ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φθινοπωρινό ξεκαθάρισμα σε 4 μόνο βήματα

Πως να οργανώσεις το ξεκαθάρισμα του σπιτιού σου.

Μαρία Καραμάνου

Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή για να αρχίσεις το μεγάλο καθαρισμό στο σπίτι σου. Είναι ο απλός τρόπος για να ανανεώσεις το περιβάλλον μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές. Έλα λοιπόν, ας ξεκινήσουμε το "αποφόρτισμα" του χώρου μας από τα περιττά αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο και τα αχρήστα πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε. Θα το επιτύχουμε αυτό ακολουθώντας την "κανόνα των τεσσάρων". Συγκεκριμένα, πώς μπορούμε να διενεργήσουμε μια γενική εκκαθάριση σε τέσσερα βήματα.

Αρχικά, αποκτάμε τέσσερα κουτιά για την οργάνωση. Κάθε ένα από αυτά θα έχει μια ετικέτα με την εξής ονομασία, "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ", "ΔΩΡΑ", "ΝΕΑ ΘΕΣΗ" και "ΜΕΝΟΥΝ". Στη συνέχεια, ξεκινάμε από το σαλόνι και στη συνέχεια προχωράμε σε κάθε δωμάτιο, τοποθετώντας τα αντικείμενα που βρίσκουμε στο αντίστοιχο κουτί, ανάλογα με την ετικέτα τους.

Όταν ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία, τα αντικείμενα στο κουτί των "ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ" πρέπει να απορριφθούν στον κάδο απορριμάτων της περιοχής, τα αντικείμενα με την ετικέτα "ΔΩΡΑ" πρέπει να δωριστούν, τα αντικείμενα που προορίζονται για "ΝΕΑ ΘΕΣΗ" πρέπει να μετακινηθούν σε κατάλληλο μέρος και τα υπόλοιπα να παραμείνουν όπως είναι.

Δεσμεύσου να τηρήσεις έναν αποτελεσματικό προγραμματισμό για την οργάνωση του σπιτιού σου. Για αυτόν τον λόγο, καθορίσε ως στόχο το γέμισμα κάθε κουτιού με τουλάχιστον δώδεκα αντικείμενα. Αν και αρχικά μπορεί να σου φαίνεται πολύ, είμαι βέβαιη ότι σύντομα θα έχεις υπερβεί αυτόν τον αριθμό. Δοκίμασε αυτή την προσέγγιση και στη ντουλάπα σου ως προσωπικό πείραμα.

Εξετάστε την ντουλάπα σας με μια προσωπική προσέγγιση. Αρχικά, ανατρέψτε όλες τις κρεμάστρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον τρόπο που είναι αυτή τη στιγμή. Στη συνέχεια, κάθε φορά που επιστρέφετε ένα ρούχο στη ντουλάπα σας (αφού το έχετε φορέσει), κρεμάστε το αντίθετα από την κατεύθυνση που βλέπουν οι υπόλοιπες κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο, σε ένα διάστημα το πολύ δύο μηνών θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα των ρούχων που δεν φοράτε ποτέ: είναι εκείνα που κρέμονται αντίθετα από τα υπόλοιπα.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τα άχρηστα χαρτιά, όπως λογαριασμοί, αποδείξεις και αλληλογραφία, κάντε δύο λίστες. Τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται αρχειοθέτηση και αποθήκευση μπορούν να πεταχτούν.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση

Μέσα στο σπίτι των #Bennifer

Μέσα στο σπίτι των #Bennifer

Αντλούμε έμπνευση από το εκπληκτικό σπίτι του ζευγαριού, αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ
Δέσποινα Άσπρου
 |  DECO