ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με την κυτταρίτιδα

Δείτε όλες τις πληροφορίες για την κυτταρίτιδα

Μαρία Σάββα

Οι πιθανότητες ότι έχετε ή θα έχετε κυτταρίτιδα είναι αρκετά ψηλές, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το 80-90% των γυναικών εμφανίζουν κυτταρίτιδα κατά την διάρκεια της ζωής τους. Πιθανότατα γνωρίζετε τι είναι – λακκάκια και ανομοιόμορφο δέρμα στους μηρούς, τους γοφούς ή τους γλουτούς σας - αλλά ξέρετε τι το προκαλεί;

Η ογκώδης εμφάνιση της κυτταρίτιδας εμφανίζεται όταν οι εναποθέσεις λίπους πιέζουν τους συνδετικούς ιστούς κάτω από το δέρμα σας. Τα κενά μεταξύ του συνδετικού ιστού γεμίζουν με λίπος, δημιουργώντας λακκάκια στην επιφάνεια του δέρματος. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και οι ερευνητές δεν έχουν βρει θεραπεία, καθιστώντας την μια «απογοητευτική» κατάσταση για πολλές γυναίκες.

Η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή, αλλά αυτό είναι μια μικρή παρηγοριά σε σύγκριση με την αμηχανία που φέρνει. Ακόμα κι αν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να έχετε κυτταρίτιδα και να νιώθετε άβολα φορώντας σορτς ή μαγιό. Μάθετε την αλήθεια για το τι προκαλεί την κυτταρίτιδα και πώς να απαλλαγείτε από αυτήν.

Μύθος: Η κυτταρίτιδα επηρεάζει μόνο άτομα που είναι υπέρβαρα

Ενώ το υπερβολικό βάρος κάνει την κυτταρίτιδα πιο αισθητή, οι γυναίκες όλων των σχημάτων και μεγεθών μπορούν να την έχουν. Μπορείτε να ασκείστε τακτικά και να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, αλλά εξακολουθείτε να έχετε κυτταρίτιδα.

Όσο περισσότερο λίπος έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να το σπρώξετε έξω μεταξύ των λωρίδων του συνδετικού ιστού, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Η κυτταρίτιδα συνδέεται με τη γενετική - εάν η μητέρα και η γιαγιά σας είχαν κυτταρίτιδα, είναι πιο πιθανό να την έχετε και εσείς. Η κυτταρίτιδα γίνεται επίσης πιο συχνή καθώς γερνάτε και ο συνδετικός ιστός στο δέρμα εξασθενεί.

Γεγονός: οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα περισσότερα από τους άντρες

Οι άνδρες μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, μόνο το 10% περίπου των ανδρών έχει κυτταρίτιδα. Οι γυναίκες τείνουν να μεταφέρουν περισσότερο λίπος στους γοφούς και τους μηρούς τους, με λιγότερους μυς και συνδετικό ιστό σε αυτές τις περιοχές για να συγκρατούν το λίπος στη θέση τους.

Τα λιποκύτταρα και ο συνδετικός ιστός ευθυγραμμίζονται κάθετα στις γυναίκες, καθιστώντας πιο συχνό το λίπος να προεξέχει στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Στους άνδρες, ο ιστός είναι διατεταγμένος σε σταυρωτό μοτίβο, καθιστώντας την κυτταρίτιδα λιγότερο πιθανή.

Μύθος: η κυτταρίτιδα προέρχεται από τις τοξίνες στο σώμα σας

Υπάρχει άφθονη παραπληροφόρηση σχετικά με το τι προκαλεί την κυτταρίτιδα και πώς μπορείτε να την εξαφανίσετε. Υπάρχουν πολλές κρέμες, scrub και άλλα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας απομακρύνοντας ακαθαρσίες και τοξίνες από το σώμα σας, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν αποδειχθεί.

Το υπερβολικό λίπος, ο αδύναμος συνδετικός ιστός και η κακή κυκλοφορία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, αλλά κανένα από αυτά δεν οφείλεται σε τοξίνες στο σώμα. Αντίθετα, χρειάζεστε θεραπεία που στοχεύει τα λιπώδη κύτταρα στα προβληματικά σημεία σας για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.

Αλήθεια: οι μη επεμβατικές διαδικασίες μπορούν να εξαλείψουν την κυτταρίτιδα

Σήμερα, η ιατρική τεχνολογία προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις για την κυτταρίτιδα. Οι θεραπείες με λέιζερ και ραδιοσυχνότητες μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς σας.

Οι θεραπείες κυτταρίτιδας με λέιζερ και ραδιοσυχνότητες καταστρέφουν με ασφάλεια τα ανεπιθύμητα λιπώδη κύτταρα και συσφίγγουν το περιβάλλον δέρμα. Η θεραπεία είναι μη επεμβατική και τυπικά ανώδυνη και τα αποτελέσματα είναι συνήθως φανερά και μπορεί να διαρκέσουν από μήνες έως χρόνια με τακτικά ραντεβού συντήρησης.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση