ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φόρεμα με βολάν και cowgirl μπότες σε ροζ χρώμα
 

Πώς να μετατρέψετε ένα δωμάτιο σε walk in closet

Όλα τα βήματα για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Μαρία Καραμάνου

Τα παλιά σπίτια συχνά αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις, όπως μικρά υπνοδωμάτια και περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο. Μια πιθανή λύση για αμφότερα τα προβλήματα είναι να μετατραπεί η κρεβατοκάμαρα σε ένα δωμάτιο-ντουλάπα, δημιουργώντας έναν χώρο που θα φέρει τάξη στα ρούχα σας.

Αν και η ιδέα ενός δωματίου-ντουλάπα μπορεί να ακούγεται υπερβολική, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα αντιληφθείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι. Έτσι, το σπίτι σας θα δείχνει μεγαλύτερο και θα διαθέτει περισσότερο χώρο. Επιπλέον, αυτός ο χώρος μπορεί να έχει διπλή χρήση, όπως για παράδειγμα:

- Δωμάτιο-ντουλάπα: Θα δημιουργήσετε έναν χώρο για την οργάνωση των ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ σας.

- Χώρος για σίδερωμα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σιδέρωμα των ρούχων σας, διατηρώντας την τάξη και τη λειτουργικότητα.

- Δωμάτιο για πρωινή προετοιμασία: Μπορεί να προσφέρει έναν χώρο όπου μπορείτε να προετοιμάζεστε γρήγορα το πρωί, καθώς περιλαμβάνει έναν καθρέφτη και άλλα απαραίτητα στοιχεία.

Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον περιορισμένο χώρο σας με έναν λειτουργικό τρόπο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τάξη που χρειάζεστε στη ζωή σας.

Για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας σε ένα δωμάτιο-ντουλάπα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Πειραματιστείτε: Προτού αγοράσετε οποιαδήποτε έπιπλα ή αξεσουάρ για την ανακαίνιση, δοκιμάστε διάφορες διατάξεις με αυτοσχεδιασμό. Χρησιμοποιήστε κινούμενα έπιπλα, πτυσσόμενα τραπέζια ή ακόμα και βιβλιοθήκες για να δείτε ποια διάταξη λειτουργεί καλύτερα για τον διαθέσιμο χώρο. Αυτό σας βοηθάει να βρείτε την ιδανική διάταξη για τις ανάγκες σας.

Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο: Πριν ξεκινήσετε τη μετατροπή, κάντε έναν κατάλογο με όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχετε στη ντουλάπα σας. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τον υπάρχοντα χώρο αποθήκευσης, τους κρεμαστούς χώρους, τα διπλωμένα τμήματα και τα συρτάρια που έχετε στη διάθεσή σας. Σημειώστε πού μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Σχεδιάστε μια κάτοψη: Αφιερώστε χρόνο για να φανταστείτε τις αλλαγές που επιθυμείτε και αξιολογήστε τις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια βασική κάτοψη του δωματίου, περιλαμβάνοντας τα μήκη των τοίχων και των παραθύρων. Το μέγεθος και το σχήμα των επίπλων αποθήκευσης θα εξαρτηθεί από τη διάταξη του δωματίου και τη θέση των παραθύρων και των πορτών.

Ψάξτε για πρακτικά έπιπλα: Ο ιδανικός τρόπος είναι να συμβουλευτείτε έναν ξυλουργό που θα δημιουργήσει προσαρμοσμένα έπιπλα για τον χώρο σας. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και να παράσχει την τέλεια λύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έτοιμα έπιπλα όπως ντουλάπες, ράφια και άλλα, που θα προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Για να κάνετε αυτά τα αντικείμενα «εντοιχισμένα», μπορείτε να πλαισιώσετε τις άκρες τους με φρεζαρίσματα που ταιριάζουν με το στυλ του σπιτιού σας. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για να καλύψετε την επιφάνεια τους και να τονίσετε την αισθητική τους.

Αποφασίστε τι θα κρύψετε και τι θα εμφανίσετε: Σκεφτείτε ποια αντικείμενα θέλετε να έχουν εύκολη πρόσβαση και ποια θέλετε να κρύψετε. Συνήθως, ανοιχτή αποθήκευση είναι κατάλληλη για πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως τα παπούτσια. Κλειστή αποθήκευση είναι προτιμητέα για πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ή που θέλετε να προστατεύσετε από το φως και τη φθορά, όπως μακριά φορέματα.

Επιλέξτε τον σωστό φωτισμό: Αν και το δωμάτιο μπορεί να επωφεληθεί από φυσικό φωτισμό, ο σωστός φωτισμός παραμένει σημαντικός. Εγκαταστήστε λαμπτήρες LED για να διασφαλίσετε κολακευτικό φωτισμό και λάμψη όταν ντύνεστε στον καθρέφτη. Σε μεγάλες walk-in ντουλάπες, μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέρον στον χώρο με κατάλληλα φωτιστικά, όπως έναν όμορφο πολυέλαιο, που θα δώσει φωτεινότητα και στυλ.

Αξιοποιήστε την πόρτα: Μην αφήνετε την πόρτα να πάει χαμένη. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την πίσω πλευρά της πόρτας για να προσθέσετε διάφορες λύσεις αποθήκευσης, αυξάνοντας έτσι τη λειτουργικότητα του χώρου. Μια κλασική ιδέα είναι να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε όλο το μήκος της πόρτας, προσθέτοντας τη δυνατότητα να ελέγχετε την εμφάνισή σας.

Προσθέστε ένα μέρος για να καθίσετε: Για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, προσθέστε ένα μπουντουάρ, μια καρέκλα, μια πολυθρόνα ή ακόμα και ένα πουφ, προκειμένου να έχετε έναν χώρο όπου μπορείτε να καθίσετε άνετα κατά την φορά των παπουτσιών σας. Στη χειρότερη περίπτωση, προσθέστε ένα χαλί ή μαξιλάρια για περισσότερη άνεση.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση