ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Οι διαφορές ανάμεσα στη λοσιόν και το λάδι σώματος

Δείτε ποιο προϊόν είναι καλύτερο στη χρήση του

Ριάνα Στυλιανού

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς καλύπτει ολόκληρο το σώμα. Πρόκειται για το όργανο που έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον, προστατεύοντας τον οργανισμό, βοηθώντας στην αναπνοή, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και παράγει ουσίες που είναι σημαντικές τόσο γι’ αυτό όσο και για το υπόλοιπο σώμα.  

Οι ανάγκες λοιπόν για τη φροντίδα του είναι αυξημένες, γι’ αυτό και στην αγορά υπάρχουν άπειρα προϊόντα για τη φροντίδα του. Με αυτή τη μεγάλη ποικιλία, γεννιέται το ερώτημα “ποιο είναι το προϊόν που χρειάζομαι; Σε ποιο να επενδύσω; Γιατί σε αυτό και όχι σε εκείνο;” 

Διαβάστε παρακάτω για να σας απαντηθούν τα ερωτήματα. 

Το πιο συνηθισμένο προϊόν που χρησιμοποιούμε είναι οι λοσιόν. Αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε για αυτές: 

1. Η λοσιόν έχει ελαφριά και λεπτόρευστη υφή. Πρόκειται για «γαλακτώματα» που έχουν σαν βάση τους το νερό και το λάδι. Όπως γνωρίζουμε τα μόρια του νερού διαχωρίζονται άμεσα από τα μόρια του λαδιού, για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται ένας γαλακτοποιητής ο οποίος είναι ένα εργαστηριακά κατασκευασμένο χημικό. Κάποιοι νέοι γαλακτοποιητές είναι μη τοξικοί και βιοδιασπώμενοι, υπάρχουν όμως και αυτοί οι οποίοι περιέχουν συστατικά τα οποία μπορούν να σας εκθέσουν σε καρκινογόνους και μεταλλαξιογόνους παράγοντες. 

2. Οι λοσιόν αποτελούνται από 65% νερό. Για τον λόγω αυτό θα πρέπει να συντηρούνται καθώς βακτήρια και μούχλα θα αναπτύσσονται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση τους. 

3. Οι περισσότερες λοσιόν εμπεριέχουν αρώματα, τα οποία μπορεί να περιέχουν εκατοντάδες χημικά συστατικά.   

Μια εναλλακτική για την περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι τα λάδια σώματος. 

1.Τα έλαια σώματος έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά με έλαια, χωρίς την προσθήκη νερού. 

2. Δεν χρειάζονται τους γαλακτοποιητές. 

3. Δεν εμπεριέχουν συντηρητικά. 

4. Εμπεριέχουν αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, ή εκχύλισμα δενδρολίβανου, για την αποφυγή της τάγγισης και την αύξηση της διάρκειας ζωής  

Γνωρίζοντας πλέον όλα τα παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγειτε από το ντους προτιμήστε να απλώσετε στην επιδερμίδα σας ότι πιο φυσικό και με τα λιγότερα χημικά συστατικά. 

  

Extra tips: 

- Απλώνοντας λάδι σε βρεγμένη επιδερμίδα απορροφάται καλύτερα και η μεταξένια υφή διαρκεί περισσότερο.  
- Αν επιλέξετε αρωματισμένα λάδια σώματος μπορεί να ξεχάστε ακόμη και το άρωμα σας. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση