ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Ο λόγος που πρέπει να βάζουμε βότκα στα λουλούδια μας

Κι όμως, το αλκοόλ μερικές φορές είναι χρήσιμο!

Δέσποινα Άσπρου

Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει τα λουλούδια του να διαρκέσουν περισσότερο; Μάλλον, κανένας. Και ενώ μέχρι σήμερα κυκλοφορούν δεκάδες συμβουλές για το πώς θα το πετύχουμε, το τελευταίο διάστημα, χάρη στο Tik Tok, έρχεται ένα κόλπο από παλιά και υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια των λουλουδιών στο βάζο μας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αρκετά βιντεάκια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προτείνεται να βάζουμε στα άνθη μας αλκοόλ. Όπως αναφέρει ο ιδρυτή του GardeningExpress.co.uk, το κόλπο αυτό, όσο περίεργο και αν μάς ακούγεται, λειτουργεί!

«Η προσθήκη μιας κουταλιάς βότκας στο νερό του φυτού σας βοηθά πραγματικά στη συνολική υγεία του φυτού», τονίζει ο Bonnett και προσθέτει: «Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα το βρουν αυτό περίεργο, αλλά η βότκα δρα ως αντιβακτηριδιακός παράγοντας, που σημαίνει ότι σκοτώνει τα βακτήρια και προάγει την ανάπτυξη και ένα υγιές φυτό συνολικά».

Ο ίδιος, πέρα από το πιο πάνω tip, αποκαλύπτει και μερικά άλλα κόλπα προκειμένου να κάνουμε τα λουλούδια να διαρκέσουν. Δείτε ποια είναι αυτά.

  • «Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα φύλλα που υπάρχουν χαμηλά στα κλωνάρια προκειμένου να μην δημιουργούν βακτήρια στο βάζο σας».
  • «Ένα άλλο πράγμα που είναι must είναι να διατηρείτε τα λουλούδια σας δροσερά. Φυσικά χρειάζονται το φως του ήλιου, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε την κουζίνα, λόγου χάρη, όπου μπορεί να υπάρχει ζέστη από το μαγείρεμα -προσπαθήστε να επιλέξετε μια πιο δροσερή τοποθεσία».
  • «Φροντίζουμε να κρατάμε τα λουλούδια μας μακριά από τα φρούτα, καθώς φρούτα όπως τα μήλα και οι μπανάνες, εκπέμπουν αιθυλένιο, το οποίο ουσιαστικά κάνει τα λουλούδια να γερνούν πιο γρήγορα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση