ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: leather παντελόνι, ζιβάγκο και ankle μποτάκια
 

Βάλτε πράσινο στο σπίτι: 8 φυτά για... αρχάριους

Κάναμε μια μικρή έρευνα και βρήκαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

Tα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου, του δίνουν χρώμα και ζωή. Ακόμη, μειώνουν το άγχος, δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία. Επιπλέον, διακοσμούν.

Έχουν, όμως, τη δυσκολία της συντήρησης - σε κάποιους προκαλούν το άγχος ότι θα ξεχάσουν να τα ποτίσουν και θα χαλάσουν ή ότι τα έχουν τοποθετήσει σε σημείο όπου το φως δεν είναι αρκετό ή υπερβολικό. Μια από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που γίνεται στους ανθοπώλες από τους πελάτες που ψάχνουν εναγωνίως να πρασινίσουν το σπίτι τους, είναι -πέρα από το αν κάνει για εσωτερικό χώρο- το «θέλει φως;».

Σε αυτό το κείμενο παρουσιάζουμε 10 φυτά που δεν θέλουν ήλιο για να μεγαλώσουν. Και σε μια γωνιά πίσω από τον καναπέ να τα βάλετε, που δεν φτάνει ποτέ φως, αυτά και πράσινα θα παραμείνουν και θα μεγαλώνουν.

ΤΟ ΦΙΛΟΔΕΝΔΡΟ: Το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε πιο σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους. Έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς και αγαπά την υγρασία.

Ο ΠΟΘΟΣ: Το φυτό αυτό συγχέεται συχνά με το φιλόδενδρο. Είναι γνωστό και ως «κισσός του διαβόλου». Πρόκειται για εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που αντέχει σε δωμάτια με λίγο φως και λατρεύει την υγρασία, όχι μόνο στη γλάστρα, αλλά και στα φύλλα του. 

H ΧΑΜΑΙΝΔΟΡΕΑ: Είναι ένα αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που έχει τη μορφή ενός μικρού φοίνικα. Τα φύλλα του φυτού απλώνουν και γεμίζουν όμορφα τον χώρο. Αναπτύσσεται αργά και απολαμβάνει να βρίσκεται σε ημισκιερό μέρος, αλλά σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλει να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου.

Η ΦΤΕΡΗ: Ένα φυτό που είναι ιδανικό ακόμα και για το μπάνιο σας, γιατί αγαπάει την υγρασία. Θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων με τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη των ρύπων. Είναι πολύ ανθεκτικό και προσαρμόζεται στο περιβάλλον που τοποθετείται. Χρειάζεται σημεία ημισκιερά και να ποτίζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα.

 

ΔΙΦΕΝΜΠΑΧΙΑ: Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του φυτού είναι τα χρωματιστά φύλλα του, αφού θα το βρείτε είτε με κίτρινο - πράσινο ή με λευκό - πράσινο. Μεγαλώνει ιδανικά σε σκοτεινούς χώρους, αλλά επιθυμεί παράλληλα και το λίγο φως του ήλιου, για τον λόγο αυτό το φιλτραρισμένο φως είναι ιδανικό. Βάλτε για παράδειγμα μια κουρτίνα για να το προστατεύσετε από τις ακτίνες του ήλιου ειδικά τις περιόδους που αναπτύσσει νέα φύλλα, δηλαδή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 

ΤΟ ΣΠΑΘΙΦΥΛΛΟ: Ένα φυτό με εντυπωσιακά φύλλα, που μοιάζουν με σπαθιά, με ανάγλυφη επιφάνεια, στην άκρη ενός λεπτού και μακριού μίσχου. Προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε σπίτια ή γραφεία. Έχει ανάγκη την υγρασία και αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ: Χαρακτηριστικό του φυτού αυτού είναι τα αιχμηρά του φύλλα, που μεγαλώνουν προς τα επάνω. Σε συνδυασμό με το κόκκινο περίγραμμά τους, αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε η ονομασία «δράκαινα» σε αυτό το φυτό. Αρέσκεται να αναπτύσσεται στη σκιά και δεν επιθυμεί την άμεση επαφή με τις ηλιακές ακτινοβολίες. 


Η ΠΕΠΕΡΟΜΙΑ: Ένα φυτό που είναι δημοφιλές στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων χάρη στην ομορφιά του, αλλά και στο γεγονός ότι δεν μεγαλώνει τόσο γρήγορα, ενώ δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο φως.

Φωτογραφίες από airplants.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση