ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Υπερβολική τριχόπτωση: Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να την σταματήσεις

Πώς να την σταματήσεις

Μαρία Σάββα

Η τριχόπτωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία, αλλά πότε πρέπει να ανησυχούμε για υπερβολική απώλεια μαλλιών; Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά σημεία και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα.

Φυσιολογική Τριχόπτωση: Το καθημερινό μας χάσιμο τριχών είναι μέρος του φυσιολογικού κύκλου ζωής της τρίχας. Περίπου 100 τρίχες την ημέρα φεύγουν από το τριχωτό μας κεφάλι. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των μαλλιών μας.

Πότε να Ανησυχούμε: Όταν παρατηρούμε αυξημένη τριχόπτωση, μπορεί να υπάρχει υποκείμενο πρόβλημα. Σημάδια που πρέπει να προσέξουμε περιλαμβάνουν το χάσιμο μαλλιών μόνο κατά το χτένισμα, την εμφάνιση τριχών στη μαξιλαροθήκη, αυξημένη ποσότητα απώλειας κατά το λούσιμο, και μείωση της πυκνότητας των μαλλιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς να Διαχειριστούμε την Υπερβολική Τριχόπτωση:

1.Ισορροπημένη Διατροφή: Σίγουρα, η διατροφή επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

2.Έλεγχος του Στρες: Το στρες μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην υπερβολική τριχόπτωση. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε και να μειώνετε το άγχος.

3.Αποφυγή Σφιχτών Χτενισμάτων: Τα πολύ σφιχτά χτενίσματα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

4.Καλή Ύπνος: Ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία των μαλλιών. Επιδιώξτε επαρκή ύπνο καθημερινά.

5.Συμπληρώματα Διατροφής: Ενίσχυση της υγείας των μαλλιών με συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

6.Θεραπείες Τριχωτού της Κεφαλής: Κάποιες θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Η κατανόηση των βασικών αρχών της τριχόπτωσης είναι βασική για τη διαχείριση της κατάστασης και τη διατήρηση υγιών μαλλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
news  |  beauty  |  hair  |  μαλλιά  |  νέα  |  must know  |  ομορφιά

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση