ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, πουκάμισο και mules
 

10 συνήθειες που δεν γνωρίζατε ότι σας γερνάνε

Φαίνεστε μεγαλύτερη από την ηλικία σας;

Σταύρη Φράγκου

Αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη δεν σας ικανοποιεί και θα θέλετε να αλλάξει; Αν η απάντηση σας είναι θετική τότε δεν έχετε παρά να αλλάξετε κάποια πράγματα στην διατροφή σας, στις καθημερινές σας συνήθειες ακόμη και στον τρόπο που κοιμάστε.

1. Αν η λίστα με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις δεν λέει να «μικρύνει» τότε αυτό σημαίνει πως η πίεση και το άγχος που νιώθετε θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών βλάπτοντας τα κύτταρα τα οποία ευθύνονται για τη γήρανση. Καλύτερα λοιπόν να επικεντρώνεστε σε ένα πράγμα και όταν το τελειώνετε να αρχίζετε το άλλο.

2. Καταναλώνετε πολλά γλυκά. Εκτός του ότι τα γλυκά σας προσθέτουν βάρος σας προσθέτουν και χρόνια στο πρόσωπό σας. Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες γλυκών προκαλείτε στον οργανισμό μας μια διαδικασία, η «γλυκοζυλίωση», η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια λάμψης της επιδερμίδας, στην εμφάνιση μαύρων κύκλων, στην αύξηση των λεπτών γραμμών - ρυτίδων και στην αύξηση του μεγέθους των πόρων.

3. Κοιμάστε λιγότερο από 5 ώρες. Η έλλειψη ύπνου δεν οδηγεί μόνο στην εμφάνιση μαύρων κύκλων αλλά μπορεί να συνδεθεί και με μικρότερη διάρκεια ζωής. Ο ύπνος είναι σημαντικός για να έχουμε μια νεανική εικόνα.

4. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση περισσότερο από 30 λεπτά το σώμα σας αρχίζει να «καταθέτει» ζάχαρη στα κύτταρα σας, γεγονός που θα σας κάνει υπέρβαρους. Εκτός αυτού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το «British Journal of Sports Medicine», οι ερευνητές απέδειξαν ότι για κάθε ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση μειώνετε το προσδόκιμο ζωής μας κατά 22 λεπτά.

5. Καθιστική ζωή. Οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε μια καρέκλα έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων (νεφρική νόσος, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος) για να μην αναφέρουμε την παχυσαρκία. Σύμφωνα με ακόμη μια μελέτη από το British Journal of Sports Medicine, οι συμμετέχοντες που γυμνάζονταν 150 λεπτά ή περισσότερο την εβδομάδα ζούσαν 10 έως 13 χρόνια περισσότερο από ό, τι οι άλλοι που έκαναν μια καθιστική ζωή.

6. Δεν χρησιμοποιείτε κρέμα στην περιοχή των ματιών. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου, για αυτό το λόγο χρειάζεται ειδική φροντίδα. Αν δεν ενυδατώνετε την συγκεκριμένη περιοχή τότε θα δείχνετε πιο γερασμένες από την ηλικία σας, αφού θα εμφανιστούν οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Εντάξτε λοιπόν μια κρέμα ματιών στο νεσεσέρ σας, κρατώντας υψηλά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης γύρω από τα μάτια.

7. Αντηλιακή προστασία. Τα αντιηλιακά είναι απαραίτητα 365 ημέρες τον χρόνο για την προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Όταν εκθέτουμε το πρόσωπο μας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό τότε οι πανάδες, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες θα εμφανιστούν γρηγορότερα από το κανονικό.

8. Υπερβολική ποσότητα make up. Συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε oily foundation καθημερινά; Αν η απάντηση σας είναι θετική τότε, καλό θα ήταν να μειώσετε την χρήση του αφού, μπορεί να φράξει τους πόρους, με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνετε η επιδερμίδα μας.

9. Πώς κοιμάστε. Αν ο τρόπος που κοιμάστε είναι με το πρόσωπο σας στο μαξιλάρι, πρέπει να αλλάξετε στάση, αφού η συγκεκριμένη μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των ρυτίδων.

10. Πίνετε τα ροφήματα σας με το καλαμάκι: Αυτή σας η συνήθεια πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει γιατί με αυτό τον τρόπο «βοηθάτε» στον σχηματισμό των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα.

 

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση