ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Ήξερες ότι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι σχεδιασμένο από Ελληνίδα;

Ο λόγος για την Έλενα Βότση.

newsroom must

Ολυμπιακοί Αγώνες και Ελλάδα, είναι ένα και το αυτό, καθώς η μάνα χώρα των αγώνων δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινά κάθε φορά την τελετή έναρξης αλλά και να πρωταγωνιστεί με κάθε πιθανό τρόπο.

Έτσι, πριν από λίγες μέρες, η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, σε μία εκδήλωση, παρουσίασε τα μετάλλια για το 2020 – που ξεκινούν με ένα χρόνο αργοπορίας λόγω και της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έκθεση, ονομάστηκε Ολυμπιακή Αγορά και σε αυτήν κάποιος θα δει τα μετάλλια, έργα τέχνης αλλά και την ιστορία που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ταυτόχρονα εκεί βρίσκεται και ένα τεράστιο αντίγραφο του χρυσού μεταλλίου των Αγώνων, δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας Έλενας Βότση.

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το σχέδιο για τα μετάλλια αναλαμβάνει κάθε φορά η διοργανώτρια χώρα, ακολουθώντας κάποιους προσυμφωνημένους αγώνες. Για το Τόκιο, ως σχεδιαστής έχει αναλάβει καθήκον ο Τζουνίτσι Καουνίτσι, διευθυντής της Japan Sign Design Association και της Οsaka Design Society.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι η κύρια όψη του χρυσού μεταλλίου παραμένει η ίδια σε κάθε διοργάνωση, και είχε σχεδιαστεί από την κ. Βότση το 2003, μετά από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για να αντικαταστήσει το σχέδιο του Τζουζέπε Κασσιόλι που υπήρχε στα μετάλλια των Αγώνων από το 1928 και έδειχνε την Θεά Νίκη μπροστά στο Κολοσσαίο.

Στόχος ήταν η σύνδεση μεταξύ ελληνικής καταγωγής και Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι η Θεά Νίκη στο Καλλιμάρμαρο με φόντο τον Παρθενώνα, έγινε το νέο σχέδιο του μεταλλίου.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση