ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Patterns: Τι πρέπει να προσέξετε όταν τα προσθέσετε στο σπίτι σας

Όσα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τον χώρο σας με μοτίβα

Δέσποινα Άσπρου

Η ανάμιξη μοτίβων μπορεί να προσθέσει ζωντάνια και ενδιαφέρον στον χώρο, αλλά πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή για να μην δημιουργηθούν αντιφάσεις και στο τέλος, το αποτέλεσμα αντί να είναι σικάτο και ενδιαφέρον, να καταλήξει κιτς ή καλύτερα, τραγικό.

Φυσικά,  η προσθήκη των μοτίβων αξίζει την κάθε προσπάθεια, αφού τα πλεονεκτήματά τους στον διακοσμητικό χαρακτήρα του χώρου είναι τεράστια. Πριν όμως δούμε όσα πρέπει να αποφύγουμε, αξίζει να θυμίσουμε πως τα μοτίβα εγγυημένα μετατρέπονται στο σημείο ενδιαφέροντος του δωματίου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κάνουν τον χώρο μας πιο ζωντανό και δυναμικό. Παράλληλα, τα μοτίβα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσουμε νέα πνοή σε ένα σημείο και να προσθέσουμε χρώμα -ειδικά αν δεν έχουμε, ενώ έχουν και τη δύναμη να δώσουν μια ατμόσφαιρα.

Ας δούμε τώρα ορισμένα λάθη που διακοσμητές προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να γίνονται κατά την προσθήκη μοτίβων στον χώρο μας.

1.Υπερβολική Χρήση: Η υπερβολική ποσότητα μοτίβων μπορεί να καταστήσει τον χώρο υπερφορτωμένο, οπότε καλό είναι να επιλέξετε λιγότερα μοτίβα και να τα συνδυάσετε με πιο απλά χρώματα και υφές για ισορροπία. Αυτό που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι το να επενδύσετε σε ένα κυρίαρχο μοτίβο και στην συνέχεια, να "χτίσετε" πάνω σε αυτό. "Τα μοτίβα σας δεν πρέπει ποτέ να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα για να δημιουργήσουν έναν όμορφο και ταυτοχρόνως συνεκτικό χώρο", παραδέχεται η γνωστή διακοσμήτρια από την Ατλάντα Bailey Ward.

2.Συνδυάστε σωστά τα μοτίβα σας: Καλό είναι, όπως είπαμε και προηγουμένως, να αποφεύγετε την ανάμιξη πολύ διαφορετικών μοτίβων χωρίς ένα κοινό στοιχείο που τα ενώνει. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα πολύχρωμο πουά στοιχείο και ένα γεωμετρικό σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους - όπως για παράδειγμα το χρώμα. "Εμπιστευτείτε τα μάτια σας, αν κοιτάτε γύρω από το δωμάτιο και τα μάτια σας δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να σας επιτρέψουν να απολαύσετε την αρμονία του χώρου, τότε κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να φοβάσαι να προσπαθήσεις", σημειώνει η δημιουργός του brand που φέρει το όνομά της, Katie Kime.

3. Επενδύστε σε διαφορετικά μεγέθη μοτίβων: Η χρήση μοτίβων με παρόμοια μεγέθη μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνισμό και σύγχυση, οπότε είναι καλύτερο να διαλέξετε patterns σε ποικιλία μεγεθών, όπως ένα μεγάλο γεωμετρικό σχέδιο με ένα μικρότερο λουλουδάτο μοτίβο.

4.Φροντίστε να μην απουσιάζουν οι συνδέσεις:  Η έλλειψη συνδέσεων μεταξύ των μοτίβων μπορεί να καταστήσει τον χώρο αποσυντονισμένο. Σκεφτείτε το χρώμα, το θέμα ή το στυλ ως κοινό στοιχείο που θα ενώσει τα διάφορα μοτίβα.

Αυτές οι κατευθυντήριες αρχές μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν χώρο με αναμεμειγμένα μοτίβα που είναι εναρμονισμένος και ευχάριστος στο μάτι. Φυσικά, όπως και σε κάθετι στη ζωή, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να υπερβάλετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση