ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

8 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Φροντίστε τα, λοιπόν, και δώστε τους τη σημασία που τους αρμόζει.

Σταύρη Φράγκου

Όλες οι γυναίκες κρύβουμε μέρος της γοητείας μας στα μαλλιά μας, οπότε οφείλουμε να τα φροντίζουμε ιδιαίτερα. Η υγεία όμως των μαλλιών μας επηρεάζεται άμεσα από το τι τροφές καταναλώνουμε, τι ροφήματα πίνουμε, από τον ύπνο αλλά και τη φροντίδα που τους παρέχουμε.

Υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας - ίσως τώρα είναι η ιδανική περιόδος αφού είμαστε αρκετές ώρες στο σπίτι- για να δούμε τα μαλλιά μας να μακραίνουν.

1. Τα μαλλιά δεν πρέπει να λούζονται καθημερινά, γιατί η τρίχα εξασθενεί και έτσι γίνεται πιο αργή η διαδικασία του να τα μακρύνουμε. Μέρα παρά μέρα είναι το ιδανικό για μαλλιά που λαδώνουν εύκολα.
2. Τουλάχιστον μία-δύο φορές τη βδομάδα αφήνουμε τα μαλλιά μας φυσικά, χωρίς κανένα προϊόν styling όπως λακ, gel κ.λπ.
3.  Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αφού βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στο να μακρύνει η τρίχα πιο γρήγορα.
4. Αποφεύγουμε τις συχνές αλογοουρές και χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας λαστιχάκια. Μπορεί ένα πίασιμο των μαλλιών να είναι εύκολη λύση αλλά θα είναι καταστροφική για τα μαλλιά σας οπότε τα αφήνουμε ελεύθερα όσο περισσότερο μπορούμε και έτσι θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Επίσης αποφεύγουμε να κάνουμε πλεξούδες στα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα γιατί έτσι σπάνε πιο εύκολα και κάνουν τη διαδικασία πιο δύσκολη.
5. Το σαμπουάν αλλά και το μαλακτικό πρέπει να ξεβγάζονται πολύ καλά με άφθονο νερό γιατί αν δεν γίνει καλό ξέπλυμα η τρίχα γίνεται πιο εύθραστη.
6. Κτενίζουμε τα μαλλιά απαλά, χωρίς να τα τραβάμε, γιατί έτσι σπάμε την τρίχα. Το συχνό βούρτσισμα είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας και να μακρύνουν πιο γρήγορα.
7. Το άγχος επηρεάζει τα πάντα ακόμα και τα μαλλιά μας. Έτσι όταν αγχωνόμαστε θα δούμε ότι τα μαλλιά μας δεν μακραίνουν αλλά αντιθέτως έχουμε τριχόπτωση. Ο διαλογισμός για 15-20 λεπτά κάθε πρωί θα κάνει το μυαλό μας να ηρεμήσει και έτσι θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με λιγότερο άγχος.
8. Χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας καλλυντικά και βαφές μαλλιών και όσο γίνεται, με φυσικά υλικά καθώς έτσι αποφεύγουμε την καταστροφή της τρίχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση