ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Ποιο χρώμα φέρνει κακή τύχη σε μια κουζίνα;

Ο τόνος που ακόμα και οι spiritual experts αποφεύγουν.

Μαρία Καραμάνου

Όταν διακοσμείς την κουζίνα σου και επιλέγεις τα χρώματα, η επιλογή σου μπορεί να έχει επιπτώσεις πέρα ​​από την αισθητική. Οι spiritual experts υποστηρίζουν ότι το χρώμα μπορεί να επηρεάσει την ενέργεια και την ατμόσφαιρα της κουζίνας σου, καθώς και τον ψυχισμό σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα που να συμπληρώνει το σχέδιο του σπιτιού σου, να δημιουργεί εμπειρίες και να ενισχύει την παραγωγικότητα, αλλά θα πρέπει επίσης να νιώθεις άνετα και ευχάριστα με την επιλογή σου. Αν και υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ψυχολογία του χρώματος, η επίδραση του χρώματος στην πνευματική μας ευημερία παραμένει ακόμη ένας ενεξερεύνητος τομέας.

Δυστυχώς, η απάντηση είναι το γκρι, μία απόχρωση που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στη χρωματική παλέτα για την κουζίνα αλλά και γενικά το σπίτι. Ωστόσο, αυτός ο τόνος μπορεί να είναι αμφιλεγόμενος στον ψυχικό κόσμο. Ειδικοί εξηγούν ότι αυτή η απόχρωση μπορεί να φέρει κακή τύχη στο πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού σου. Αλλά γιατί αυτό συμβαίνει; Ακόμα δεν έχουν εξερευνηθεί πλήρως οι ψυχολογικές επιπτώσεις των χρωμάτων στην αίσθηση ευημερίας μας, αλλά ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο γκρι χρώμα συνδέεται με τη μοναξιά και την αρνητικότητα.

Γενικά, η χρήση χρωμάτων όπως το γκρι, το καφέ ή το μαύρο στην κουζίνα πρέπει να αποφεύγεται. Σύμφωνα με ειδικούς, το καφέ μπορεί να υποδηλώνει βρωμιά ή μούχλα, ενώ η χρήση του γκρι κυριαρχεί στις τελευταίες χρωματικές τάσεις αλλά μπορεί να φέρει αρνητική ενέργεια στο πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού σας. Η χρήση μπλε χρωμάτων στην κουζίνα είναι αντίθετη με την παράδοση, καθώς αντιπροσωπεύει τη Varuna, τη θεότητα του νερού, ενώ στην κουζίνα κυριαρχεί η φωτιά. Επιπλέον, σε ορισμένους πολιτισμούς, το λευκό θεωρείται σύμβολο θανάτου και θλίψης. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ολόλευκες κουζίνες μπορεί να είναι μια άτυχη επιλογή.

«Το γκρι είναι το χρώμα που δεν θα κάνει κανέναν να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά στην κουζίνα», προειδοποιεί η Yulia Winslow, συγγραφέας και ειδική αστρολόγος. Σύμφωνα με την ίδια, η κουζίνα μας είναι το χειρότερο μέρος για να βάλουμε γκρι, καθώς εκεί φτιάχνουμε και τρώμε φαγητό. Επομένως, το να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια αυτό το δωμάτιο είναι πολύ σημαντικό, όπως αναφέρει, «Η ασφάλεια είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες αυτού του τμήματος του σπιτιού. Θα συνιστούσα λοιπόν να αποφεύγετε το γκρι στην κουζίνα. Οι άνθρωποι θέλουν να διασφαλίσουν ότι έχουν επιλέξει το σωστό σχέδιο για την κουζίνα τους, καθώς οι κουζίνες είναι συχνά το πιο ακριβό δωμάτιο σε ένα σπίτι. Το ακατάλληλο χρώμα μπορεί να μειώσει την αισθητική της κουζίνας και να καταστήσει δυσάρεστο το να περνάτε χρόνο εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Deco  |  kitchen  |  style  |  try it  |  house  |  decor  | 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση