ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Η Αριάνα Demian και ο Αλέξανδρος Κληρίδης μάς ξεναγούν σπίτι τους

Ένα σπίτι μίνιμαλ με twist

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Η Αριάνα Demian είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της νέας γενιάς της Κύπρου. Αφενός η νέα, πολλά υποσχόμενη επιχείρηση των Canvags, αφετέρου τα διάφορα fashion editorials στα οποία ποζάρει με ύφος και αέρα που παραπέμπουν σε μοντέλα του εξωτερικού, και σαν μπόνους οι κατά καιρούς συναναστροφές μας στο πλαίσιο της δουλειάς και όχι μόνο, ήξερα πάνω-κάτω με ποιαν είχα να κάνω. Είναι ελεύθερο πνεύμα, μοναδική και δημιουργική, με στόχους μεγάλους και σοβαρούς, απέδειξε πως διαφέρει όταν λάνσαρε τα Canvags, τις sustainable τσάντες με τις οποίες θέλει να πάρει την οικολογική συνείδηση στην Κύπρο ένα βήμα παραπέρα. Από την άλλη, τον Αλέξανδρο Κληρίδη τον γνωρίζω πρώτα λόγω του ονόματός του και μετά μέσω του λογαριασμού της Αριάνας στο Instagram. Δικηγόρος, ιδρυτής του lifestyle brand Malo Chico, ένα ζευγάρι φαινομενικά διαφορετικό που όμως δένει αρμονικά, σε έναν χώρο που κάνει ακριβώς το ίδιο: φέρνει μαζί δύο στυλ διαφορετικά, με απόλυτη ισορροπία. Ανοίγει η πόρτα και με υποδέχεται η Αριάνα με χαμόγελο, κρατώντας πίσω τον τρίτο ένοικο του σπιτιού, ένα πανέμορφο, τεράστιο Great Dane, την Alice. «Χρειάζεται λίγη προσαρμογή, αλλά όταν γνωρίσεις τι απαιτείται για να μπορεί να συνυπάρχει μαζί μας η Alice, τότε όλα είναι μια χαρά» μού απαντά όταν κάνω την εύλογη ερώτηση του πόσο εύκολη είναι η ζωή με έναν τέτοιου μεγέθους σκύλο.

Οι λεπτομέρειες

Με μια πρώτη ματιά στο σαλόνι, επικρατεί όντως η απόλυτη αρμονία. Μίνιμαλ υπόστρωμα που αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε προσεκτικά, κι αυτό ακριβώς συνέβη τελικά. «Το μίνιμαλ στυλ του Αλέξανδρου θέτει τις βάσεις για να παίξεις με ενδιαφέροντες χρωματισμούς, διακοσμητικά αντικείμενα και ενδιαφέρουσες γωνίες» μάς λέει η Αριάνα και συμπληρώνει πως τα περισσότερα διακοσμητικά τα επέλεξε η ίδια έχοντας υπ’ όψιν το στυλ του Αλέξανδρου. Η βιβλιοθήκη του σαλονιού είναι τρανό παράδειγμα ακριβώς αυτής της συνύπαρξης. Μίνιμαλ μικρά βάζα συναντούν μια υπέροχη, κόκκινη προτομή της Αφροδίτης της Μήλου, σε ράφια ανάμεσα σε βιβλία που επεκτείνονται σε διάφορες θεματικές, από τo «Can You Trust the Media» του βραβευμένου δημοσιογράφου Adrian Monck και το «Effective Communication» του John Adair, μέχρι το «Bar Book» και το «Planet Banksy». Η βιβλιοθήκη του Αλέξανδρου, ωστόσο, είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Εκεί θα βρεις αγγλικά ή κυπριακά νομικά συγγράμματα, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Απ’ αυτό και μόνο αντιλαμβάνομαι πως αυτή στο σαλόνι είναι ένα μείγμα των δύο κόσμων. Ο Banksy μοιάζει εντελώς αναμενόμενος, αφού η τέχνη είναι παντού στο σπίτι σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. «Χρειάζεται χρόνος για να βρεις έργα τέχνης που να σου μιλάνε και να ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο. Είναι μια αργή επένδυση. Μας ενδιαφέρει να στηρίζουμε Κύπριους καλλιτέχνες» απαντά ο Αλέξανδρος, συμπληρώνοντας πως η Αριάνα χρησιμοποιεί επίσης την τέχνη ως μέσο έκφρασης. «Έχω δικά μου έργα τέχνης στο σπίτι παραπάνω από ανάγκη. Χρειάζεται θάρρος να δημιουργήσεις οτιδήποτε και χρειάζεται θάρρος να μην κρύψεις σε κάποια αποθήκη ή σε κάποια ξεχασμένη ντουλάπα κάτι που δημιούργησες. Γι' αυτό επέλεξα τα αγαπημένα μου κομμάτια και τα εντάξαμε στον χώρο μας, για να μας θυμίζουν πως κάθε δημιουργία παίρνει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει, και πως η τέχνη δεν πρέπει πάντα να είναι κλεισμένη πίσω από πόρτες μουσείων, αλλά είναι μέρος της καθημερινότητάς μας» συμπληρώνει η Αριάνα, εξηγώντας την προσθήκη δικών της έργων στο χώρο. Κατά τα άλλα το ισόγειο περιορίζεται στο πιο απλό design, με πολλά κεριά μιας και είναι η αδυναμία της Αριάνας. Κάθονται στον μεγάλο καναπέ του σαλονιού, για ελάχιστο χρόνο οι δυο τους πριν έρθει η Alice να ξαπλώσει δίπλα τους. Φορώντας και οι δύο ασπρόμαυρα, και με την Alice μαζί, μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πως το μεγαλύτερο μέρος του χώρου κυμαίνεται σε γκρίζο, μαύρο και λευκό.

Οι μικρές πινελιές χρωμάτων είναι τόσο εύστοχα τοποθετημένες ώστε να ικανοποιούν το μάτι χωρίς να το κουράζουν, και σε ολόκληρο το σπίτι υπάρχουν ιδιαιτέρως συναισθηματικά κομμάτια, όπως το διακοσμητικό με φελλούς από τις μπουκάλες που άνοιξε ο Αλέξανδρος στα τριαντάχρονά του και που επιμελήθηκε η Αριάνα για να στηθεί στο τελικό αποτέλεσμα, ή η πρώτη σημαία του Malo Chico σε τεράστιο κάδρο στην είσοδο του σπιτιού, αλλά και οι vintage καθρέφτες που τους χάρισαν οι γονείς τους. Για την ακρίβεια, όλο το σαλόνι είναι γεμάτο από δικές τους στιγμές, που απλώς επιβεβαιώνουν το πόσο αγαπημένοι είναι, είτε μιλάμε για τις φωτογραφίες στους τοίχους και στα έπιπλα είτε για το ιδιαίτερο, 3D ομοίωμά τους, σε περίοπτη θέση μπροστά από την μπροστινή τζαμαρία.

Οι ιδέες σε πράξη

Αν δεν το είχες καταλάβει από την αρχή, η Αριάνα είναι θερμή υποστηρίκτρια των πιο βιώσιμων τρόπων ζωής και αυτό δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει στο σπίτι της. «Υπάρχουν μόνο eco-friendly σακούλες και απορρυπαντικά στο σπίτι. Σκέφτομαι δίπλα τι πετάω στα σκουπίδια και προσπαθώ να αξιοποιήσω ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί ή ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά με άλλη μορφή. Είναι πολύ εύκολο να αξιοποιήσεις φλούδες λαχανικών για ζωμούς ή βαφές ή ακόμη και για να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό λαχανόκηπο στο σπίτι» και αυτός ο τρόπος σκέψης, που αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο λόγω των Canvags, εκφράζει και τους δύο. Μιλώντας για λαχανικά, κατευθυνόμαστε προς την κουζίνα για το δεύτερο μέρος της φωτογράφισης. Ο χώρος, πιο συμπυκνωμένος από το open plan σαλόνι αλλά το ίδιο εντυπωσιακός και cozy, στον ίδιο μίνιμαλ ρυθμό, με το μόνο χρώμα να προέρχεται είτε από τα φρούτα – μυρωδάτα λεμόνια στο βάζο – ή από διάσπαρτα σκεύη. Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη τηλεόραση στον τοίχο, με τη δεύτερη να βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως ο Αλέξανδρος αφού περνάει αρκετό χρόνο στο δωμάτιο της κουζίνας, δοκιμάζοντας νέες συνταγές, παρόλο που πλέον η Αριάνα έχει αρχίσει να εξοικειώνεται κι αυτή με τη μαγειρική. «Σχεδόν πάντα θα διευθετήσουμε δείπνο στο σπίτι, όπου θα κάτσουμε στη νησίδα να φάμε μαζί. Η απουσία μας από το σπίτι μέσα στην εβδομάδα είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει τα Σαββατοκύριακα να μένουμε μέσα, μαζί» απαντούν όταν τους ρωτώ πώς καταφέρνουν να περνούν χρόνο μαζί, δεδομένου ότι οι δουλειές τους έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.

Γύρω στο σπίτι

Το ισόγειο συμπληρώνει η τραπεζαρία και φυσικά η αυλή, που βλέποντάς την μπορείς να φανταστείς πόσο γαλήνιες και ήρεμες μπορεί να είναι οι νύχτες όταν κάθεσαι έξω. «Το κυριότερο για τον Άλεξ και εμένα είναι η ηρεμία» λέει η Αριάνα δικαιολογώντας την απομακρυσμένη από το κέντρο τοποθεσία του σπιτιού, «αν μπορούσαμε να ήμασταν εντελώς εκτός Λευκωσίας, μακριά από τον κόσμο, κάπου μέσα στο δάσος, θα ήταν ακόμη καλύτερα». Το σπίτι επεκτείνεται σε δύο ακόμα ορόφους, συμπεριλαμβανομένης μιας σοφίτας που λειτουργεί ως καταφύγιο, με βινύλια και technics, που φανερώνουν τη μεγάλη αγάπη του Αλέξανδρου για τη μουσική και τον κρατούν συνδεδεμένο με μια άλλη αγαπημένη ασχολία του, το DJing. Ο όροφος μεταξύ του ισογείου και της σοφίτας περιλαμβάνει το υπνοδωμάτιο και το γραφείο, το οποίο χρησιμοποιούν και οι δύο για περισσότερη απομόνωση όταν πρέπει να χειριστούν επαγγελματικά θέματα. «Δεν αποφορτίζω εντελώς, σχεδόν ποτέ» απαντά ο Αλέξανδρος όταν τον ρωτώ πώς καταφέρνει να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα. «Στη δουλειά μου δεν υπάρχουν μέρες. Το διάλειμμα μπορεί να γίνει το Σαββατοκύριακο, αλλά μπορεί και όχι».

Οι πολυδιάστατες προσωπικότητές τους περιλαμβάνουν όμως και μια μεγάλη αγάπη για τη μόδα, η Αριάνα άλλωστε είναι από τα τυχερά πρόσωπα που ό,τι φοράνε το κάνουν να μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, είτε μιλάμε για το κομψό μαντήλι που επέλεξε να φορέσει σαν top σε μία από τις φωτογραφίες μας, είτε για τα παλιά ρούχα του Αλέξανδρου. «Η Αριάνα έχει κληρονομήσει μια τεράστια συλλογή από casual ρούχα που φορούσα εγώ κάποτε και πλέον δεν είναι στο μέγεθός μου. Χαίρομαι που βλέπω μπλουζάκια που αγαπούσα να φοριούνται καθημερινά απ’ αυτή, με το δικό της στυλ» μας λέει ο Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Αριάνα μεταλλάσσεται, φορώντας κάποτε φορέματα - πολύχρωμα κοντά και αέρινα, ή πιο αυστηρά ασπρόμαυρα και μακριά - και κάποτε ένα απλό T-Shirt με φαρδύ τζιν, χωρίς να χάνει ούτε λεπτό τον χαρακτήρα της.

Η συνύπαρξη

Μιλάμε για δύο ανθρώπους που, φαινομενικά, τα κοινά τους σημεία σταματούν στις σπουδές Νομικής αλλά άμα τους γνωρίσεις αντιλαμβάνεσαι το πόσο αλληλοσυμπληρώνονται. Δύο άνθρωποι με διαφορετικά στυλ, που στην καθημερινότητά τους καταπιάνονται με εντελώς διαφορετικές επαγγελματικές ασχολίες, δένουν όμορφα και συνυπάρχουν σε ένα σπίτι με αρμονία και ισορροπία, με μικρές αλλά έντονες εκρήξεις χρωμάτων που είναι όμως διακριτικές στο σύνολο, με απόλυτο σεβασμό στις προσωπικότητες και των δύο, όπως ακριβώς είναι και η σχέση τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση