ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Η Marie Kondo επιστρέφει στο Netflix

Πότε θα δούμε την δεύτερη σεζόν;

Λέγεται Marie Kondo, είναι Ιαπωνέζα organizing consultant και ''πρωταγωνιστεί'' στην εκπομπή που κυκλοφόρησε το 2019 στο Netflix και έγινε... εμονή! 

H Kondo λέει πως την ενδιέφερε πολύ η οργάνωση από τότε που ήταν μικρό παιδί. Στο δημοτικό, ενώ οι συμμαθητές της έπαιζαν στην αυλή εκείνη έμπαινε στην τάξη για να συγυρίσει τις βιβλιοθήκες. Μια μέρα είχε ένα breakthrough. Προσπαθώντας να καταλάβει τι έπρεπε να πετάξει και τι όχι, έπαθε κρίση, λιποθύμησε και άκουσε μια φωνή να της λέει να δει τα πράγματα πιο κοντά. ''Αντιλήφθηκα το λάθος μου: Έψαχνα μόνο πράγματα που θέλω να πετάξω. Αυτό που έπρεπε να κάνω είναι να ψάχνω πράγματα που θέλω να κρατήσω. Να αναγνωρίσω αυτά που με κάνουν χαρούμενη'' λέει η ίδια. 

Η μέθοδος KonMari σε θέλει να μαζεύεις τα πράγματα σου ανά κατηγορίες και να κρατάς μόνο αυτά που σου ''προκαλούν χαρά'', η αλλιώς ''spark joy'' όπως είναι η ατάκα της. Μάλιστα, δημοσιεύματα αποκάλυψαν πως με την πρεμιέρα της εκπομπής αυξήθηκαν οι εισφορές αντικειμένων και ρούχων στα φιλανθρωπικά καταστήματα. Συγκεκριμένα οι εισφορές στο Goodwill στην Ουάσιγκτον αυξήθηκαν κατά 66% την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (όταν έκανε πρεμιέρα η εκπομπή).

Στις 31 Αυγούστου, το ''Sparking Joy'' επιστρέφει με δεύτερη σεζόν, γι' αυτό ετοιμαστείτε για εκκαθάριση ξανά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
marie kondo  |  netflix  |  sparking joy  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση