ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

Κάνε το σπίτι σου πιο «πράσινο» με 3 κινήσεις

Τρόποι για eco-friendly διακόσμηση.

Δέσποινα Άσπρου

Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε σπίτι θα χτιζόταν από βιώσιμα υλικά και θα ήταν εξοπλισμένο με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Καθώς όμως αυτό δεν είναι ότι πιο εύκολο - ειδικά αν το σπίτι είναι ήδη φτιαγμένο, υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις και συνειδητές επιλογές διακόσμησης, που εύκολα θα δώσουν eco-friendly διάθεση στον χώρο σας. Δείτε στην συνέχεια τρία πράγματα στα οποία μπορείτε να επενδύσετε.

Embrace biophilic design
Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο είναι απαραίτητα για τη ζωή μας, αλλά αποτελούν και την πιο φιλική προς το περιβάλλον διακόσμηση που μπορούμε να προσθέσουμε στον χώρο μας. Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς, τα φυτά μειώνουν το στρες και αυξάνουν τη δημιουργικότητα, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτουν πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία μας, αφού ως γνωστό λειτουργούν ως φίλτρα αέρα, μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο και αφαιρούν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο.

Επενδύστε σε λαμπτήρες ενεργειακής απόδοσης και φωτοβολταϊκά
Για αρκετούς ο φωτισμός ίσως να αποτελεί λεπτομέρεια, ωστόσο να θυμάστε πάντα πως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Go green επιλέγοντας ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες και εξοικονομήστε χρήματα από τον λογαριασμό ρεύματος καθώς βοηθάτε τον πλανήτη. Να σημειώσουμε πως ο LED φωτισμός πέρα από τα πιο πάνω, έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα ηλιακά πάνελ, τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια.

Προτιμήστε ενεργειακά τζάκια
Όσο και αν αγαπάτε τα παραδοσιακά τζάκια, καλό είναι να τα αποφεύγετε. Μια σικάτη και οικολογική - αντίστοιχη - πρόταση είναι τα ενεργειακά τζάκια, τα οποία παρέχουν υψηλή απόδοση καύσης και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα ενεργειακής απόδοσης τζάκια έχουν την ικανότητα να ζεσταίνουν αποτελεσματικότερα τον χώρο, χωρίς να εκπέμπουν ρύπους στην ατμόσφαιρα - εν αντιθέσει με τα παραδοσιακά, λόγω του καπνού από τα ξύλα.

 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση