ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Σκουαλάνιο: Το «άγνωστο» συστατικό για άμεση ενυδάτωση

Τα δύο δυνατά συστατικά φροντίδας του δέρματος.

Μαρία Καραμάνου

Τα σκουαλάνιο και το υαλουρονικό οξύ είναι δύο από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά περιποίησης του δέρματος. Και τα δύο χρησιμοποιούνται συχνά σε καλλυντικά προϊόντα όπως serum προσώπου και αφρόλουτρα, αλλά έχουν διακριτικές ιδιότητες και λειτουργίες. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ένα από αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για εσάς από το άλλο. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποια χαρακτηριστικά τα καθιστούν μοναδικά, ποιο ενδεχομένως είναι καλύτερο για τις ατομικές σας ανάγκες, και αν είναι δυνατόν να τα συνδυάσετε για βέλτιστα αποτελέσματα.

Το σκουαλάνιο είναι ένα συστατικό που προέρχεται από το σκουαλένιο, ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στο σμήγμα του δέρματος. Το σκουαλάνιο λειαίνει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία του. Επιπλέον, προστατεύει και υποστηρίζει τον φυσικό φραγμό του δέρματος, ενώ έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ σκουαλανίου και σκουαλενίου, οι δερματολόγοι εξηγούν ότι το σκουαλάνιο είναι πιο σταθερό και κατάλληλο για την περιποίηση του δέρματος. Το σκουαλένιο είναι ένα ασταθές μόριο, και με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή του στο δέρμα μειώνεται. Ως εκ τούτου, τα καλλυντικά με σκουαλάνιο είναι πολύ χρήσιμα, ιδίως για άτομα με ξηρό δέρμα. Το σκουαλάνιο είναι επίσης πιο ελαφρύ από το σκουαλένιο, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για άτομα με τάση για ακμή.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ενυδατικό μόριο που μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Το βρίσκουμε φυσικά στο δέρμα, τα μάτια και τις αρθρώσεις, και είναι διαδεδομένο σε καλλυντικά προϊόντα, καθώς και σε fillers που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ρυτίδων.

Και τα δύο, το σκουαλάνιο και το υαλουρονικό οξύ, είναι πολύ αποτελεσματικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και το ευαίσθητο. Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό ακόμα και για το λιπαρό δέρμα ή το δέρμα με τάση για ακμή, καθώς είναι ελαφρύ και δεν επιβαρύνει τους πόρους. Το σκουαλάνιο, από την άλλη, είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που δεν επιδεινώνουν την ακμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα σκουαλάνιο και υαλουρονικό οξύ, είτε ενσωματώνοντάς τα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν και τα δύο αυτά συστατικά. Όταν τα εφαρμόζετε ξεχωριστά, συνήθως πρέπει να εφαρμόσετε πρώτα το υαλουρονικό οξύ, καθώς βοηθά στην ενίσχυση της υγρασίας στα κύτταρα του δέρματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε το σκουαλάνιο, το οποίο θα δημιουργήσει ένα είδος φράγματος για να διατηρήσει την υγρασία.

Συνοψίζοντας, τόσο το υαλουρονικό οξύ όσο και το σκουαλάνιο είναι εξαιρετικά συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος με πολλά οφέλη για πολλούς τύπους δέρματος. Και τα δύο βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, και μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας και τις ατομικές σας ανάγκες.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση