ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Ραγάδες: Και όμως, υπάρχει θεραπεία!

Ραγάδες τέλος! Ο Δρ Αντρέας Ιωαννίδης λύνει όλες τις απορίες σας σχετικά με τη θαυματουργή θεραπεία που εξολοθρεύει τον ρηγέ εχθρό!


Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα των ραγάδων σήμερα για τις γυναίκες;
Οι ραγάδες σώματος εξακολουθούν να αποτελούν ένα ιδιαίτερα συχνό και ενοχλητικό συνάμα αισθητικό πρόβλημα.

Εξηγήστε μας τα αίτια που ευθύνονται για το σχηματισμό τους.
Η απότομη διαστολή του δέρματος για λόγους όπως είναι η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η εφηβεία, η αύξηση και η ανάπτυξη στήθους, η ανάπτυξη σώματος σε ύψος κ.λπ. με τέτοιο ρυθμό που η ικανότητα μειωτικής δραστηριότητας και διαστολής δερματικών ιστών να μην συμβαδίζει με αυτή την απότομη διαστολή, πράγμα που προκαλεί ρήγματα στα βαθύτερα στρώματα του χορίου.

Μήπως και η κληρονομικότητα φέρει κάποια ευθύνη για τη δημιουργία τους;
Η κληρονομικότητα έχει ενοχοποιηθεί μόνο όσον αφορά στην ελαστικότητα του δέρματος. Για τα υπόλοιπα αίτια που ανέφερα σε κάποια βέβαια ευθύνεται το ίδιο το άτομο όπως η παχυσαρκία ή η υπερβολική αυξητική στήθους. Κάποια άλλα αίτια όπως η εφηβεία για παράδειγμα δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Πώς εξελίσσονται και τι μπορούμε να κάνουμε από την πρώτη εμφάνισή τους, ώστε να αποτρέψουμε τη συνέχειά τους;
Οι ραγάδες ακολουθούν μια συγκεκριμένη πορεία ανάπτυξης και ωρίμανσης της βλάβης, όποια κι αν είναι η αιτία. Στην αρχή οι βλάβες είναι έντονα ερυθρές, μετά γίνονται υπόχρωμες ροζ και ακολουθεί η ωχρή λευκή τελική τους όψη. Στην πραγματικότητα ακολουθεί την ίδια πορεία ωρίμανσης σαν μια οποιαδήποτε ουλή. Αναλόγως σε ποιο στάδιο βρίσκονται, τότε επιλέγουμε και την αρμόζουσα θεραπεία.

Ποιες θεραπείες προτείνετε;
Εφαρμογή dye laser σε πρόσφατες ραγάδες, fraxel laser, microneedling roller therapy με εφαρμογή μεσοθεραπείας και εφαρμογή βλαστοκυττάρων μέσα στα σημεία ρωγμής του δερματικού ιστού.

Εσείς ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε περισσότερο;
Στην Advanced Aesthetics -και εγώ προσωπικά- εφαρμόζουμε το συνδυασμό θεραπειών laser με το microneedling-βλαστοκύτταρα-μεσοθεραπεία. Σκοπός μας είναι να ανεβάσουμε τα ποσοστά αποκατάστασης μέχρι και 80% από βλαστοκύτταρα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και σύσφιξη του δέρματος, πράγμα που στο σύνολο των περιπτώσεων συνυπάρχει.

Γενικά με ποια μέθοδο επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα;
Η εμπειρία της μεθόδου τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας έχει επιβεβαιώσει με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο συνδυασμός των τριών τεχνικών laser-microneedling roller therapy-PRP μεσοθεραπεία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο θεραπείας όπου μπορεί κανείς να δει σοβαρά αποτελέσματα και να αφήσει ικανοποιημένους τους ασθενείς.
 
Πόσες επισκέψεις απαιτούνται για να βελτιωθεί το πρόβλημα των ραγάδων;
Έξι-δέκα συνεδρίες, διάρκειας τριάντα-σαράντα λεπτών η κάθε μία. Οι εφαρμογές γίνονται σε μεσοδιάστημα δέκα-δεκαπέντε ημερών.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση