ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

5 ταινίες που αδικήθηκαν στην ιστορία των Oscars

Από τον «Citizen Kane» στο «Brokeback Mountain»

Μαρία Στυλιανού

Τα Oscars 2020 είναι μόνο μία μέρα μακριά και δεν είναι λίγοι αυτοί που διεκδικούν το πολυπόθητο αγαλματάκι.

Μπορεί τα Oscars φέτος να ξεκίνησαν με «κλειδωμένα» βραβεία σε συγκεκριμένα άτομα όπως τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του Joker και τον Tarantino στο βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη, όμως μετά του new entry του απίθανου «1971» τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν λιγάκι.
Μπορεί όντως φέτος μετά τις τόσο εκπληκτικές ταινίες που είδαμε στους κινηματογράφους να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι; Πάτα θα υπάρχουν αδικημένες ταινίες και πρόσωπα στον θεσμό.

Ας θυμηθούμε 5 ταινίες οι οποίες πραγματικά καπέλωσαν άλλες οι οποίες έμειναν στην ιστορία μέχρι και σήμερα και αποτελούν τις μεγαλύτερες αδικίες των Oscars.

«How Green Was My Valley/Η κοιλάδα της κατάρας»


Ναι ήταν πραγματικά σαν να είχαν καταραστεί το αριστούργημα του Orson Welles «Citizen Kane» που το 1941 έχασε τα βραβεία Best Picture, Best Director και Best Cinematography από το μελόδραμα «How Green Was My Valley/Η κοιλάδα της κατάρας». Η ταινία του Welles Citizen Kane αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο κινηματογράφο.

Oliver!


Το «2001: A Space Odyssey» του μεγάλου σκηνοθέτη Stanley Kubrick έχασε το 1968 τα βραβεία Best Director και Best Art Direction από το μιούζικαλ του κλασικού έργου «Oliver Twist». Χρόνια αργότερα η ταινία του Kubrick αναγνωρίστηκε ως κινηματογραφικό επίτευγμα.

Crash


Το 2005 η συντηρητική Ακαδημία βράβευσε την ταινία «Crash» και όχι το «Brokeback Mountain» το οποίο παρουσίαζε τον έρωτα δύο cowboy. Όπως ήταν φυσικό η ταινία προκάλεσε συζητήσεις, σχόλια και επικρίθηκε από πολλούς για το γεγονός αυτό.

Driving Miss Daisy


Μια Εβραία κυριούλα και ο Αφροαμερικάνος οδηγός της που αναπτύσσουν ένα γλυκό δεσμό κατάφεραν να καπελώσουν το επικό «Dead Poets Society» και το «Born on the Fourth of July» για το Oscar καλύτερης ταινίας το 1989.

Life Is Beautiful - Roberto Benigni


Οκ... Ας πούμε ότι δεν ήταν ακριβώς αδικία σε αυτήν την περίπτωση αφού την ίδια χρονία για το βραβείο Α’ Αντρικού ρόλου υποψήφιοι ήταν ο Edward Norton από την ταινία «American History X» και ο Tom Hanks για την ταινία «Saving Private Ryan». Είναι και κάποιες φορές που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Παρόλα αυτά ο Roberto Benigni ήταν απίθανος στην ταινία.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X