ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

''Inventing Anna'': Η πραγματική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

Η Shonda Rhimes, μετά το ''Bridgerton'', κάνει τη δεύτερή της κίνηση στο Netflix με μια αληθινή ιστορία για μια απατεώνισσα που κατάφερε να κοροϊδέψει την ελίτ της Νέας Υόρκης.

Ανήκει σίγουρα στις ιστορίες που σε συναρπάζουν, αν μη τι άλλο γιατί μοιάζει με πλοκή κινηματογραφικής ταινίας. Η Anna Sorokin γεννήθηκε στο Ντομοντέντοβο κοντά στη Μόσχα, τον Ιανουάριο του 1991 και μετακόμισε με την οικογένειά της στη Γερμανία το 2007 στα δεκαέξι της. Το 2011 μετακόμισε στο Λονδίνο για να φοιτήσει στο Central Saint Martins, αλλά τα παράτησε και επέστρεψε στη Γερμανία να εργαστεί στις Δημόσιες Σχέσεις. Αν μας απασχολούσε ο διαχωρισμός των κοινωνικών τάξεων, θα αναφέραμε ότι οι γονείς της ανήκαν στη μεσαία τάξη, αφού ο πατέρας της ήταν οδηγός φορτηγού και η μητέρα της ιδιοκτήτρια παντοπωλείου. Φυσικά αυτή δεν είναι η ιστορία που διέδιδε, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013.

Η αναγέννηση

Στη Νέα Υόρκη «γεννήθηκε» η Anna Delvey, περσόνα που υιοθέτησε η Sorokin. Με το ψευδώνυμο αυτό εδραιώθηκε στην κοινωνική σκηνή της αμερικανικής μεγαλούπολης, υποδυόμενη την πλούσια Γερμανίδα κληρονόμο, παρουσιάζοντας την ιδέα για το «Ίδρυμα Anna Delvey» σε πιθανούς επενδητές. Ήταν μια ιδιωτική λέσχη με VIP μέλη και ένα καλλιτεχνικό ίδρυμα. Μπήκε στους κύκλους των πλούσιων κοσμικών και τους ζητούσε να πληρώσουν ξενοδοχεία, πτήσεις κτλ., υποσχόμενη πως θα τους ξεπληρώσει, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Όταν το πλάνο για το υποτιθέμενο ίδρυμα απέτυχε να αποδώσει καρπούς, άρχισε να δημιουργεί πλαστά αντίγραφα τραπεζών που αποδείκνυαν πως είχε πρόσβαση σε εξήντα εκατομμύρια ευρώ, φυλαγμένα σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, υποβάλλοντάς τα σαν μέρος αιτήσεων δανείου. Οι ασυμφωνίες στα χαρτιά άρχισαν να αυξάνουν τις υποψίες εναντίον της.


Η πραγματική Anna (φωτογραφία: AP).

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017, όπου έμενε σε μια μονάδα θεραπείας εθισμού στην Καλιφόρνια. Βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες κλοπών και στη δίκη της, τον Μάρτιο του 2019, κρίθηκε ένοχη για οκτώ κατηγορίες, όπως κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού σε δεύτερο βαθμό, απόπειρα κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και για κλοπή υπηρεσιών. Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης, με πρόστιμο είκοσι τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων, ενώ υποχρεούται να υποβάλει αποζημίωση περίπου εκατόν ενενήντα εννιά χιλιάδων δολαρίων.

Δημιουργώντας την Anna

H Shonda Rhimes επενδύει στην απίστευτη αυτή ιστορία, βασισμένη στο άρθρο «How Anna Delvey Tricked New York’s Party People» της Jessica Pressler, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New York το 2018. Στη σειρά «Inventing Anna», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου στο Netflix, ακολουθούμε τη δημοσιογράφο Vivian Kent και την έρευνά της για την Anna Delvey. Οι επίσημες περιλήψεις περιγράφουν την τηλεοπτική ιστορία ως «η σχέση αγάπης / μίσους ανάμεσα στη διαβόητη υποτιθέμενη δισεκατομμυριούχο και μια φιλόδοξη δημοσιογράφο». Η δημοσιογράφος προσπαθεί διακαώς να αποδείξει την αξία της, βάζοντας στόχο να απαντήσει μια ερώτηση που κανένας δεν κατάφερε να λύσει: «Ποια είναι η Anna Delvey».

Η Julia Garner (που ίσως έχεις δει ως Ruth στη σειρά «Ozark») υποδύεται την Anna, και σε μια προσπάθεια να κτίσει τον ρόλο της επισκέφτηκε την πραγματική Sorokin στη φυλακή. «Η Anna δεν ξέρει ούτε η ίδια ποια είναι και είναι πολύ δύσκολο να υποδυθώ κάποιον που δεν ξέρει τον εαυτό του» δήλωσε η Garner. Από την άλλη η Rhimes απέφυγε να την συναντήσει επικαλούμενη τη χαρισματική προσωπικότητά της: «Σκόπιμα δεν συναντήθηκα μαζί της. Η Anna, όπως θα σας έλεγε ο οποιοσδήποτε, έχει μια υπερβολικά χαρισματική προσωπικότητα, και δεν ήθελα να την δω, να την ερωτευτώ και να πάω με το μέρος της. Ούτε να την συναντήσω, να την αντιπαθήσω και να είμαι εντελώς εναντίον της. Ήθελα να μείνω με τα μάτια της δημοσιογράφου». Η Anna Chlumsky υποδύεται τη δημοσιογράφο και μαζί με την Garner συναντούν τους Katie Lowes, Laverne Cox, Anders Holm κ.ά. Το σίγουρο είναι πως με αυτό το στόρι, η Rhimes θα καταφέρει για ακόμα μια φορά να μας κρατήσει κολλημένους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση