ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

3+1 τρόποι να εξοικονομήσετε ενέργεια φέτος τα Χριστούγεννα

Μάθετε πιο κάτω όλους τους τρόπους

Μαρία Σάββα

Τα Χριστούγεννα κοντεύουν και η εποχή για να στολίσετε τις αίθουσες, να απολαύσετε νόστιμες λιχουδιές και να γιορτάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας είναι εδώ. Είναι επίσης μια εποχή που η χρήση ενέργειας μπορεί να αυξηθεί, κάτι που φυσικά έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία σας αλλά και στο περιβάλλον.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να γίνετε Σκρουτζ για να εξοικονομήσετε ενέργεια κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να είστε εξοικονομήσετέ ενώ γιορτάζετε!

Μεταβείτε σε χριστουγεννιάτικα φώτα LED

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα LED είναι πιο φωτεινά, διαρκούν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τα παραδοσιακά λαμπάκια. Αν και τα φώτα LED μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα παραδοσιακά, αντισταθμίζουν τη μικρή διαφορά τιμής.

Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για τη διαχείριση των φώτων

Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες ώστε να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα τα φώτα την κατάλληλη στιγμή. Για να μειώσετε το κόστος ενέργειας, το συνιστώμενο ημερήσιο χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ανάβουν τα φώτα είναι λιγότερο από οκτώ ώρες. Για να ελέγξετε με ασφάλεια τα εξωτερικά φώτα γύρω από το σπίτι σας, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο χρονόμετρο εξωτερικού χώρου.

Διακοσμήστε χωρίς φώτα

Αποφύγετε τη χρήση χριστουγεννιάτικων λαμπτήρων για διακόσμηση και χρησιμοποιήστε στολίδια όπως, κεριά, κορδέλες και γιρλάντες. Τα κεριά που λειτουργούν με μπαταρίες είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή από τα κανονικά κεριά και εξακολουθούν να παρέχουν μια όμορφη λάμψη χωρίς να προσθέτουν μηδενικά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας! Κορδέλες, γιρλάντες και λαμπερά στολίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το σπίτι για να διακοσμήσουν σκάλες, εισόδους, και πολλά άλλα!

Προσπαθήστε να σβήνετε τα φώτα δωματίων

Ρυθμίστε τη διάθεση των γιορτών και εξοικονομήστε ενέργεια χρησιμοποιώντας τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας για να φωτίσετε το δωμάτιο και να σβήσετε τα φωτιστικά (π.χ. φωτιστικά, φωτιστικά οροφής). Αν έχετε τζάκι, ανάψτε το. Η λάμψη που τρεμοπαίζει από τις φλόγες μπορεί να προσφέρει επαρκή φωτισμό και ταυτόχρονα να ζεστάνει το δωμάτιο. Θυμηθείτε να κλείσετε την καπνοδόχο όταν το τζάκι δεν χρησιμοποιείται για να κρατάτε την θερμότητα και να εξοικονομείτε ενέργεια με ακόμη ένα τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση