ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Η ηθοποιός με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Oscar

Kαι όμως δεν πρόκειται για την Meryl Streep.

newsroom must

Από το 1929 όποτε και διοργανώθηκε η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας, πολλά επιφανή ονόματα πρωταγωνιστών του Hollywood  έχουν καταφέρει να συμπεριλάβουν στη συλλογή των βραβείων τους και το πολυπόθητο Όσκαρ.

Και ενώ κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλος αναβρασμός, αναστάτωση και εκπλήξεις κατά την ανακοίνωση των νικητών, λίγοι είναι εκείνοι, μάλιστα μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που είχαν την τύχη και την τιμή, λόγω του εξαιρετικού τους ταλέντου, να βραβευτούν περισσότερες από μία φορές με το πολυπόθητο, για κάποιους, αγαλματίδιο των Oscar.

Οι περισσότεροι, λοιπόν, σίγουρα θα φέρετε στο νου την Meryl Streep, ως τη γυναίκα ηθοποιό που κέρδισε τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού. Και δικαίως βέβαια, καθώς οι 21 συμμετοχές της ως υποψήφια -κατέχει το ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία- δεν αφήνουν περιθώρια για να σκεφτείτε κάποιαν άλλη.

Κι όμως, παρόλο που η ίδια έχει καταφέρει να αποσπάσει μέχρι στιγμής τρία Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες Iron Lady, Sophie’s Choice και Kramer εναντίον Kramer, δεν βρίσκεται στην κορυφή των γυναικών ηθοποιών με τα περισσότερα Όscar.

Εκεί βρίσκεται η θρυλική Kathrine Hepburn, η οποία απέσπασε συνολικά τέσσερα Όscar για τις συμμετοχές της στις ταινίες Morning Glory (1933), Guess Who Coming to Dinner (1967), The Lion in Winter (1968) και On Golden Pond (1981). Συνολικά προτάθηκε 12 φορές για τις εμβληματικές ερμηνείες της (στη δεύτερη θέση μετά τη Στριπ) και ανέβηκε στη σκηνή της τελετής των Όσκαρ μόνο μία φορά, όχι για να παραλάβει κάποιο από τα βραβεία της, αλλά για να απονείμει το τιμητικό Όσκαρ στον παραγωγό και φίλο της Lawrence Weingarten το 1974.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TEMPLE OF FILM (@temple_of_film)

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση