ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φλώρινα: Η απόλυτη γαλήνη και ηρεμία σε ένα παραλίμνιο χωριό

Ο απόλυτος προορισμός στη Βόρεια Ελλάδα για φθινοπωρινές διακοπές.

Μαρία Καραμάνου

Βρισκόμαστε στην ειδυλλιακή Φλώρινα, ακριβώς κοντά στις γαλήνιες όχθες της Μικρής Πρέσπας, ένας τόπος που μας χαρίζει πολύτιμες και μαγικές εικόνες. Εδώ βυθιζόμαστε στην απόλυτη ηρεμία, περιτριγυρισμένοι από την καταπράσινη φύση. Ο τόπος αυτός φημίζεται για τη σπάνια πανίδα του, περιλαμβάνοντας σπάνια είδη πουλιών που δυσκολεύετε κανείς να βρει αλλού.

Όμως, η αξία της Μικρής Πρέσπας δεν περιορίζεται μόνο στην φύση. Αυτό το μοναδικό χωριουδάκι που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων φέρει το όνομά του με περηφάνια και αποτελεί μέρος της ξεχωριστής πολιτιστικής κληρονομιάς των Πρεσπών. Εδώ ζουν ανθρώποι που αγαπούν αυτόν τον τόπο και δημιουργούν αυθεντικούς δεσμούς με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Καθώς φτάνετε στην είσοδο του χωριού, το πρώτο πράγμα που σας καλωσορίζει είναι η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, με τον ξεχωριστό πορτοκαλί της χρωματισμό. Αυτή η εκκλησία φαίνεται σαν ένας φρουρός της μικρής αυτής ομορφιάς που αντικατοπτρίζει ολόκληρη η περιοχή.

Photo By @newsbeast.gr On Instagram

Ο τόπος αυτός είναι ο εκλεκτός προορισμός πολλών σπάνιων ειδών ζώων. Κορμοράνοι, σπάνιοι ερωδιοί, νερόφιδες και πολλά άλλα υδρόβια πτηνά και ψάρια βρίσκουν εδώ την απόλυτη ηρεμία που τους ταιριάζει. Αυτό συμβαίνει σε μια περιοχή που προστατεύεται αυστηρά από διεθνείς συμφωνίες και νομοθεσία, τόσο εθνική όσο και κοινοτική.

Αν και απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα, αυτή η τοποθεσία παραμένει απίστευτα αυθεντική και ηρεμη, αν και περιβάλλεται από τη ζωντανιά των ανθρώπων που την καλούν σπίτι τους. Είναι ένας τόπος που πραγματικά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Photo By @urania_k On Instagram

Τα λίγα, στενά, πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, με τα μοναδικά σπίτια των λίγων κατοίκων, δεν φτάνουν περισσότερα από μερικές δεκάδες άτομα, είτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε του καλοκαιριού.

Από τη Μικρολίμνη, μπορεί κανείς να έχει μια πανοραμική θέα προς το μικρό νησάκι Βιδρονήσι, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες κορμοράνων σε όλη την περιοχή. Ευτυχώς, η πρόσβαση σε αυτό το νησί απαγορεύεται, διασφαλίζοντας την προστασία της άγριας ζωής.

Δείτε το βίντεο εδώ:

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση