ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Butter chicken

Αθηνά Λοϊζίδου

To butter chicken είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ινδικά πιάτα, αλλά γενικά είναι πολύ παχυντικό. Εδώ το έφτιαξα στο δικό μου light version και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε.

Υλικά για 4 μερίδες
230 θερμίδες ανά μερίδα

1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι αλεσμένο κάρδαμο
1 κουταλιά γλυκάνισο
4 κουταλιές Madras Curry Powder
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger
2 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
120 γρ. ντομάτα στον τρίφτη ΠΕΛΑΡΓΟΣ
100 γρ. γιαούρτι 0% στραγγιστό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
800 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, το κάθε φιλέτο κομμένο στα τρία
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Για να σερβίρουμε
100 γρ. γιαούρτι 0% στραγγιστό
Λίγο chilly powder
Λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Εκτέλεση
1. Στο food processor βάζουμε την κανέλα, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το curry, τo αλεσμένο ginger, το ξίδι, την τριμμένη ντομάτα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 με 24 ώρες.
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του. Ψήνουμε το κοτόπουλο γυρίζοντας τα κομμάτια μια φορά. Συνολικά θα χρειαστούμε γύρω στα δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
3. Μοιράζουμε το φαγητό σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε με το έξτρα γιαούρτι και τα φύλλα δυόσμου.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση