ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Η Κική Ομήρου μάς ξεναγεί σε ένα σπίτι γεμάτο στυλ

Ένα σπίτι γεμάτο φως και ωραίο γούστο, διαμορφωμένο για να καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Σπάνια βλέπεις ένα σπίτι γεμάτο με τόσο στυλ που να είναι τόσο όμορφα διαρρυθμισμένο έτσι ώστε να σε αφήνει να αναπνεύσεις. Η Κική Ομήρου κατάφερε να δημιουργήσει έναν χώρο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειάς της, ενώ ξεχειλίζει απ’ άκρη σ’ άκρη από την άλλη της αγάπη, τη μόδα. Με μοναδικά έπιπλα και υπέροχα κομμάτια να μάς κεντρίζουν το ενδιαφέρον, δεν θα μπορούσαμε παρά να ρωτήσουμε για όλα όσα συνέθεσαν τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού αλλά και για την καθημερινότητά της.

Τι ήταν αυτό που έψαχνες σε ένα σπίτι;
Ένα σπίτι που να έχει τον δικό του χαρακτήρα από αισθητικής πλευράς σύμφωνα πάντα με το γούστο του ιδιοκτήτη αλλά ταυτόχρονα να είναι λειτουργικό για τις ανάγκες της καθημερινότητας. Η αισθητική του σπιτιού είναι σημαντική κατά την άποψή μου, όπως επίσης θεωρώ επιτυχία αν ο σχεδιασμός του κάθε χώρου του σπιτιού είναι ξεχωριστός από μόνος του αλλά στο σύνολο όλα να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Τι είναι το πιο σημαντικό για εσένα σε ένα σπίτι;
Όλοι οι χώροι του σπιτιού να είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο που να μπορώ να τους χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητά μου. Επίσης, η διακόσμηση, οι χρωματισμοί και η αισθητική να είναι βάσει του δικού μου γούστου. Γι’ αυτό τον λόγο τα κομμάτια που διάλεξα για το σπίτι ήταν κατόπιν έρευνας αγοράς αλλά και συνάμα με κάποιες προδιαγραφές που είχα θέσει από την αρχή ότι ήθελα να συμπεριλάβω στον χώρο προτού καν ξεκινήσει να διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Ήταν προτεραιότητα για εσένα το σπίτι να ήταν πρακτικό για οικογένεια;
Ήταν μια από τις προτεραιότητες να διαμορφωθούν οι χώροι του σπιτιού με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε το σπίτι να είναι εύκολο και πρακτικό και ταυτόχρονα οι χώροι να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα, ανάλογα με την περίσταση.

Αν δεν κάνω λάθος, πρόσφατα ανακαίνισες τον χώρο. Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση;
Αρκετοί οι λόγοι που είχε ξεκινήσει η ανακαίνιση, ενώ προέκυψαν και άλλοι στην πορεία. Η αρχική ιδέα ήταν να μεγαλώσει το κυρίως υπνοδωμάτιο, να γίνει μια γκαρνταρόμπα με μια εύχρηστη παπουτσοθήκη. Πολύ σύντομα, όμως, έγινε η σκέψη να γίνει επίσης μια ριζική αλλαγή στον χώρο και διαρρύθμιση της κουζίνας για να υπάρχει σύνδεση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού με τον μέσα. Η κατάληξη ήταν να διαμορφωθούν όλοι οι χώροι έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της οικογένειας.

Ανέλαβες μόνη σου τη διακόσμηση;
Τη διακόσμηση την ανέλαβα εξ ολοκλήρου καθότι είχα μέσα στο μυαλό μου την εικόνα που ήθελα για το σπίτι πριν καν ξεκινήσει η ανακαίνιση. Το μόνο που μου έμενε κατά τη διάρκεια των εργασιών στο σπίτι, ήταν να βρω στην αγορά αυτά που είχα κατά νου.

Τι ήταν αυτό που ήθελες σίγουρα να αλλάξει στη διακόσμηση;
Αρχικά δεν είχα ιδιαίτερη ανάγκη για αλλαγή στη διακόσμηση γιατί για μένα ήταν σημαντική η αλλαγή στη διαρρύθμιση περισσότερο του σπιτιού και κατά κύριο λόγο στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Ήθελα το κυρίως υπνοδωμάτιο να γίνει με τέτοιο τροπο που να ανταποκρινόταν στις καθημερινές μου ανάγκες και η διακόσμησή του να είναι λιτή και σε ξεκούραστους χρωματισμούς. Στόχος ήταν για την γκαρνταρόμπα να γίνει ένας μεγάλος εύχρηστος και ταυτόχρονα πιο προσωπικός χώρος ο οποίος να συνδέεται και να έχει άμεση επαφή με το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο.

Πώς αποφάσισες τον τρόπο διακόσμησης;
Όπως είπα και πριν, είχα μέσα στο μυαλό μου ήδη την εικόνα του σπιτιού. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι χρωματισμοί που διάλεξα καθότι μου αρέσουν χρώματα και υλικά βγαλμένα από τη φύση όπως το ξύλο, η πέτρα, ο συνδυασμός με υδάτινα στοιχεία, τα φυσικά χρώματα όπως το πράσινο και το sky blue.

Πώς θα χαρακτήριζες το δικό σου στυλ;
Δεν πιστεύω ότι έχω ένα συγκεκριμένο στυλ. Θα έλεγα ότι είναι πολλά στυλ μαζί εφόσον μου αρέσουν περισσότερο κομμάτια που είναι διαχρονικά, vintage, ρετρό, rustic, boho, ακόμα και κλασικά, φτάνει όλα να είναι συνδυασμένα με τρόπο που να ταιριάζουν και να μην προκαλούν παραφωνία στο σύνολο και στους υπόλοιπους χώρους.

Πώς ενέταξες το προσωπικό σου στυλ στον χώρο;
Ο χώρος διαμορφώθηκε με διάφορα κομμάτια που παραπέμπουν στα διάφορα στυλ που προανέφερα, με κάποια να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα ανάλογα με το δωμάτιο ή τη χρήση του χώρου. Τι ήθελες οπωσδήποτε να εντάξεις στο σπίτι; Σημαντικό ήταν για μένα ο χώρος της κουζίνας και του εξωτερικού του σπιτιού να φαίνεται σαν ένα, γι’ αυτό τον λόγο οι τοίχοι της κουζίνας που υπήρχαν αρχικά αντικαταστάθηκαν από μεγάλες τζαμόπορτες με άμεση πρόσβαση στον κήπο. Ήταν τότε δεδομένο για το δικό μου γούστο ότι η κουζίνα θα είχε στοιχεία από τη φύση όπως η μεγάλη νησίδα από κεραμικό που παραπέμπει σε τύπο πέτρας και βότσαλο, και ο πράσινος καναπές από όπου μπορείς να δεις τον εξωτερικό χώρο όπου βρίσκεται το γρασίδι.


Υπάρχει κάτι με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σένα;
Υπάρχει μια παλιά μαύρη σιδεροκατασκευή σαν ραφιέρα η οποία είναι διατηρημένη εδώ και 30 χρόνια, όπως επίσης και μια παλιά ραπτομηχανή-έπιπλο άνω των 60 χρόνων. Αυτά τα κομμάτια ήταν κληρονομιά από γιαγιάδες και παππούδες και ήθελα να τα κρατήσω στη διακόσμηση μετά την ανακαίνιση. Πώς έγινε η επιλογή και η αγορά των επίπλων και των διακοσμητικών; Οι επιλογές τόσο των επίπλων όσο και των διακοσμητικών έγιναν από αγορές του εξωτερικού μέσω διαδικτύου. Κάποια κομμάτια που ήταν εύκολο να βρεθούν εδώ, αγοράστηκαν στην Κύπρο.

Μίλησέ μου για τις Gucci καρέκλες στην είσοδο αλλά και για τον πίθηκο στο μπάνιο.
Οι Gucci καρέκλες είχαν τη «θέση» τους στην είσοδο του σπιτιού πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο. Τις είχα δει σε ένα από τα ταξίδια μου και τις είχα παραγγείλει προτού καν να διαλέξω οτιδήποτε άλλο για τη διακόσμηση του σπιτιού. Το είχα ως εικόνα στο μυαλό μου ότι θα τις ήθελα στην είσοδο αφού είναι χαρακτηριστικά μοναδικά κομμάτια και θα ήταν πιο σωστό να ήταν «απομονωμένες» από την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Το πιθηκάκι το διάλεξα για την τουαλέτα των ξένων στο ισόγειο γιατί ήθελα ένα κομμάτι ξεχωριστό αφού ο συγκεκριμένος χώρος είναι συνήθως «κρυμμένος» στα ισόγεια των σπιτιών όπως προτείνουν οι ειδικοί. Στη δική μου περίπτωση, επειδή ήταν ένας χώρος που προϋπήρχε όταν είχε αρχικά κατασκευαστεί το σπίτι και δεν μπορούσε να αλλάξει με ευκολία, σκέφτηκα ότι εφόσον θα παρέμενε θα ήθελε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό με κάτι πιο ανορθόδοξο για τον τύπο του συγκεκριμένου δωματίου. Το πιθηκάκι τώρα έγινε πόλος έλξης για όποιον περνά ακόμα και από τον χώρο έξω και πάντα σχολιάζεται σε περίπτωση που η πόρτα του μπάνιου μένει κατά λάθος ανοικτή.

Τι μπορείς να μου πεις για τα πιάτα στη σκάλα;
Τα πιάτα είναι από τη συλλογή Fornasetti. Ήθελα στον τοίχο της σκάλας, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, να τοποθετηθεί μια συλλογή που να μπορώ και αργότερα να μεγαλώσω και ταυτόχρονα ο τοίχος να έχει δικό του χαρακτήρα.

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα στο σπίτι;
Όπως προανέφερα, οι χώροι του σπιτιού έγιναν με τέτοιο τρόπο που χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Συνήθως κατά τη διάρκεια της μέρας και νωρίς το βράδυ βρισκόμαστε στο ισόγειο μεταξύ κουζίνας και καθιστικού με άμεση ορατότητα και πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο.

Πώς χαλαρώνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Μου αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο, το οποίο είναι ένα μέσο εκτόνωσης και μου δίνει τρομερή ενέργεια, που αυτό για μένα λειτουργεί ως τρόπος χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια της μέρας μού αρέσει να περνώ έστω κάποια λεπτά απολύτως μόνη μου. Με βοηθά να ανασυγκροτώ και να αναδιαμορφώνω τις σκέψεις μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο του σπιτιού;
Μου αρέσει να κάθομαι στη γωνία του καναπέ στην κουζίνα και να βλέπω την εξωτερική αυλή νωρίς το βράδυ ανάβοντας τον φωτισμό του εξωτερικού χώρου και της πισίνας. Εκεί είναι το σημείο του σπιτιού που σου δίνει την αίσθηση ότι κάθεσαι στον εξωτερικό χώρο και ταυτόχρονα έχεις όλη την οπτική του εσωτερικού χώρου μέχρι και το σαλόνι.

Τι περιλαμβάνει η γκαρνταρόμπα σου;
Στην γκαρνταρόμπα μου επικρατούν κυρίως denim παντελόνια, t-shirts και blazer σακάκια. Έχω μεγάλη αδυναμία σε αξεσουάρ όπως τσάντες και παπούτσια. Είναι σημαντικό για μένα να ντύνομαι σε απλές γραμμές για να νιώθω άνετα και να δίνω περισσότερη έμφαση συνήθως στα αξεσουάρ για να ολοκληρωθεί ένα σύνολο. Η μόδα έχει προχωρήσει αρκετά, πιστεύω, και είναι σημαντικό ο καθένας μας να την προσαρμόζει στο προσωπικό του στυλ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι και γιατί;
Έχω αδυναμία στην μαύρη κλασική 255 Chanel που είναι ανεκτίμητη για μένα γιατί θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι που θα φοριέται πάντα και θα μπορώ και εγώ αργότερα να το χαρίσω στην κόρη μου. Αγαπώ ιδιαίτερα και μια μικρή clutch Louis Vuitton που ήταν limited edition όταν την πήρα και θυμάμαι ότι κατάφερα να τη βρω μετά από αρκετές προσπάθειες να την εντοπίσω σε διάφορα καταστήματα του οίκου όπου ήταν sold out.

Έχεις μια εντυπωσιακή συλλογή παπουτσιών. Υπάρχει κάποιο ζευγάρι που ξεχωρίζεις ή κάποιο που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα παπούτσια και ήταν μάλιστα και ο ένας από τους σημαντικούς λόγους για την ανακαίνιση εφόσον αρχικά δεν υπήρχε αρκετός χώρος για την αναδιοργάνωσή τους. Ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι τα Chanel slingback, τα οποία έχω σε διάφορους χρωματισμούς γιατί πιστεύω ότι -αν και είναι υπερβολικά κλασικά- μπορούν να μετατραπούν ακόμα και σε μια πιο rock πρόταση όταν συνδυαστούν σωστά με συγκεκριμένο outfit.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις στο σπίτι;
Παρακολουθώ συνεχώς τα deco posts από διάφορες εφαρμογές online όπως επίσης και από διάφορα περιοδικά επειδή είναι κάτι με το οποίο πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον και θα ήθελα να προσθέσω ή ακόμα και να αφαιρέσω από το υφιστάμενο décor του σπιτιού μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση