ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου τακτοποιημένο αν εργάζεσαι στο σπίτι

Μερικά τιπς που θα σας βοηθήσουν αν εξακολουθείτε να εργάζεστε από τον χώρο σας

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί να πέρασαν περίπου δύο χρόνια από την ημέρα που εμφανίστηκε στην Κύπρο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και πλέον, η επιστήμη να έχει προχωρήσει αρκετά ως προς τον εμβολιασμό κατά της νόσου και τα πράγματα, να είναι πιο ήπια συγκριτικά με τις πρώτες ημέρες, ωστόσο η πανδημία καλά κρατεί... και αρκετοί από εμάς, εξακολουθούμε για λόγους ασφάλειας να εργαζόμαστε από το σπίτι.

Αν και σίγουρα όσοι ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία έχουμε πεθυμήσει τις επικές ημέρες στον χώρο εργασίας μας και τις πλάκες με τους συναδέλφους μας, παραδεχόμαστε πως το να εργάζεται κανείς από το σπίτι δεν είναι και τόσο άσχημο... αρκεί η δουλειά να μην καταβάλλει τον χώρο μας και φυσικά, να καταφέρνουμε παράλληλα με την εργασία μας να κρατάμε το σπίτι μας τακτοποιημένο.

Αντιλαμβανόμενη το χαώδες περιβάλλον που ενδεχομένως να δημιουργείται όταν ένας άνθρωπος εργάζεται από το σπίτι του και κατά συνέπεια την ανάγκη του καθενός από εμάς για ένα συγυρισμένο σπίτι, η Marie Kondo ή αλλιώς η αλλιώς η βασίλισσα του decluttering έδωσε πρόσφατα μερικές συμβουλές για ένα τακτοποιημένο σπίτι την εποχή του "work from home". Ας δούμε τρεις από αυτές που σίγουρα θα μάς βοηθήσουν.

Στην περίπτωση που εργαζόμαστε με τον σύντροφό μας, καλό είναι να διαχωρίσουμε τους χώρους εργασίας μας και να προμηθευτούμε με τα κατάλληλα υλικά που απαιτεί η φύση της δουλειάς μας. Σύμφωνα με την Kondo, το να χρησιμοποιούμε το ίδιο γραφείο και το να έχουμε τα ίδια κουτιά για να αποθηκεύουμε το υλικό μας με το άλλο μας μισό, δεν είναι το ιδανικό. Ακόμη όμως και αν συμβαίνει αυτό, καλό είναι να βάζουμε όρια και με το τέλος της δουλειάς, να βρίσκουμε χρόνο να επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας.

Αν ο χώρος μας είναι μικρός, είναι λογικό να μην έχουμε πολλές επιλογές όσον αφορά στο που θα δουλέψουμε. Καλό είναι, στην περίπτωση αυτή, να έχεις αποκλειστικά σε ένα σημείο τα πράγματα που χρειάζεσαι για την δουλειά. Προκειμένου όμως να μην νιώθεις εγκλωβισμένη, μπορείς να έχεις κοντά σου ένα πράγμα που σου φέρνει αισθήματα χαράς, όπως μια φωτογραφία ή ένα κερί. Παράλληλα, μπορείς την ώρα που ξεκινάς δουλειά να ανάβεις ένα συγκεκριμένο φως, το οποίο θα το σβήνεις μόλις τελειώσεις και με αυτό τον τρόπο, θα αντιλαμβάνεσαι την εναλλαγή. Εναλλακτικά, μπορείς να αλλάξεις ρούχα ή να πας μια βόλτα με το τέλος του ωραρίου σου.

Όταν εργαζόμαστε στο σπίτι και έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά, τότε το βασικότερο είναι να αντιληφθούμε πως ο χώρος μας τις ώρες εργασίας μας δεν πρόκειται να είναι τακτοποιημένος. Αντί να θυμώνουμε μαζί τους, μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα σημείο - το οποίο θα διατηρήσουμε όπως θέλουμε ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, μπορούμε να έχουμε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι συγυρισμένο... ακόμη και αν αυτό είναι η ντουλάπα με τα ρούχα μας ή η ντουλάπα της κουζίνας. Αυτό, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, προσφέρει δόσεις χαράς.

Πέρα από αυτά, σου παραθέτουμε ακόμη τέσσερα τιπς τα οποία θα σε βοηθήσουν να έχεις γενικότερα το σπίτι σου τακτοποιημένο.

1.Στρώστε τα κρεβάτια: Ok, το βράδυ θα ξαπλώσουμε και πάλι, αλλά καλό είναι κάθε πρωί να στρώνουμε το κρεβάτι μας - αφού με αυτό τον τρόπο το δωμάτιο έχει άλλη οπτική και φαίνεται τακτοποιημένο.

2.Αδειάστε το νεροχύτη: Το βράδυ πριν ξαπλώσετε "επιβάλλεται" να πλύνετε όλα τα πιάτα ώστε η πρώτη εικόνα που θα δείτε το πρωί που θα ξυπνήσετε να μην είναι μια στοίβα με λερωμένα αντικείμενα. Την ίδια στιγμή, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι κάθε φορά που τελειώνετε από την χρήση ενός σκεύους να το πλένετε ώστε ο νεροχύτης σας να είναι πάντα καθαρός και η κουζίνα σας να φαίνεται κάθε ώρα ταχτοποιημένη.

3.Μην πετάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα στα έπιπλα: Το έπιπλο της τηλεόρασης δεν είναι ο αποθηκευτικός χώρος για τα αξεσουάρ μας και οι καρέκλες της κουζίνας δεν είναι ο καλόγερος για τις τσάντες. Ρίξτε μια ματιά, δείτε τι δεν πρέπει να είναι πού και προσπαθήστε να αλλάξετε τις μικρές τεμπέλικες συνήθειες που "καταστρέφουν" την εικόνα του σπιτιού σας.

 Photos on Unsplash

DECO: Τελευταία Ενημέρωση