ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: loose jeans, ριγέ μπλούζα και fisherman sandals
 

Δουλειά με origami

Είναι δυνατόν ένα γραφείο στυλ οrigami να καλύπτει τις εργασιακές μας υποχρεώσεις ακόμα και αν καθόμαστε σε παγκάκι; Και όμως είναι.

Κείμενο: Στέλλα Μίντζη-Colella

Το Foldable Office είναι ένα πτυσσόμενο γραφείο βασισμένο στη φιλοσοφία του Origami (τα λατρεύω!) που θα δώσει μια νότα χαράς στην τηλεργασία. Η ομάδα Wood-Skin με έδρα το Μιλάνο σχεδίασε την έξυπνη «γωνιά» εργασίας που μας απαλλάσσει τόσο από τα σχολικά κατάλοιπα που μας θέλουν «βιδωμένους» πάνω στα κλασικά κουραστικά γραφεία όσο και από τη μετακόμιση που έντρομοι αναβάλλουμε όταν μας περάσει από τον νου να μαζέψουμε τα δέοντα και να δουλέψουμε, ας πούμε, κοιτάζοντας τη θάλασσα: Πάρε τον υπολογιστή, την ατζέντα, το στυλό, το τάμπλετ, επανάλαβε 100 φορές: «Τα πήρα όλα;». Άσε, με τη σκέψη και μόνο μου ‘ρθε πονοκέφαλος.

ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ... ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ

Το Foldable Office, γέννημα θρέμμα μιας ιδέας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και μηχανικών αλλάζει τα δεδομένα μας. Μας απελευθερώνει από τη χωρική και χρονική ακαμψία της στατικής εργασίας, δωρίζοντάς μας αποδράσεις που θα εκτιμηθούν δεόντως! Το πρωτότυπο πρότζεκτ, μια καθαρά αρχιτεκτονική πρόταση, ξεδιπλώνεται, επιμηκύνεται και αλλάζει, υπακούοντας στις ανάγκες του χρήστη. Το Foldable Office, η επίπεδη κατασκευή 60Χ40 εκατοστών που μετατρέπεται εύκολα σε γραφείο και ζυγίζει μόνο 2 κιλά, είναι προϊόν της Materea Ιndustries, γνωστό brand για την υψηλή ποιότητα των βιώσιμων υλικών της. Το νομαδικό (έτσι ονομάζονται τα αντικείμενα που εύκολα «μετοικίζουν») μίνι γραφείο διαθέτει μελετημένες θέσεις για τον υπολογιστή και το τάμπλετ, μια μικρή μολυβοθήκη, θήκες για χαρτιά Α4 και για μπουκάλι νερού. Όλα χρήσιμα και απαραίτητα τόσο για την εργασία όσο και για τη διατήρηση της τάξης.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Ο εργονομικός σχεδιασμός του εγγυάται τη σωστή στάση σώματος του χρήστη του, χάρη στη ρύθμιση ύψους της βάσης όπου ακουμπά ο υπολογιστής. Μεταφέρεται τόσο υπό μάλης όσο και μέσα σε μια ελαφριά τσάντα από καμβά. Με απλές κινήσεις, αυτό το φορητό γραφείο μεταμορφώνεται και σε workstation (τόπος εργασίας, δεν θα πω σταθμός!) με παραβάν. Ένας μικρός προσωρινός διαχωριστικός «τοίχος», όποτε κριθεί απαραίτητος, απομονώνει τη ζώνη εργασίας από ό,τι μας περιβάλλει, χάρη στην επένδυση τσόχας απορρόφησης ήχου που διαθέτει.

ΚΑΙ ΤΟ «ΑΞΕΣΟΥΑΡ» ΤΟΥ

Και επειδή οι μεσοβέζικες καταστάσεις πάντα χωλαίνουν, θα συνδυάσω το Foldable Office με ένα άλλο gadget, ώστε το δώρο μας να γίνει σετάκι. Φούστα, μπλούζα! Όπως λέγαμε παλιά. Το μαξιλάρι Pillow της κινεζικής μάρκας Naipo που προβλήθηκε στο προφίλ TikTok @Toponlinefinds και έγινε αμέσως viral στο ηλεκτρονικό εμπόριο ως η γκατζεντίστικη πρόταση που υπόσχεται να ανακουφίζει το καταπονημένο σώμα μας με ένα ευεργετικό μασάζ στον αυχένα, στους ώμους, στη μέση, στην πλάτη και τα πόδια κατά τη διάρκεια ή στο τέλος μιας εργασιακής μέρας, γίνεται ανάρπαστο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, τέσσερα «δάχτυλα» με ευχάριστες κυκλικές κινήσεις και στοχευμένες πιέσεις στα σημεία που πονούν, κάνουν τη δουλειά ενός μασέρ. Σε συνδυασμό δε με το σύστημα θερμότητας που διαθέτει, η πλήρης χαλάρωση των μυών θα μας χαρίσει όνειρα γλυκά. Και επειδή με το μασάζ υπερβολές δε γίνονται, ο χρονοδιακόπτης 20 λεπτών του Pillow μάς ειδοποιεί, φευ, ότι ο χρόνος της απόλαυσης έληξε. Οι φετινές, σημαδεμένες από τον Covid19, γιορτινές μέρες πρέπει να γίνουν από ασπρόμαυρες έγχρωμες, ώστε ν’ αποφύγουμε την απονέκρωση της ήδη ταλαιπωρημένης ψυχολογίας μας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση