ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Δημιουργήστε ένα ονειρικό παιδικό δωμάτιο με αυτά τα tips

Τάσεις διακόσμησης και όσα πρέπει να προσέξετε για να διακοσμήσετε το δωμάτιο των παιδιών σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Δέσποινα Άσπρου

Το παιδικό δωμάτιο είναι σίγουρα ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα και δημιουργικά σημεία του σπιτιού μας, γι' αυτό και οι ιδέες διακόσμησης είναι σχεδόν άπειρες! Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ίσως και ένας από τους πιο δύσκολους χώρους, αφού πέραν από φαντασία, απαιτεί και προσοχή! 

Πριν δούμε μερικά tips διακόσμησης ώστε να φτιάξετε ένα ονειρικό παιδικό δωμάτιο, αξίζει να γνωρίζετε πως η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου είναι ένας σηματικός παράγοντας για την ψυχολογική και αισθητική ανάπτυξη του παιδιού σας, ενώ καλό είναι αν το μωρό σας δεν είναι βρέφος, να λάβετε υπόψη και τις δικές του προτιμήσεις.

Ακολουθούν μερικές ιδέες και συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, λειτουργικό και ασφαλές δωμάτιο για τα παιδιά σας:

1. Επιλέξτε ένα θέμα διακόσμησης που θα είναι ελκυστικό για το παιδί σας, όπως ζωάκια, διαστημόπλοια, πριγκίπισσες κ.λπ. Αν δυσκολεύεστε να διαλέξετε το θέμα, θα σας πούμε ένα πράγμα: παρακολουθήστε το παιδί σας και θα δείτε στο πρόσωπό του τι είναι αυτό που αγαπά!

2. Διαλέξτε απαλά χρώματα για τα τοίχους και τα έπιπλα, όπως λευκό, ανοικτό μπλε, ροζ, κίτρινο και πράσινο αφού πρόκειται για αποχρώσεις που προκαλούν ηρεμία. Φυσικά, οι πινελιές χρώματος δεν είναι απαγορευτικές - αρκεί να υπάρχει όριο.

3. Προτιμήστε έπιπλα με στρογγυλεμένες άκρες για να αποφύγετε τραυματισμούς.

4. Προσθέστε αντιολισθητικά χαλάκια στα πατώματα και φροντίστε να μην υπερφορτώσετε τον χώρο, ώστε το παιδί να έχει την ευκαιρία να παίζει σε μερικά σημεία.

5. Προσθέστε ένα ή δύο παιχνίδια άσκησης στο δωμάτιο για να ενθαρρύνετε το παιδί να παίζει και να ασχολείται με την κινητικότητα του.

7. Μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε μια βιβλιοθήκη με βιβλία που είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας ώστε να τον ενθαρρύνετε να διαβάζει και να μαθαίνει.

8.Ο φωτισμός στο παιδικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντικός, οπότε καλό είναι να επιλέξετε φωτιστικά που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να είστε σίγουροι πως το δωμάτιο έχει τον κατάλληλο φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

9. Προσωποποιήστε το δωμάτιο με τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνικών του εργασιών, των φωτογραφιών του κ.λπ. Nα θυμάστε πως το στυλ και τα χρώματα του δωματίου θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την ηλικία του παιδιού και τα ενδιαφέροντά του.

Όσα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν την διακόσμηση

Όπως είπαμε και προηγουμένως η ασφλεια είναι το Α και το Ω της διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου: Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι το δωμάτιο είναι ασφαλές και προστατευμένο από αιχμηρά αντικείμενα, καλώδια και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή, η λειτουργικότητα είναι μέγιστης σημασίας. Όταν διακοσμείτε ένα παιδικό δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπόψη την λειτουργικότητα και την ευκολία χρήσης των αντικειμένων στο δωμάτιο, καθώς και την εύκολη πρόσβασης σε αυτά.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι εξίσου σημαντικός. Αν δεν υπάρχει αρκετός, μπορείτε να προσθέσετε ραφιέρες, συρτάρια και ντουλάπες για να αποθηκεύσετε όσα παιχνίδια και αξεσουάρ χρειάζεται το παιδί σας.

Η καθαριότητα του δωματίου είναι ένας επίσης παράγοντας μεγάλης σημασίας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Σκεφτείτε πρακτικές λύσεις και αφήστε τις υπερβολές στην άκρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση