ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Μαρία Κορτζιά: Big in Japan

Η Μαρία Κορτζιά μας σε μια απολαυστική συνέντευξη, μεταξύ άλλων, μας αποκαλύπτει το αγαπημένο της japanese φαγητό και αν ταυτίζεται με τους Beckhams.

Δεν το λες και το πιο εύκολο πράγμα να ξεσηκωθείς από τη χώρα σου, να πας να ζήσεις στην άλλη άκρη της γης, με δυο μικρά παιδιά, μόνη χωρίς την οικογένεια και τους φίλους σου, χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα. Για την Μαρία Κορτζιά όμως, όλη αυτή η αλλαγή δεν ήταν δύσκολή, αντιθέτως προσαρμόστηκε εύκολα γιατί απλά έχει διπλά της τον άντρα της τον Πιέρο και τα παιδιά της.

Της Ειρήνης Χριστοφόρου

Τοπ και φούστα  Elisabetta Franci από Elma & Fred

Συναντιόμαστε ξανά, ένα χρόνο και κάτι, μετά από την τελευταία σου συνέντευξη στο must, λίγο πριν μετακομίσετε Ιαπωνία. Πώς αντιμετώπισες αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας;
Ήταν πραγματικά από τις πιο μεγάλες αλλαγές της ζωής μου. Ήταν όμως κατά κάποιο τρόπο πιο εύκολη η προσαρμογή μας από ό,τι περίμενα. Και ο κόσμος τόσο ευγενικός, οπότε αυτό βοήθησε πολύ. Πολύ μακριά από όλους και όλα αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως είμαστε μαζί εγώ, ο Πιέρος και τα παιδιά μας.

Τα παιδιά προσαρμόστηκαν εύκολα;
Ναι, ακόμα και τα παιδιά μπήκαν γρήγορα στους ρυθμούς τους. Σε αυτό που δυσκολεύονται πιο πολύ είναι στο καθημερινό πρόγραμμα μιας και έχουμε επτά ώρες διαφορά με την Ιαπωνία. Οπότε κάθε λίγο καιρό αλλάζουν όλα στην καθημερινότητα τους.

Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε να είμαστε μαζί και να περνάμε τις απλές, όμορφες, καθημερινές στιγμές με τα παιδιά μας.

Φόρεμα Elisabetta Franci από Elma & Fred

Εσύ;
Ήθελα και εγώ τον χρόνο μου σίγουρα. Όμως το φανταζόμουν πιο δύσκολο για να είμαι ειλικρινής.

Πώς περνάτε τη μέρα σας;
Εξαρτάται πάντα από το πρόγραμμα του Πιέρου. Πολλές φορές όταν βρίσκουμε την ευκαιρία πάμε με το τρένο σε άλλες πόλεις για να γνωρίσουμε κι άλλα μέρη. Αν όχι, κάνουμε διάφορες άλλες δραστηριότητες στην πόλη που μένουμε ή στο σπίτι, παρέα με τα παιδιά.

Σε ποια πόλη μένετε;
Χιροσίμα.

Τα παιδία πάνε σχολείο;
Ο Σοφοκλής πάει σχολείο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ο Γιώργος θα πάει κι αυτός με το καλό όταν επιστρέψουμε πίσω.

Μαθαίνουν ιαπωνικά;
Ναι, κάποιες λέξεις προς το παρόν τις έχουν μάθει. Τους αρέσει να κάνουν παρέα με όλα τα παιδιά και είναι γενικά κοινωνικοί, οπότε αυτό από μόνο του βοηθάει.

Φόρεμα  Andreas Zannetides

Εσύ έχεις μάθει καθόλου τη γλώσσα;
Κι εγώ προς το παρόν κάποιες λέξεις μόνο. Αυτός που ξέρει τα πιο πολλά νομίζω πως είναι ο Πιέρος.

Πώς σας δέχθηκαν; Φιλικά; Είναι φιλόξενοι άνθρωποι;
Πάρα πολύ φιλόξενοι και πάρα πολύ ευγενικοί. Θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σε βοηθήσουν. Από την πρώτη στιγμή μας υποδέχτηκαν τόσο ζεστά.

Κάνατε νέους φίλους;
Ναι, γνωρίσαμε αρκετό κόσμο και κάνουμε παρέα. Είτε από την ομάδα είτε από τη γειτονιά μας.

Τους μαθαίνεις πώς να φτιάχνουν ντολμαδάκια από ό,τι είδαμε από τις αναρτήσεις σου. Και τι άλλο;
Ναι, έχει γίνει και αυτό (γέλια)! Γενικά μαγειρεύουμε πολύ στο σπίτι και προσπαθούμε να κρατήσουμε τα δικά μας κυπριακά παραδοσιακά φαγητά στην καθημερινότητά μας. Οπότε γεμίζουμε τις βαλίτσες με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε κάθε φορά που ταξιδεύουμε (γέλια).

Βοήθεια με τα παιδιά έχεις;
Τώρα όχι, δεν έχω κάποια βοήθεια. Δεν θεωρώ όμως πως χρειάζομαι πλέον μιας και τα παιδιά θα είναι στο σχολείο κάποιες ώρες της ημέρας.

Γιλέκο και παντελόνι Moschino Couture από Cara BTQ

Πώς κυκλοφορείτε στην Ιαπωνία; Έχετε οδηγό;
Όχι, έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο και οδηγούμε κανονικά.

Η ζωή σας έχει αλλάξει ριζικά. Έχει επηρεάσει αυτό τη σχέση σας;
Έχει επηρεάσει, ναι, αλλά μόνο προς το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε να είμαστε μαζί και να περνάμε τις απλές, όμορφες, καθημερινές στιγμές με τα παιδιά μας.

Είσαστε από τα πιο όμορφα ζευγάρια. Τι είναι αυτό που κάνει δυνατή τη σχέση σας;
Νομίζω αυτό που δυναμώνει τη σχέση μας είναι το ότι σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία θα βρούμε τη λύση ώστε να προχωράμε μπροστά.

Σας έχουν χαρακτηρίσει “The Royals” της Κύπρου. Είναι ένας χαρακτηρισμός που σας χαρακτηρίζει; Τον αποδέχεστε;
Έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς. Δεν ξέρω γενικά πώς μας βλέπει ο κόσμος και τι πιστεύει για εμάς. Είμαστε απλά δύο άνθρωποι που μεγάλωσαν μαζί ,αγαπήθηκαν και έχουν φτιάξει τη δική τους οικογένεια.

Είδες το ντοκιμαντέρ «Beckham»; Σου άρεσε;
Η αλήθεια δεν το είδα γιατί δεν βρήκα χρόνο. Θέλω πολύ να το δω όμως γιατί έχω ακούσει καλές κριτικές.

Ταυτίζεσαι με τους Beckhams;
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι. Και η αλήθεια δεν πολύ παρακολουθώ και την καθημερινότητα τους ώστε να πω πως ταυτίζομαι σε κάτι. Τους θαυμάζω όμως και μου αρέσουν πολύ ως ζευγάρι.

Παλτό Andreas Zannetides, παπούτσια TOM FORD από Cara BTQ

Τα τελευταία χρόνια η Ιαπωνία είναι hot προορισμός. Πρότεινε μας τι πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκεφτεί αυτή την υπέροχη χώρα.
Αυτό που λέω σε όλους είναι πως σίγουρα αξίζει έστω και μια φορά στη ζωή σου να κάνεις αυτό το ταξίδι. Είναι όλα πολύ διαφορετικά. Βλέπεις και μαθαίνεις τόσα πολλά. Εμπειρίες αξέχαστες. Αν έπρεπε να πω σε κάποιον τον must προορισμό θα έλεγα Τόκιο μιας και είναι και η πρωτεύουσα.

Αγαπημένο japanese φαγητό;
Sushi! Είναι απλά υπέροχο, φρέσκο και γευσάτο! Και το παραδοσιακό τους Okonomiyaki με noodles.

Πώς είναι οι άνθρωποι εκεί;
Ζεστοί, ευγενικοί και κοινωνικοί. Έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο να σε προσεγγίζουν.

Πολύ διαφορετική κουλτούρα. Τι έχεις ξεχωρίσει;
Στην κουλτούρα τους μου έκανε εντύπωση πιο πολύ ο τρόπος ζωής τους. Το πόσο νωρίς τρώνε τα γεύματά τους, το πόσο νωρίς κοιμούνται. Και γενικά η καθημερινότητά τους.

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την Ιαπωνία;
Εντύπωση μου έκαναν τα εστιατόρια που είναι πολύ-πολύ μικρά! Είναι κάτι συνηθισμένο στην Ιαπωνία βέβαια.

Πόσο διαφορετικό είναι το shopping experience από την Ευρώπη;
Πολύ παρόμοιο θα έλεγα όπως και στην Ευρώπη. Έχουν φυσικά ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, που εγώ προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

Ποιο brand σου αρέσει περισσότερο;
Μου αρέσουν πολλά ιαπωνέζικα brands. Και γενικά μου αρέσει πολύ το shopping (γέλια)! Οπότε προσπαθώ να ανακαλύπτω πάντα κάτι καινούργιο που δεν το έχω ξαναδεί.

Επιστροφή στην Κύπρο πότε υπολογίζετε; Αν φυσικά δεν προκύψει κάτι άλλο.
Έχουμε τώρα ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα αυτή. Κανείς δεν ξέρει όμως εάν θα συνεχίσουμε να είμαστε και τα επόμενα χρόνια στην Ιαπωνία ή στην Κύπρο ή σε κάποια άλλη χώρα (γέλια)!

Κάνεις πλάνα για το μέλλον;
Όχι η αλήθεια. Με το επάγγελμα του συζύγου μου δεν μπορώ να ξέρω το μέλλον. Από την άλλη έχω σίγουρα στο μυαλό μου πως σε κάποια φάση θα μένουμε μόνιμα στην Κύπρο.

Αν σου έλεγαν ότι μπορείς να πάρεις τον χρόνο πίσω και να αλλάξεις κάτι. Τι θα ήταν αυτό;
Δεν θα άλλαζα τίποτα, πραγματικά!

Μια ευχή για τη νέα χρονιά;
Αυτό που εύχομαι είναι να έχει υγεία όλος ο κόσμος και επιτέλους ειρήνη.

Φωτογραφίες: Νέαρχος Παναγιώτου
Styling: Ριάνα Στυλιανού
Μακιγιάζ: Αφροδίτη Γεράσιμου από Beauty Line
Μαλλιά: Δημήτρης Ζεβλάρης από Nume Hair Boutique

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

COVER STORY: Τελευταία Ενημέρωση