ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, πουκάμισο και kitty heels
 

Η Στέλλα Ίσσα δημιουργεί τα πιο ιδιαίτερα βάζα από ανακυκλώσιμο χαρτί

Όταν η αγάπη για την τέχνη συναντά τη λατρεία για τα λουλούδια, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό.

Σταύρη Φράγκου

Το Pardón my Vase γεννήθηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης καραντίνας και προέκυψε από την ανάγκη της Στέλλας να διοχετεύσει τη δημιουργική της ενέργεια κάπου. Έχοντας μία μεγάλη αγάπη στην τέχνη και στα λουλούδια, ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να είναι διασκεδαστικό, προσιτό και ταυτόχρονα κάτι που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα όταν το βλέπουν στο σπίτι τους. Η Στέλλα Ίσσα, με καταγωγή από την Κύπρο και τον Λίβανο, από μικρή ηλικία ήξερε ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η τέχνη ήταν ο δρόμος που θα ακολουθούσε. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία και έκανε μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Τώρα στην Κύπρο και δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία για οτιδήποτε δημιουργικό. Πέραν από τα λουλούδια και την ικανότητά τους να της φτιάχνουν τη διάθεση, η Στέλλα έβρισκε τον εαυτό της να ψάχνει βάζα που να είναι διαφορετικά, να έχουν κάποιο twist και να είναι από μόνα τους κάτι ξεχωριστό. Η πηγή έμπνευσης του Pardón my Vase είναι τα λουλούδια - τα χρώματά τους, οι μυρωδιές, οι άνθρωποι, οι σχέσεις, οι εμπειρίες, το συναίσθημα, ο ήλιος, η θάλασσα και άλλα τόσα που θα μπορούσε η ίδια να συνεχίσει να μάς λέει για ώρες.

 

Η πρώτη συλλογή

Η Στέλλα δημιούργησε τρία σχέδια σε διαφορετικά χρώματα, το σώμα, το ουράνιο τόξο και την κυπριακή κούζα. Το ανθρώπινο σώμα, είναι συχνά η πηγή έμπνευσης για την τέχνη της και θεώρησε ενδιαφέρον να το δει από μία πιο απλή και διασκεδαστική προοπτική. Η κούζα είναι παραλλαγή της κυπριακής παραδοσιακής κούζας και το ουράνιο τόξο είναι αυτό που δίνει αισιοδοξία. Στόχος της Στέλλας είναι να λανσάρει καινούργια σχέδια ανά διαστήματα αλλά ελπίζει και σε συνεργασίες του Pardón my Vase με διάφορους ταλαντούχους καλλιτέχνες του νησιού μας αλλά και με τοπικές εταιρείες. Αυτή την περίοδο, δουλεύει στη δημιουργία της καλοκαιρινής συλλογής, η οποία θυμίζει καλοκαίρι στο νησί.

100% ανακυκλώσιμο χαρτί και 100% αγάπη

Τα βάζα είναι σχεδιασμένα στο χέρι και έπειτα μετατρέπονται σε ψηφιακά. Εκτυπώνονται σε 100% ανακυκλώσιμο χαρτί και στη συνέχεια λαμινάρονται για περισσότερη προστασία από το νερό. Είναι ραμμένα στο χέρι ένα προς ένα με πολλή αγάπη και μπορούν να λειτουργήσουν σαν κάλυμμα για διάφορα δοχεία, μπουκάλια, ποτήρια ή ό,τι μπορείτε να γεμίσετε με λουλούδια. Το πιο δύσκολο κομμάτι για τη Στέλλα, ήταν η προσπάθεια να δημιουργήσει χάρτινα βάζα που να επιβαρύνουν το περιβάλλον όσο το δυνατό λιγότερο. Μοιράζεται μαζί μας τον προβληματισμό για την έλλειψη υλικών και μέσων που έχουμε στην Κύπρο που κάνει τη διαδικασία αυτή αρκετά δύσκολη. Η ίδια δηλώνει ότι όλα τα κομμάτια της συλλογής είναι τα αγαπημένα της με την έννοια ότι δεν θα λάνσαρε ποτέ κάτι για το οποίο δεν θα ήταν τρελά ενθουσιασμένη. Αν έπρεπε όμως να διαλέξει, θα ήταν ίσως το butt vase και το ουράνιο τόξο αφού και τα δύο την κάνουν να χαμογελά βλέποντάς τα.

Τις δημιουργίες Pardón my Vase τις βρίσκουμε μέσω του Instagram (@pardonmyvase) για διανομή σε όλες τις πόλεις. Είναι επίσης διαθέσιμες στο Niki’s Floral Decor στη Λάρνακα και στο RSVP Shop στη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση