ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Μαύρο ribbed φόρεμα, χρυσά σκουλαρίκια και sneakers
 

Η Federica Mogherini και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Digital Agenda Cyprus Summit

newsroom must

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Digital Agenda 21 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη δύο σημαντικούς ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Federica Mogherini
@FedericaMog

Η Federica Mogherini είναι πρύτανης του Κολεγίου της Ευρώπης και προεδρεύει της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εσωτερική μετανάστευση. Διετέλεσε ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και μέλος της ιταλικής γερουσίας. Είναι γεννημένη στη Ρώμη και ζει με τις δύο της κόρες στο Βέλγιο. 

Νίκος Χριστοδουλίδης
@christodoulides
Γεννήθηκε το 1973 στην Πάφο. Κατέχει πτυχίο πολιτικών και οικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης. Κατέχει διδακτορικό από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως διπλωμάτης καριέρας ανέλαβε πολύ σημαντικές θέσεις πριν διοριστεί κυβερνητικός εκπρόσωπος και ακολούθως υπουργός Εξωτερικών. Διετέλεσε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει γράψει δύο βιβλία με επίκεντρο το κυπριακό πρόβλημα.

Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στη μετά COVID-19 εποχή:
Η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια και πώς θα ελεγχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και πού το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικήσει στο διάστημα. 

Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές πρεσβείες (virtual embassies), η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal), τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πώς επηρεάζει την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Στόχος του Digital Agenda Cyprus Summit είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας σε πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit έχει δημιουργηθεί μια συμμαχία αριστείας με τις εξής εταιρείες/οργανισμούς:

Το συνέδριο παρουσιάζουν η Τράπεζα Κύπρου και η CYTA. Στηρίζουν: Deloitte, Logicom και BMW. Συμμετέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Ινστιτούτο Γενετικής Κύπρου. Τις ιδέες του συνεδρίου προωθεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ. Συνεργάτης logistics και τεχνολογικής υποστήριξης στην εμπειρία του συνεδρίου είναι ο διεθνής όμιλος Digitevents (Web Summit, Olympic Games κ.λπ.).

Επίσημος αερομεταφορέας η Aegean.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.digitalagendacy.com/

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση