ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Πώς να εντάξεις το color blocking στο σπίτι σου

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ζωντανό καμβά. Οι πιο απρόσμενοι συνδυασμοί χρωμάτων θα μεταμορφώσουν τον χώρο αλλά και τη ζωή σας

Μαρία Φάντη

Μερικοί όταν ακούνε color blocking, «τρομάζουν» λίγο αφού στο μυαλό τους έχουν την έννοια αυτή κάπως παρεξηγημένη. Συνήθως το color blocking το χρησιμοποιούμε στο ντύσιμό μας και στις επιλογές των χρωματικών συνδυασμών που κάνουμε σε ένα σύνολο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας. To color blocking είναι μια τάση που λειτουργεί πραγματικά σε όσους θέλουν να κάνουν το σπίτι τους να ξεχωρίζει. Λειτουργεί σε σπίτια και ανθρώπους που τολμάνε και δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν εκθαμβωτικές αποχρώσεις που διεκδικούν την προσοχή μας. Ενώ είναι εντάξει να συνδυαστούν τρία έντονα χρώματα, η ασφαλέστερη φόρμουλα που εγγυάται αρμονία και ισορροπία είναι «ένα φωτεινό, ένα έντονο, ένα ουδέτερο». Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπο κάθε χρώματος και θα αποφύγετε να «τυφλώσετε» ή καλύτερα να υπερφορτώσετε τα μάτια των επισκεπτών αλλά και τα δικά σας. Αυτό γίνεται συνδυάζοντας έντονα χρώματα χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα να τα ταιριάξετε απαραίτητα για οποιονδήποτε λόγο. Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε αντίθετα και μονόχρωμα μπλοκ αντί για ρίγες, υφές ή μοτίβα, εξ ου και το όνομα. Παρότι τα υπερκορεσμένα μείγματα βρίσκονται στο επίκεντρο του color blocking, είναι επίσης δυνατές πιο ήπιες εκδοχές, γεγονός που καθιστά την τάση αρκετά ευέλικτη.

Ways to color block your place
Οι μεγάλες επιφάνειες όπως οι τοίχοι είναι ό,τι πρέπει για να εντάξετε το color blocking στον χώρο σας. Μπορείτε να βάψετε τους μισούς τοίχους του σπιτιού σας σε ένα έντονο χρώμα και τους υπόλοιπους σε ένα άλλο χρώμα για να δημιουργήσετε αντίθεση. Αν πάλι δεν θέλετε ένα χρώμα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε μισό-μισό τοίχο όπως για παράδειγμα μισό ροζ και μισό άσπρο που δεν είναι τόσο έντονο και μπορεί να παίξει σημαντικό αλλά διακριτικό ρόλο στη διακόσμησή σας. Αν σας αρέσουν τα χρώματα, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο σε δύο ή τρεις αποχρώσεις

Color block through furniture
Ένας απλός τρόπος για να ενσωματώσετε το color blocking στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να δώσετε έμφαση σε καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια με αντίθετα στερεά χρώματα. Αν αμφιταλαντεύεστε ή διστάζετε να κάνετε μόνιμες, ακριβές ή μεγάλες αλλαγές στον χώρο σας, ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε το color blocking είναι να βάψετε κάποιο έπιπλο. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε έπιπλα έχουν πάντα μεγάλη επίδραση στη συνολική διακόσμηση, ακόμα κι αν πρόκειται για μια καρέκλα, ένα βοηθητικό τραπεζάκι ή ένα φωτιστικό. Με τη χρήση των κατάλληλων αποχρώσεων, αυτά τα έπιπλα μπορούν να γίνουν το κλειδί για να πετύχετε την τάση του color blocking. Η επιλογή των χρωμάτων θα εξαρτηθεί πραγματικά από το χρώμα των καναπέδων και των καρεκλών σας, καθώς και από το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί υψηλής αντίθεσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε ροζ και πορτοκαλί, τιρκουάζ και απόχρωση λάιμ ή μοβ και μουσταρδί. Είτε μιλάμε για ένα κομμάτι από κάποιο οίκο είτε για μια αντίκα, η χρήση χρώματος δίνει άλλον αέρα αλλά και ανανεώνει τα δωμάτιά σας. Μπορείτε ακόμη να βάψετε τα ράφια του καθιστικού σας, τη βιβλιοθήκη σας ή ακόμα και την κουζίνα σας σε ζωηρά και έντονα χρώματα.

 

Use geometric shapes to add movement
Τα γεωμετρικά σχήματα (κάθε είδους) στους τοίχους μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα δωμάτια του σπιτιού σας. Τα ημικύκλια ή τα μοτίβα με κύκλους μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο δίνοντας μια αίσθηση χαλάρωσης και ξεκούρασης μόλις μπείτε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα.

 

Color blocking accessories
Ακόμη ένας απλός τρόπος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία, είναι να βάλετε χρώμα στον χώρο σας μέσω των αξεσουάρ. Εάν έχετε απλούς καναπέδες στο σαλόνι σας, ένα σετ φωτεινών μαξιλαριών θα προσθέσει χρώμα στον χώρο σας και θα δώσει στο καθιστικό σας την προσοχή που του αξίζει. Η επιλογή των χρωμάτων θα εξαρτηθεί από το χρώμα των καναπέδων και των καρεκλών σας. Άλλος ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε την ουδέτερη διακόσμησή σας είναι να προσθέσετε χρωματιστές κουρτίνες. Από την άλλη, αν είστε πιο καλλιτεχνική φύση ή απλώς σας αρέσει να παίζετε ή να δημιουργείτε DIY κατασκευές, έχοντας μια βασική δεξιότητα στο ράψιμο, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας όμορφες κουρτίνες με τον συνδυασμό του color blocking, με απλές λωρίδες από συμπαγή υφάσματα που σας αρέσουν. Συμπληρώστε τη σύνθεση που δημιουργήσατε συνδυάζοντας αξεσουάρ γύρω από αυτές ή σκορπίζοντάς τα σε όλο το δωμάτιο. Στα πιο απλά διακοσμητικά όπως είναι ο στολισμός του τραπεζιού σας σε κάποια εκδήλωση στο σπίτι, τα πιάτα και οι χαρτοπετσέτες σας δεν χρειάζεται να ταιριάζουν απόλυτα. Τα καλύμματα των καθισμάτων, τα τραπεζομάντιλα, τα πιάτα, τα ποτήρια, τα βάζα και τα λουλούδια είναι ιδανικά για να δείξετε την αγάπη σας προς το χρώμα. Το κλειδί για να μη βγει η σύνθεσή σας «κιτς» είναι να τακτοποιήσετε τα στοιχεία με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν αντίθεση και το ένα να ομορφαίνει το άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
deco  |  color blocking  |  tips  |  διακόσμηση  | 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση