ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Εσύ τι ξέρεις για τον άντρα που εισέβαλε στο δωμάτιο της βασίλισσας το 1982;

''Η μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία του παλατιού''

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Αν παρακολουθείς το ''The Crown'', το πέμπτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν ίσως σε βρήκε απροετοίμαστο. Το επεισόδιο με τίτλο ''Fagan'' επικεντρώνεται σε μια παράξενη εισβολή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά αυτό που μπορεί να μην γνώριζες είναι πως αυτό συνέβη στ' αλήθεια, πίσω στο 1982. 

Έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη παραβίαση του παλατιού, και συνέβη στις 9 Ιουλίου του 1982. Ο 34χρονος, τότε, Michael Fagan, πήδηξε πάνω από τα κάγκελα του παλατιού και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τους άντρες ασφαλείας και για την ακρίβεια αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε. Αλλά κατά τη δεύτερη φορά ήταν που μπήκε και στο δωμάτιο της Ελισάβετ. 

Γύρω στις 6:45 το πρωί, ο Fagan αφού πέρασε από την αυλή, μπήκε στο ισόγειο του παλατιού από ένα παράθυρο που δεν είχε κλειδωθεί. Βρέθηκε στο δωμάτιο με τη συλλογή γραμματοσήμων του βασιλιά Γεώργιου V αξίας εκατομμυρίων. Ο συναγερμός χτύπησε δύο φορές αλλά οι άντρες ασφαλείας τον απενεργοποίησαν νομίζοντας πως ήταν λάθος. Ο Fagan έφυγε από το δωμάτιο, βγήκε από το παράθυρο απ' όπου μπήκε και από ένα σωλήνα σκαρφάλωσε στον πάνω όροφο. Μέσα από ένα επίσης ανοιχτό παράθυρο μπήκε ξανά στο κτήριο, έκανε γύρω του χώρου, μπήκε σε ένα δωμάτιο, έσπασε ένα τασάκι και μετά μπήκε στο δωμάτιο της Ελισάβετ γύρω στις 7:15. 

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο τον βλέπουμε να ξυπνά τη βασίλισσα ανοίγοντας τις κουρτίνες και, στη συνέχεια αρχίζει μια συζήτηση μαζί της παρά τις προσπάθειες της να καλέσει την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, παρόλο που έτσι αντιλήφθηκε την παρουσία του διαρρήκτη, δεν ακολούθησε καμία συνομιλία. Αντιθέτως, μόλις τον είδε η Ελισάβετ έτρεξε έξω να βρει βοήθεια. 


O Tom Brooke υποδύεται τον Fagan στο ''The Crown''.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Independent το 2012, ο Fagan είπε: 

''Όταν μιλά, είναι λες και είναι η πιο ακριβή πορσελπάνη που σπάει. Ήταν σε διπλό κρεβάτι αλλά μονό δωμάτιο, κοιμόταν μόνη της'' λέει και διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μιλά με τη βασίλισσα. ''Δεν συνέβη αυτό. Με προσπέρασε και έτρεξε έξω από το δωμάτιο, με τα μικρά γυμνά πόδια της στο πάτωμα''. 

Η πρώτη του εισβολή, ωστόσο, έγινε ένα μήνα πριν, τον Ιούνιο, όταν μπήκε στο δωμάτιο του Καρόλου και δοκίμασε από το κρασί του, αλλά και το δωμάτιο 108 όπου κρατούσαν τα δώρα του κόσμου για το μωρό που περίμενε τότε η Diana, τον William. Μετά κάθησε στο θρόνο της βασίλισσας. 

''Μπήκα στο δωμάτιο του Καρόλου και δοκίμασα ένα κρασί. Ήταν φτηνό Καλιφορνέζικο. Ήταν πιο δύσκολο να βγω από το παλάτι απ' ό,τι ήταν το να μπω. Στο τέλος βρήκα μια πόρτα και βγήκα στους πίσω κήπους'' συνέχισε στην ίδια συνέντευξη. 

Ούτε ο ίδιος ξέρει τι τον ώθησε να εισβάλει στο παλάτι αφού ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. 

Και παρ' όλα αυτά, δεν συνελήφθη ποτέ για παράνομη είσοδο στο παλάτι αφού κάτι τέτοιο τότε δεν ήταν ποινικό αδίκημα. Αντιμετώπισε, ωστόσο, κατηγορίες κλοπής για του μπουκάλι κρασί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση