξεκινά με το τέλος της ταινίας ''Batman v Superman'' και την τελική αναμέτρηση με τον Superman να πεθαίνει. 

Έχει επίσης διαφορετικό μουσικό χαλί, με τον συνθέτη Junkie XL να επιστρέφει στη σύνθεση του soundtrack. Ο συνθέτης είχε τον ίδιο ρόλο στην πρώτη εκδοχή του Snyder, αλλά όταν αποχώρησε το υλικό καταστράφηκε. Όταν ο Whedon ανέλαβε την σκηνοθεσία, ο Junkie XL έφυγε και τη θέση του πήρε ο Danny Elfman. Για το ''Snyder's Cut'' επέστρεψε και έγραψε μουσική από την αρχή. 

Ο Flash, o Aquaman και ο Cyborg έχουν επίσης περισσότερο χρόνο μπροστά από τις κάμερες. Η επίστροφή του Superman είναι επίσης διαφορετική, το κουστούμι τού είναι διαφορετικό και οι σκηνές του είναι όλες καινούργιες και η τελική, μεγάλη μάχη είναι διαφορετική απ' αυτήν της ταινίας που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους. Βλέπουμε επίσης τον Jared Leto να επιστρέφει ως Joker. 

Τέλος, έχει περισσότερη βία και αίμα και γι' αυτό θεωρείται πλέον ακατάλληλη για ανηλίκους, σε σύγκριση με το ''Κατάλληλη για άνω των 13'' που ήταν αυτή του Whedon.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
justice league  |  snyder's cut  |  superman  |  batman  |  wonder woman  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση