ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

Συγύρισμα... σαν παιγνίδι

Ένα σετ από τουβλάκια LEGO δημιουργεί αποθηκευτικούς χώρους για αγαπημένα μας αντικείμενα με ένα και μόνο τρόπο: παίζοντας!

Κείμενο: Στέλλα Μίντζη - Colella

Ένα πάτωμα γεμάτο τουβλάκια LEGO; Όχι, όχι μην τα κοιτάτε καχύποπτα και τ’ αναθεματίζετε. Δώστε τους την ευκαιρία να σας αποδείξουν τι μπορούν να γίνουν - κι όλα θα βρουν τη θέση τους! Μια συνεργασία ανάμεσα στην πρακτική IKEA και την παιχνιδιάρικη LEGO, η οποία άργησε δύο χρόνια να υλοποιηθεί (είχε ανακοινωθεί το 2018) και επιτέλους πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Ο καρπός αυτής της ένωσης ακούει στο όνομα BYGGLEK και είναι μια σειρά κουτιών αποθήκευσης τριών μεγεθών (μεγάλο, μεσαίο και μικρό), η οποία περιμένει τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους αγοραστές λάτρες του χόμπι κατασκευών με τα γνωστά τουβλάκια, στα καταστήματα.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Ένα κουτί-παιχνίδι, που εκτός από τη χειροποίητη αξία του, γίνεται και πολύτιμος «φύλακας» αγαπημένων παιχνιδιών, φωτογραφιών, ημερολογίων ή όποιων άλλων αντικειμένων τραβά η ψυχή σου. Και όλα αρχίζουν… παίζοντας! Τα BYGGLEK συναρμολογούνται χωρίς εργαλεία και χωρίς βίδες, διότι τα τουβλάκια LEGO θα κάνουν τη δουλειά τους… με τον γνωστό τρόπο. Η ιδέα βέβαια σχεδιάστηκε για τον κόσμο των παιδιών (άνω των 5 ετών), αλλά στην πορεία δεν απέκλεισε καθόλου και τους βετεράνους θαυμαστές του είδους, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με τη χαρά μιας προσωπικής πρόκλησης. Θα θυμηθούν άραγε την παλιά τους τέχνη στις κατασκευές; Το εντυπωσιακό είναι ότι και τα δάχτυλα έχουν… μνήμη και οι όποιες αμφιβολίες εξαφανίζονται όταν τα ξαναπιάνεις στα χέρια σου! Τα ολόλευκα κουτιά με το ολόλευκο καπάκι γίνονται οι καμβάδες πάνω στους οποίους βάζετε τη δική σας προσωπική πινελιά, διακοσμώντας τα με μια κατασκευή της αρεσκείας σας, χρησιμοποιώντας τα 120 έγχρωμα τεμάχια που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία. Οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, ο Αντρέας Φρέντρικσον (ντιζάινερ της IKEA) και ο Ράσμους Μπαχ Λόνγκστραπ (ντιζάινερ της LEGO Group), παιδιόθεν λάτρεις αυτού του δημιουργικού παιχνιδιού, προχώρησαν στην υλοποίησή της εστιάζοντας στην αποθήκευση των κομματιών LEGO που σκορπούσαν στο πάτωμα του παιδικού δωματίου, μόνιμη αιτία γκρίνιας ανάμεσα σ’ αυτούς και τους γονείς τους. «Όταν ήμουν μικρός», διηγείται ο Φρέντρικσον, «έπαιζα με LEGO. Στο τέλος της μέρας φυλάγαμε τα τουβλάκια, τυλίγοντάς τα σε μια κουβέρτα, ώστε να μην μένουν σκορπισμένα στο δωμάτιο. Κάθε φορά, όμως, οι κατασκευές διαλύονταν, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά να πρέπει να ξαναξεκινάω το παιχνίδι από το μηδέν. Δε λέω, υπήρχε μια μαγεία, αλλά και μια απογοήτευση. Έτσι, σχεδιάζοντας το κουτί BYGGLEK, σκεφτήκαμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι θα βρίσκεται σε φάση pause και θα συνεχίζει από εκεί που το αφήσατε!». Και δεν έχει άδικο. Τώρα που το αγαπημένο σας παιχνίδι γίνεται και κουτί αποθήκευσης αντικειμένων ή στοιχείων του ίδιου του παιχνιδιού, έφτασε η στιγμή που θα παίζετε, θα δημιουργείτε ξανά και ξανά ό,τι προστάζει η φαντασία σας, χωρίς να ρισκάρετε το αρνητικό βλέμμα ή την επίπληξη από κάποιον που είχε την ατυχία να γλιστρήσει πάνω σε ένα καταραμένο για αυτόν, αλλά μαγικό για σας, τουβλάκι.

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση