ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, tank top και kitty heels
 

5 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το ''1917''

Η ζωή είναι μικρή για να βλέπουμε κακές ταινίες

To 1971 δεν πήρε Oscar καλύτερης ταινίας, οκ αλλά είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς κατά την γνώμη μου. Όχι δεν μου αρέσουν οι ταινίες που έχουν ως ιστορικό υπόβαθρο κάποιον πόλεμο. Ήταν όμως ένα αριστούργημα του Sam Mendes ο οποίος πραγματικά έκανε εκπληκτική δουλειά στην σκηνοθεσία. Από τις ερμηνείες στο story και την διεύθυνση φωτογραφίας ήταν όλα ένα έπος κατά την δική μου ταπεινή γνώμη.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν αναθέτουν σε δύο Βρετανούς στρατιώτες να περάσουν από τα αντίπαλα εδάφη για να μεταφέρουν το μήνυμα να σταματήσει η επίθεση που είναι προγραμματισμένη αφού πρόκειται για ενέδρα.
Από την πρώτη στιγμή η ταινία σε παίρνει από το χέρι και σε κρατάει κολλημένο επάνω στους πρωταγωνιστές που τους ακολουθείς χωρίς να θες να πάρεις ούτε μια στιγμή τα μάτια σου από πάνω τους. Οκ καταλάβατε εγώ την λάτρεψα την ταινία, αν την λατρέψατε και εσείς σας προτείνουμε να δείτε τις παρακάτω ταινίες.

Αν πάλι δεν την έχετε δει να την δείτε και μετά να δείτε και τις υπόλοιπες! Σας υπόσχομαι αξίζει… Στο κάτω - κάτω η ζωή είναι μικρή για να βλέπουμε κακές ταινίες.

Saving Private Ryan (1998)
Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Μια Αμερικανή μητέρα μαθαίνει ότι οι 3 από τους 4 γιους της έχουν πεθάνει στην Ευρώπη. Μετά από εντολή του στρατηγού ομάδα διάσωσης αναζητεί τον 4 που θεωρείτε αγνοούμενος

Journey’s End (2017)
Περιμένοντας τον εχθρό να τους βομβαρδίσει στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων τον Μάρτιο του 1918 οι στρατιώτες είναι βέβαιοι για τον θάνατό τους. Τι θα κάνουν τις επόμενες 4 ημέρες;

Dunkirk (2017)
Βρετανοί στρατιώτες περικυκλωμένοι από τον εχθρό. Παγιδευμένοι στην παραλία πρέπει να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν. Spitfires της RAF (Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας) φτάνουν για να αντιμετωπίσουν tον εχθρό και να προστατεύσουν τον κόσμο στην παραλία ενώ βάρκες με απλούς πολίτες πλησιάζουν για να προσπαθήσουν να σώσουν έστω και ένα μικρό μέρος των στρατιωτών.

Joyeux Noël (2005)
Μια άτυπη ανακωχή την παραμονή των Χριστουγέννων το 1914 εν μέσω του Α’ παγκοσμίου πολέμου φέρει κοντά τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής που συναντώνται για πρώτη φορά ειρηνικά στην εμπόλεμη ζώνη.

The Lost Battalion (2001)
Βασισμένο σε πραγματική ιστορία η ταινία περιγράφει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τον Οκτώβριο του 1918 στο δάσος Argonne στη Γαλλία όπου 500 άνδρες παγιδεύονται πίσω από τις εχθρικές γραμμές λίγες βδομάδες πριν το τέλος του πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X