ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Έτσι θα ανακαλύψετε το signature άρωμα σας

5 tips για να βρείτε το άρωμα που θα γίνει η υπογραφή σας.

Μαρία Καραμάνου

Το άρωμα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ ομορφιάς. Είναι ένα κλειδί που ανοίγει τις πύλες των αισθήσεων και μιλά για εσάς πριν καν ανοίξετε το στόμα σας. Καθώς τα αρώματα αλληλεπιδρούν με τη φυσιολογία του σώματος, το ίδιο άρωμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο.

Για να βρείτε το ιδανικό άρωμα που σας αντιπροσωπεύει, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής σας, την προσωπικότητά σας και τις προτιμήσεις σας. Ένα καλό μέρος για αρχή είναι να δοκιμάσετε διάφορες νότες αρωμάτων - φρέσκες, λουλουδένιες, ξυλώδεις, φρουτώδεις - και να παρατηρήσετε ποιες σας εκφράζουν καλύτερα.

Επιπλέον, αξίζει να σκεφτείτε το περιβάλλον στο οποίο θα φοράτε το άρωμα. Κάποια άρωματα είναι πιο κατάλληλα για καθημερινή χρήση, ενώ άλλα είναι πιο κατάλληλα για ειδικές περιστάσεις. Μην φοβηθείτε να ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς σε καταστήματα αρωμάτων για να βρείτε το τέλειο άρωμα που θα αναδείξει την προσωπικότητά σας και θα σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση κάθε μέρα.


Photo By @noseinrose On Instagram

Οι φρέσκες λουλουδένιες νότες συνήθως περιλαμβάνουν αρώματα όπως το λεμόνι, το περγαμόντο, το γιασεμί και το λευκό λουλούδι. Είναι ανάλαφρα, δροσερά και ιδανικά για καθημερινή χρήση ή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Από την άλλη πλευρά, οι πλούσιες, ξυλώδεις νότες συνήθως περιλαμβάνουν αρώματα όπως το πατσουλί, το σανταλόξυλο, η βανίλια και η κεχριμπάρι. Είναι βαθιές, ζεστές και κομψές, κατάλληλες για τις βραδινές εμφανίσεις ή τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Κατά την αναζήτηση ενός αρώματος, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διάφορες νότες για να βρείτε αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα και που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας.

Photo By @ineswitherspoon On Instagram

H δημιουργία ενός μοναδικού αρώματος μπορεί να είναι σαν ένα ευχάριστο παιχνίδι. Αφού επιλέξετε τις αρωματικές νότες που σας αρέσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορους συνδυασμούς και αναλογίες μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μια καλή ιδέα είναι να αφήσετε το μείγμα να αναπτυχθεί στην επιδερμίδα σας για μερικές ώρες πριν να αποφασίσετε τελικά. Οι αρωματικές νότες εξελίσσονται με τον χρόνο, και η μυρωδιά συνδυάζεται με την φυσική μυρωδιά της επιδερμίδας και το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο άρωμα μπορεί να αναδείξει διαφορετικές πτυχές σε διαφορετικές συνθήκες.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα αρώματα αναδεικνύονται διαφορετικά σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, η θερμότητα του σώματος σας μπορεί να ενισχύσει ορισμένες νότες περισσότερο από άλλες. Οι επιλογές σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το αν πρόκειται να εφαρμόσετε το άρωμα στο λαιμό, τον καρπό, ή άλλα σημεία. Το κυριότερο είναι να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία. 


Photo By @ineswitherspoon On Instagram

Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα για να ανακαλύψετε ποιο θα αποτελέσει το signature ΄άρωμα σας:

Εξερευνήστε τις προτιμήσεις σας: Ξεκινήστε καθορίζοντας αν προτιμάτε φρέσκες, λουλουδένιες, ξυλώδεις ή φρουτώδεις μυρωδιές. Σκεφτείτε για τα αρώματα που σας αρέσουν ήδη και ποια στοιχεία τους σας τραβούν περισσότερο.

Ανακαλύψτε τις νότες: Κάντε μια εκτενή έρευνα σχετικά με τις διάφορες αρωματικές νότες και το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Κάθε άρωμα αποτελείται από κορυφαίες, μεσαίες και βασικές νότες που συνθέτουν τη μυρωδιά του.

Δοκιμάστε διάφορα αρώματα: Πηγαίνετε σε καταστήματα αρωμάτων και δοκιμάστε διαφορετικά αρώματα στο δέρμα σας. Αφήστε τα να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου προτού αποφασίσετε για το αν σας ταιριάζουν.

Αποφασίστε για το τέλειο μείγμα: Αφού έχετε εντοπίσει τις αγαπημένες σας νότες, δοκιμάστε να τις συνδυάσετε με διάφορους συνδυασμούς και αναλογίες μέχρι να βρείτε το τέλειο μείγμα που αντικατοπτρίζει εσάς και το στιλ σας.

Δώστε του χρόνο: Μετά την εφαρμογή ενός αρώματος, περιμένετε μερικές ώρες προτού αποφασίσετε τελικά αν σας αρέσει ή όχι. Οι αρωματικές νότες εξελίσσονται και αλληλεπιδρούν με την επιδερμίδα σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ανακαλύψετε πώς αναπτύσσεται η μυρωδιά στο δέρμα σας.


Photo By @noseinrose On Instagram

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση