ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις πανάδες

Τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισής τους

Αν και οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται οι πανάδες στο δέρμα μας, δεν είναι και τόσο σαφείς, υπάρχουν μερικές αιτίες που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εκδήλωσής τους, όπως για παράδειγμα η έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές μεταβολές ακόμη και τα προϊόντα περιποίησης προσώπου αν ερεθίζουν το δέρμα.

Συχνά οι πανάδες υποχωρούν από μόνες τους, χωρίς να χρειάζεται κάποια ειδική θεραπεία. Για τις χρόνιες πανάδες υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες, ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να προστατευτείτε και να μειώσετε τον κίνδυνο εκδήλωσής τους, τα οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια

Καθημερινή χρήση αντηλιακού

Η εφαρμογή αντηλιακού πρέπει να είναι καθημερινή όλες τις εποχές του χρόνου και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες. Το αντηλιακό πρέπει να έχει δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30 και να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) ή/και διοξείδιο του τιτανίου. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται περίπου 15 λεπτά πριν από την έκθεση μας στον ήλιο.

Χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου

Τα πιο πάνω ενισχύουν την αντηλιακή προστασία και πρέπει να συνδυάζονται με το αντηλιακό, σε περίπτωση που πρόκεται να μείνουμε εκτεθιμένοι στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατάληλλα προϊόντα περιποίησης

Τα προϊόντα περιποίησης πρέπει να επιλέγονται με βάση τον τύπο του δέρματος και να μην προκαλούν συμπτώματα όπως το τσούξιμο ή το αίσθημα «τραβήγματος». Γι’ αυτό πριν προβείτε στην αγορά τους, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Αποφυγή της αποτρίχωσης με κερί

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα φλεγμονή, επιδεινώνοντας την όψη των πανάδων, γι’ αυτό ο δερματολόγος ή η αισθητικός μπορεί να συστήσει εναλλακτικές μορφές αποτρίχωσης που δεν θα επιβαρύνουν το δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση