ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να δώσεις τέλος στα λιπαρά μαλλιά

Εύκολα tips για να αντιμετωπίσετε τα λιπαρά μαλλιά

Μαρία Σάββα

Εάν είστε άτομο που βρίσκει τα μαλλιά του να φαίνονται πάντα και να αισθάνονται λιπαρά ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τα λούζουν, μπορεί να παράγουν πάρα πολλή λιπαρότητα.

Όλα τα μαλλιά παράγουν λίγη λιπαρότητα για να τα διατηρούν θρεπτικά και υγιή, καθώς και για να προστατεύουν το δέρμα της κεφαλής. Ωστόσο, η υπερβολική παραγωγή ελαίου μπορεί να οδηγήσει σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί τη δημιουργία κόκκινων, λεπιών μπαλωμάτων στο τριχωτό της κεφαλής, μαζί με πιτυρίδα που είναι δύσκολο να απαλλαγούμε. Δείτε πιο κάτω τα καλύτερα tips για να αντιμετωπίσετε τα λιπαρά μαλλιά.

Πλένετε τα μαλλιά σας πιο συχνά

Μερικές φορές, τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται από την υπερβολική λιπαρότητα που δεν έχει αφαιρεθεί σωστά. Μερικοί άνθρωποι με λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να τα λούζουν κάθε μέρα.

Το σαμπουάν βοηθά να απαλλαγείτε από την περίσσεια λιπαρότητας. Θα αφαιρέσει επίσης τα περιττά προϊόντα και οποιαδήποτε άλλα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν και να αισθάνονται λιπαρά.

Βελτιώστε την τεχνική πλύσης

Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να αποκτήσουν κακές συνήθειες πλυσίματος μαλλιών που κάνουν τα μαλλιά τους να γίνονται λιπαρά και να βλάπτουν το δέρμα της κεφαλής τους.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα μαλλιά είναι να κάνετε μασάζ με μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις ρίζες και στο δέρμα της κεφαλής.

Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ότι τα μαλλιά τους είναι πιο λιπαρά κοντά στη χωρίστρα τους, είναι καλύτερο να επικεντρωθούν στο λούσιμο του δέρματος της κεφαλής και των ριζών των μαλλιών, παρά στις άκρες των μαλλιών.

Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε ότι δεν συσσωρεύονται υπολείμματα από το σαμπουάν σας.

Κάντε ένα πρόγραμμα πλυσίματος μαλλιών

Ορισμένες ώρες της ημέρας είναι καλύτερες για το λούσιμο των μαλλιών από άλλες, όπως μετά από μια προπόνηση ή το πρωί.

Το νυχτερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να σημαίνει ότι φαίνονται ξανά λιπαρά μέχρι το πρωί. Η μετάβαση στο γυμναστήριο ή η άσκηση δημιουργεί ιδρώτα, ο οποίος μπορεί να κάνει τα μαλλιά ενός ατόμου να φαίνονται λιπαρά και άπλυτα.

Το λούσιμο των μαλλιών αφού φορέσετε καπέλο, κράνος ή μαντίλα είναι επίσης μια καλή ιδέα. Η κάλυψη του κεφαλιού δημιουργεί θερμότητα, προκαλώντας ιδρώτα και παγιδεύοντας έλαια.

Χρησιμοποιήστε το conditioner προσεκτικά

Το Conditioner μπορεί να κάνει τα έλαια να συσσωρεύονται πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στη λιπαρή όψη των μαλλιών ενός ατόμου.

Αντί να το βάζεις παντού, δοκίμασε να το απλώσεις μόνο στις άκρες των μαλλιών για να μην στεγνώσουν. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά μετά την εφαρμογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση