ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Η θλιβερή ιστορία πίσω από το ''White Christmas''

Το τραγούδι που όλοι αγαπάμε κρύβει μια συγκινητική ιστορία

Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει γίνει σύμβολο της γιορτινής περιόδου. Το ''White Christmas'' είναι το πιο εμπορικό Χριστουγεννιάτικο κομμάτι αλλά και αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις, σύμφωνα με το Guinness. Ερμηνευμένο από τον Bing Crosby, για πρώτη φορά έπαιξε το 1941 στην ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε ο ίδιος και μάλιστα επέλεξε να το τραγουδήσει χαμηλόφωνα γιατί είχε προηγηθεί η επίθεση στο Pearl Harbor.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Irving Berlin (υπεύθυνο για τραγούδια όπως το ''Cheek to Cheek''), Ρώσο μετανάστη που δεν γιόρταζε Χριστούγεννα γιατί ήταν Εβραίος. Ο 3 εβδομάδων γιος του πέθανε τα Χριστούγεννα του 1928 και το τραγούδι είναι μια προσπάθεια να ξεπεράσει τη θλίψη του. Το ''White Christmas'' γράφτηκε σαν μέρος ενός μιούζικαλ που τελικά εξελίχτηκε στην ταινία ''Holiday Inn'', που το χάρισε και Oscar. To 1946 έπαιξε ξανά στο ''Blue Skies'' πριν έρθει η ταινία ''White Christmas'' του 1954. 

Η ερμηνεία του Crosby αγαπήθηκε από το κοινό παρόλο που πλέον η αρχική εκδοχή έχει φθαρεί αλλά υπάρχουν δεκάδες διασκευές από τον Elvis Presley μέχρι την Lady Gaga.

Ακούστε την πρωτότυπη εκδοχή, και δείτε το απόσπασμα από την ταινία ''White Christmas''.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση