ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Κάθε πόσες μέρες πρέπει να λούζεσαι και πώς να «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου

Πως να μην έχεις μετά από μόλις μία μέρα λουσίματος λιπαρά μαλλιά

Μαρία Σάββα

Η φροντίδα των μαλλιών μας είναι μια καθημερινή πρακτική που, συχνά, συνδέεται με τις απαιτήσεις του χρονοδιαγράμματός μας και τις κοινωνικές εκδηλώσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, η συχνότητα του λουσίματος μπορεί να έχει επιπτώσεις που δεν προωθούν την υγεία των μαλλιών μας, σύμφωνα με ειδικούς.

Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής, καταλήγοντας σε ξηρά και άτονα μαλλιά, σύμφωνα με τον Saul Meskin, ειδικό σε θέματα διατήρησης υγειών μαλλιών. Επίσης, το συχνό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και να καθιστά τα μαλλιά ευάλωτα στο σπάσιμο.

Συμβουλές από ειδικούς κομμωτές περιλαμβάνουν το λούσιμο των μαλλιών όταν είναι πραγματικά απαραίτητο, βασιζόμενοι στην κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Ένα απλό τεστ που προτείνεται είναι να περάσουμε τα δάχτυλά μας από τα μαλλιά και, αν είναι ακόμη απαλά και ελαστικά, τότε δεν χρειάζονται λούσιμο. Σύμφωνα με τον κομμωτή Jon Hala, η συχνότητα του λούσιμου πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαλλιών μας, ενώ η Simone Thomas προτείνει να "εκπαιδεύσουμε" τα μαλλιά μας σε λιγότερα συχνά λουσίματα.

Πέραν από τη συχνότητα, οι ειδικοί συνιστούν την επιλογή προϊόντων με φυσικά συστατικά όπως argan, jojoba, αβοκάντο και ηλιόσποροι για να βελτιώσουμε την υφή και να θρέψουμε τις άκρες των μαλλιών.

Επίσης τα dry shampoos μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ των λουσιμάτων για να απορροφήσουν την περίσσεια λιπαρότητας, ενώ είναι σημαντικό να αποφεύγουμε προϊόντα με σκληρά θειικά άλατα, σιλικόνες και parabens που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ξηρότητα. Συνεπώς, η διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας απαιτεί την εύρεση μιας ισορροπημένης ρουτίνας λουσίματος που ταιριάζει στις ανάγκες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση