ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Πώς να αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

5 βήματα για να αφαιρέσουμε το gel από τα νύχια χωρίς να τα καταστρέψουμε

To ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η επιλογή πολλών γυναικών αφού προσφέρει διάρκεια στο αποτέλεσμα και ευκολία στην καθημερινότητά μας. Τώρα όμως που #μένουμε_σπίτι και όλα τα nail spa είναι κλειστά πολλές από εμάς έχουμε ξεμείνει με το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια.
Αν νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να το αφαιρέσετε μόνες σας στο σπίτι, λανθάνεστε αφού μπορείτε να το καταφέρετε, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα με προσοχή. 

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε σωστά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι μέσα από 5 βήματα.

Βήμα 1ο: Λίμα
Για να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία χρειάζεται να κάνετε πρώτα ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Αυτό για να μπορέσετε να "καταστρέψετε" την τελευταία στρώση του μανικιούρ - δηλαδή του top coat που εφαρμόζεται τελευταίο και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος.
Με το λιμάρισμα διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν να μαλακώσει το υλικό.

Βημα 2ο: Καθαρό ασετόν
Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα αφού το ασετόν θα αφαιρέσει το ημιμόνιμο μανικιούρ σας. Το μυστικό είναι να επιλέξετε καθαρό ασετόν αφου αν χρησιμοποιήσετε ασετόν με λάδι, με άρωμα ή ασετόν με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε άδικος κόπος. Στη συνέχεια, πάρτε ένα λαδάκι για τα πετσάκια ή μία κρέμα χεριών και απλώστε τη στο δέρμα γύρω από το κάθε νύχι. "Αυτό παρέχει προστασία από το ασετόν, το οποίο αφυδατώνει την επιδερμίδα" αναφέρει η celebrity manicurist Tracylee. 

Βημα 3ο: Τυλίξτε τα νύχια σας με αλουμινόχαρτο

Αφού βάλετε μεγάλη ποσότητα ασετόν σε ένα βαμβάκι, τοποθετήστε το στα νύχια σας και τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο ώστε να μουλιάσουν. Αυτό το βήμα το επαναλαμβάνετε για όλα τα νύχια σας και το αφήνετε να δράσει για αρκετά λεπτά. Ολοκληρώστε τη διαδικασία και περιμένετε 10-15 λεπτά. Το ημιμόνιμο μανικιούρ θα πρέπει να μοιάζει σαν να φεύγει από το νύχι και να έχει σηκωθεί λίγο πάνω. Τα υπολείμματα που έμειναν στο νύχι θα πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν με λίγη ή ελάχιστη πίεση. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να τα αφήσετε έξτρα 5 λεπτά με το ασετόν.

Βήμα 4ο: Αφαίρεση
Η διαδικασία με το pusher έχει ως στόχο να αφαιρέσει το μανικιούρ βερνίκι που είναι μαλακό και έχει διασπαστεί πλήρως. Ιδανικά χρησιμοποίηστε μεταλλικό pusher το οποίο θα αποστειρώσετε αργότερα καθώς ένα ξύλινο είμαι πιο εύκολο να γίνει εστία μικροβίων -εκτός και αν το πετάξετε μετά. Αν κάποια σημεία δεν αφαιρούνται με αυτή τη διαδικασία τότε χρησιμοποιήστε τη λίμα.

Βήμα 5ο: Ενυδάτωση

Αφού αφαιρέσατε το μανικιούρ από τα νύχια σημαντικό είναι να τα περιποιηθείτε με μια κρέμα χεριών ή με κάποιο ειδικό έλαιο κάνοντας μασάζ με ελαφριές κινήσεις. Ιδανικό σενάριο είναι να τα αφήνετε 1-2 ημέρες χωρίς χρώμα για να αναπνεύσουν. Αν πάλι θελετε να τα βάψετε με κανονικό βερνίκι, μπορείτε να το κάνετε αφού στεγνώσει η κρέμα ή το έλαιο που εφαρμόσατε πριν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση