ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Ρύπανση: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατεύσετε το δέρμα σας

Αντιμετωπίστε τους ρύπους της ατμόσφαιρας με αυτούς τους απλούς τρόπους.

Ριάνα Στυλιανού

H ρύπανση του περιβάλλοντος είναι ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Γενικότερα τα καυσαέρια και όλα τα μικρόβια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρά, όχι μόνο επηρεάζουν την υγεία μας σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά ταυτόχρονα και το δέρμα μας.

Επομένως, καλό θα ήταν όταν νιώσετε πως ο αέρας γύρω σας δεν είναι ιδιαίτερα καθαρός και υγιής για να τον αναπνεύσετε, να φοράτε μάσκα. Εξάλλου την έχουμε εντάξει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία 3 χρόνια. Ίσως κάποτε καλό θα ήταν να την εντάσσαμε ξανά στην καθημερινότητά μας, όχι απλά για προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και από την περιβαλλοντική ρύπανση.
Επίσης, είναι σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από αυτήν και να βεβαιώνεστε ότι έχετε καθαρίσει το δέρμα σας πλήρως πριν πάτε για ύπνο.

Δείτε λοιπόν ποιο κάτω, 4 άκρως αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τη ρύπανση.

Double cleansing
Οι ρύποι από τα καυσαέρια παγιδεύουν τα βακτήρια στο δέρμα, φράσσοντας τους πόρους. Ο διπλός καθαρισμός του προσώπου απομακρύνει τα ρυπογόνα σωματίδια που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Το σωστό double cleansing λοιπόν, γίνεται πρώτα αφαιρώντας το μακιγιάζ με make-up remover και γαλάκτωμα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί σχολαστικό καθάρισμα με ειδικό σαπουνάκι προσώπου.

Τακτική απολέπιση για πιο βαθύ καθαρισμό
Χρησιμοποιώντας ένα scrub για βαθύ καθαρισμό, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας και τους επίμονους ρύπους που φράζουν τους πόρους σας.

Η αποτοξίνωση
Εντάξτε στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας, προϊόντα φροντίδας με παράγοντες που απομακρύνουν τις επιβλαβείς τοξίνες και τους ρύπους, όπως αυτά που περιέχουν ενεργό άνθρακα. Αυτά τα προϊόντα έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν τις τοξίνες και καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος.

Αντηλιακή προστασία
Οι δερματολόγοι υπογραμμίζουν τη σημασία της χρήσης προϊόντων με SPF κάθε μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να αποφύγουμε το "διπλό αντίκτυπο" της ρύπανσης σε συνδυασμό με την ακτινοβολία UV, που προκαλούν φωτορύπανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση