ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Μία πολυτελής κατοικία που με διάφανους τοίχους που «χάνεται» ανάμεσα στο πράσινο

Αποθεώνει την αύρα του Hollywood και των λαμπερών πάρτι.

Μαρία Καραμάνου

Αν και η πόλη του Λος Άντζελες συνδέεται συχνά με τον κόσμο του Hollywood και την λάμψη των κόκκινων χαλιών, διαθέτει επίσης μια εντελώς αντίθετη, ήσυχη πλευρά. Σε αυτήν την πλευρά της πόλης, στους καταπράσινους λόφους, βρίσκονται πολυτελείς κατοικίες που ανήκουν σε ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα προσφέρουν πρωτοποριακό σχεδιασμό, πλούσιες πισίνες και πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα αρχιτεκτονικών στυλ και διακοσμητικών τάσεων. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κατοικίες στην περιοχή, που βρίσκεται στην Venice Beach, είναι η Palms Residence, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Olson Kundig.

Στο αυτό το αρχιτεκτονικό έργο, η κυρίαρχη ιδέα είναι η αρμονική σύνδεση μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του εσωτερικού χώρου. Το σπίτι φαίνεται να ενσωματώνεται αρμονικά στον γύρω κήπο, και η είσοδος στο εσωτερικό του δημιουργεί μια φυσική συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτή η κατοικία διαθέτει ένα στούντιο γιόγκα, έναν ευρύχωρο σαλόνι σε δύο επίπεδα, τραπεζαρία και υπνοδωμάτια. Ο σχεδιασμός του σπιτιού αναταράσσει τα όρια μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα χώρο που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.

Ο Tom αντιμετωπίζει την ανοιχτή αρχιτεκτονική του σπιτιού σαν ένα σύνολο "στρωμάτων ρούχων", προσφέροντας πολλές διαφορετικές επιλογές για το πώς μπορεί κάποιος να ανοίξει και να κλείσει τους χώρους, καθώς επίσης και πώς μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από το σπίτι. Λόγω της παραθαλάσσιας τοποθεσίας του, το σπίτι δέχεται μια μαγική ποιότητα φυσικού φωτός από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα, και στη συνέχεια από το φως του φεγγαριού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον, η σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου ενισχύεται από τις ευρείες γυάλινες πόρτες και ένα κλιμακοστάσιο με γυάλινα τοιχώματα. Αυτά τα στοιχεία προσελκύουν το φως και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο.

Προσθέτοντας στη μοναδικότητα του σπιτιού, υπάρχει ένα ιδιωτικό στούντιο γιόγκα με μια εγκατάσταση Gamelatron. Αυτό το κινητικό γλυπτό, που σχεδίασε ο φίλος του ιδιοκτήτη, Aaron Taylor Kuffner, δημιουργεί ένα ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ινδονησιακών γκονγκ. Το γλυπτό αυτό προσθέτει στον χαρακτήρα του σπιτιού και συμβάλλει στην διαμόρφωση του ατμοσφαιρικού τόνου του χώρου.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση