ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Μπορεί η πλαστική χειρουργική να εξαφανίσει την καισαρική τομή;

Στις ΗΠΑ η πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στις γυναίκες είναι ο τοκετός με καισαρική τομή. Στην Κύπρο αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά δεδομένα ο τοκετός με καισαρική τομή είναι ευρέως διαδεδομένος. Ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων η εναπομείνασα ουλή είναι σχεδόν αόρατη και κρυμμένη κάτω από το εσώρουχο, σε μερικές περιπτώσεις η καισαρική τομή καταλήγει σε υπερτροφική ουλή, με δυσχρωμία και μπορεί να είναι και επώδυνη.

Η διαδικασία του τοκετού με καισαρική τομή είναι επικεντρωμένη στη γυναίκα και στο νεογέννητο παιδί της. Το αισθητικό αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα και σε κάποιες περιπτώσεις η θέση της τομής πρέπει να τροποποιηθεί για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της επέμβασης. Επίσης η δυναμική αλλαγή στο μέγεθος της εγκυμονούσης κοιλιάς μετά τον τοκετό δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την τοποθέτηση της τομής στο κατάλληλο σημείο. 

Τα καλά νέα είναι ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από τέτοιου είδους ουλές μπορεί να τις διορθώσουν με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού. Με εξειδικευμένες τεχνικές συρραφής του δέρματος οι ουλές της καισαρικής μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά στη θέση και το σχήμα τους.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει την προηγούμενη ουλή και να συρράψει ξανά το τραύμα με προσοχή. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικές ουσίες και φάρμακα ταυτόχρονα με τη συρραφή που έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αποφυγή δημιουργίας υπερτροφικής ουλής και χηλοειδών. Επίσης ειδικά επιθέματα όπως η γέλη σιλικόνης ή και το απλό τοπικό μασάζ μπορεί να βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει και η επιλογή οι γυναίκες που υποφέρουν από ουλές καισαρικής τομής να συνδυάσουν τη διόρθωση της ουλής με άλλες επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική ή με συνδυασμό επεμβάσεων, το αποκαλούμενο mommy-makeover που περιλαμβάνει την ανόρθωση στήθους, τη λιποαναρρόφηση, την κοιλιοπλαστική και άλλα.

Όσες μητέρες ενδιαφέρονται για την διόρθωση της ουλής μίας καισαρικής τομής πρέπει να συμβουλευτούν ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό που εξειδικεύεται στις αισθητικές επεμβάσεις. Η συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό και η λεπτομερής επεξήγηση των επιλογών που έχει μία γυναίκα είναι απαραίτητη για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους.

Δρ Δημήτρης Σταύρου
Πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός
Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μετεκπαίδευση στην πλαστική χειρουργική στο Chaim Sheba Medical Center at Tel-Hashomer, Tel-Aviv, Israel.
www.drstavrou.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση